Zasady dotyczące cookies: W ramach naszej witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie, w tym w sposób dostosowany do indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Państwa urządzeniu końcowym. Możecie Państwo dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej „Polityce Cookies”/”Polityce Prywatności”. Po zalogowaniu, ten radosny wynik twórczości legislacyjnej zniknie z Twoich oczu.

Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Wyszukiwarka Forum Browaru Pomoc Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach


 Do niezależnego funkcjonowania BrowarBiz potrzebuje Twojego wsparcia. Co piszą BrowarBizoWspieracze na ten temat?
Z mojej strony chciałem wspomóc moje ukochane forum, bo dzięki niemu poznałem świetnych ludzi jak i wspaniały piwny świat.
Baard
BrowarBiz jest Ci przydatny? Dołóż swoją cegiełkę!

Odpowiedz
 
Narzędzia Sposób wyświetlania
  #1  
Stare 04-10-2002, 14:49
szostak szostak is offline
Gość
 
Rejestracja: 02-2002
Miejscowość: Lublin
Posty: 1 176
Standardowy Piwo z kukurydzy

Ponoc browary calkiem na serio przymierzają się, by wzorem jankesów i Kielc częśc słodu zastąpować grysem kukurydzianym. Bo to obniża koszty produkcji. Przjrzałem kilkanaście postów na temat oceny piwa z dodatkierm kukurydzy i w większości przypadków ocena jest równoznaczna z wieszaniem psów na wyrobie.
Odpowiedz cytując
  #2  
Stare 04-10-2002, 16:08
Fotka Użytkownika: marcopolok
marcopolok marcopolok is offline
Senior
 
Rejestracja: 10-2001
Miejscowość: Żywiec, Chwalisław
Posty: 2 334
Standardowy Re: Piwo z kukurydzy

Cytat:
szostak napisał(a)
Ponoc browary calkiem na serio przymierzają się, by wzorem jankesów .

Czego ci amerykanie jeszcze nie wymyślą


potem się dziwią że noramalnego,przeciętnego, wierzącego Araba szlag trafia na samą myśl o Hameryce
Odpowiedz cytując
  #3  
Stare 05-10-2002, 02:22
Fotka Użytkownika: Krotoszyniak
Krotoszyniak Krotoszyniak is offline
Senior
 
Rejestracja: 08-2002
Miejscowość: Toronto
Posty: 503
Standardowy

Tylko masowka w Ameryce pozwala sobie na takie eksperymenty (no bo o kilka centow taniej na HL) , zad3en szanujacy sie browar tego nie czyni ...
Odpowiedz cytując
  #4  
Stare 05-10-2002, 02:38
Fotka Użytkownika: żąleną
żąleną żąleną is offline
Sojowe Oddziały Bojowe
 
Rejestracja: 01-2002
Miejscowość: mniasto Warszawa
Posty: 13 086
Standardowy

A ja lubię piwa kukurydziane. Ale tylko jako odmianę, a nie podstawę diety piwnej.
__________________
na to wylata z bufetu dama
pierwś jej z biusthaltra wytryska
mówi że ze mnie jest kawał chama
i grabe w oko mnie wciska
Odpowiedz cytując
  #5  
Stare 07-10-2002, 10:09
Czes Czes is offline
PremiumUżytkownik
 
Rejestracja: 06-2001
Posty: 752
Idea

Grys kukurydziany jest juz w krajowych browarach w szerszym użyciu niz myslicie - stosuje go także np Warka, EB, Brok.
Dodatek kukurydzy jako surowca niesłodowanego wcale nie musi oznaczać piwa gorszego.Kukurydza wnosi też do piwa cos smakowo - byle by jej nie za wiele !
Mniej ciekawe byłoby dodawanie ryżu.
A zupełnie nieciekawe jest dodawanie zbożowych syropów glukozowych, maltozowych, itp. co zresztą ma już w kraju miejsce.
__________________
O!Nanobrowar Domowy "PiwU"
Odpowiedz cytując
  #6  
Stare 18-10-2002, 02:14
Ethanol Ethanol is offline
Gość
 
Rejestracja: 10-2002
Posty: 2
Standardowy

NIE LUBIE - tych mexykanskich kukurydzianych siusiek.
a niektore male, kameralne jankeskie browarki sa calkiem calkiem
Odpowiedz cytując
  #7  
Stare 18-10-2002, 08:51
Fotka Użytkownika: Krzysiu
Krzysiu Krzysiu is offline
Krzysiu
 
Rejestracja: 02-2001
Miejscowość: Świdnica
Posty: 14 225
Standardowy

Podobno Zielona Góra już na przełomie lat siedemdziesiątych i osiemdziesiątych stosowała spory dodatek kukurydzy, takie krążyły wówczas plotki. Strasznie to piwo przeklinano, bo rzeczywiście taka Sobótka w porównaniu z zielonogórskim fullem to była ambrozja.
Odpowiedz cytując
  #8  
Stare 19-10-2002, 13:25
jacek jacek is offline
Senior
 
Rejestracja: 08-2001
Miejscowość: Płońsk
Posty: 210
Standardowy da się wypić

Wypić się toto da, ale po co?
Odpowiedz cytując
Odpowiedz


Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie

Podobne Wątki
Dyskusja Autor Dział Odp. Ostatnia odpowiedź
Piwo marki piwo ART Piwo - ogólne 25 08-10-2008 23:42
Piwo w "Encyklopedii staropolskiej" Zygmunta Glogera pieczarek Historia 8 17-06-2006 22:26
Piwo z dodatkiem kukurydzy wiciu_w Twoje warzenie 24 01-01-2006 11:44
Literatura: piwo z kukurydzy. wiciu_w Piwo - ogólne 2 09-02-2003 20:30
Czy PIWO jest jeszcze napojem magicznym zythum Piwo - ogólne 49 17-10-2001 17:35



Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Godziny podane są wg strefy czasowej GMT +1. Stronę wygenerowano o 12:27.


Browar.biz: ©2000 - 2014, Pub.Net wszelkie prawa zastrzeżone | Serwis przeznaczony wyłącznie dla osób pełnoletnich.
Oprogramowanie Forum: vBulletin ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
Swoje piwo domowe uwarzysz z Centrum Piwowarstwa - zaopatrujemy Piwowarów domowych w surowce i sprzęt do warzenia a Piwoszy w wiedzę o piwie i piwowarstwie.