Browar.biz
Nazwa Użytkownika Hasło
Wyszukiwarka Forum Browaru Pomoc Poczta Zarejestruj się!

Dowiedz się więcej o PremiumUżytkownikach

Bottlebag - torba na butelki Sklep BrowarBizu zaprasza na zakupy!
-
-
:: 28.19zl / 24.33zl

Przydatne akcesoria:
Praktyczna i wygodna torba na butelki. Pomiesci do 9 sztuk nawet poltoralitrowych butelek. Idealna na zakupy, na impreze, do samochodu. Z wygodnym uchwytem. wykonana z solidnego materialu. Opatrzona BrowarBizowym logo.

Odpowiedz

Narzędzia Sposób wyświetlania
Stare 09-07-2009, 19:50
Fotka Użytkownika: granat862
granat862 granat862 is offline
Senior

Miejscowość: Bełchatów
Standardowy Svijany, Kvasničák

6% alkoholu
O ile dobrze zrozumiałem jest to niefiltrowane piwo z kulturami kvasnicek ( wnioskuje że to drożdże tak jak w Opacie )
Kolor ciemno zloty, lekko mętne z małem osadem na dnie.
Piana drobnopęchezykowa z pojedyńczymi większymi bąblami, gęsta średniowysoka, utrzymuje się przez większy czas w postaci centymetrowej warstewki. Pozostawia grube slady na szkle.
Zapach chlebowo słodowy, przypomina mi trochę lubuskie.
W smaku slodowe z akcentem chlebowym przemieszanym z akcentem chmielowym. Dobra goryczka.
Wysycenie dość duże.
Opakowanie to piekna litrowa butla z krachlą. Idealne na prezent.
Dostałem w prezencie od narzeczonej za takie prezenty kocham ja najbardziej

Odnosnie ceny to jest ona dość zaporowa w Bełchatowskich "Piwach importowanych" butla ta stoi po 27 zł, gdyby było w bardziej przystępnej cenie to bym chetnie kupował, nawt jak by było w plastiku.
Stare 10-07-2009, 22:42
Fotka Użytkownika: MarcinKa
MarcinKa MarcinKa is online now
Szpieg z krainy LajboCKów

Miejscowość: Kraków
Standardowy

Piwo zakupione w sklepie Maria w Krakowie. Butelka 2l. Moc 6%, ekstrakt? Kolor złoty. Piwo nie klarowne, lekko mętne. Piana bardzo drobniutka, jednorodna, biała. Bardzo trwała. Zapach chmielowo-słodowy z nutami typowymi dla braku pasteryzacji. Łagodny ale mocny. Smak wyważony, chmielowo słodowy. Mocne są też nuty typowe dla niepasteryzowanych piw oraz wyraźne kwaskowe smaczki. Goryczka silna, utrzymująca się w posmaku. Wysycenie słabe, brakuje go wyraźnie. Opakowanie imponujące. Piękna dwulitrowa butla z doczepionym uchem. Zamknięcie na dużą porcelankę. Na butli tylko ładna foliowa etykieta z logo browaru, nazwą i datą założenia. Parametry i informacje na banderoli. Niestety brak informacji o ekstrakcie. Całość elegancka i imponująca, za co trzeba słono płacić. Piwo dobre, pełne w smaku. Niestety słabe wysycenie jest dość wyraźnie zauważalne i dużo ujmuje (może moja butla była jakaś pechowa?). Kiedy piłem to piwo lane (w Non Iron), nie występował ten mankament i piwo było naprawdę dobre. Tu niestety minus 0,5 punktu. Oceniam tak na 4+ (1 – 6).
Załączone obrazki
Rodzaj pliku: jpg SviKv.jpg (34,7 KB, liczba wyświetleń: 152 )
Stare 19-08-2009, 14:34
porek388 porek388 is offline
Senior

Miejscowość: Wrocław
Standardowy

Kolor złoty lekko mętny. piana gruba, nie opada, wysycenie dobre, zapach intensywny chmielowo-słodowy. Smak bardzo zdecydowany, głęboki smak chmielu i słodu, dobra goryczka.

Bardzo dobre, pełne piwo.
Odpowiedz cytując
Stare 27-08-2010, 16:33
Fotka Użytkownika: Twilight_Alehouse
Twilight_Alehouse Twilight_Alehouse is online now
Twilight Member

Miejscowość: Warszawa koło Łodzi :)
Standardowy

Wersja beczkowa, pite w Českým Ráju za 7 zł.

Kolor: Pilsowe złoto, cudnie mętne.
Piana: Przepiękna, po czesku nalana czapa. Wysoka i trwała, trzyma się do końca picia.
Zapach: Silny, słodowo-chmielowy, z leciutką nuta miodową.
Smak: Z początku raczej wytrawny, ale po chwili pojawia się lekka słodowość i wyraźna, długa goryczka. Po lekkim ogrzaniu pojawia się chlebowość.
Uwagi: Po prostu przepyszne.

Narzędzia
Sposób wyświetlania

Zasady
Zakładać nowe dyskusje: Nie możesz
Odpowiadać: Nie możesz
Dodawać załączniki: Nie możesz
Edytować własne wiadomości: Nie możesz

Kod vB: Tak
Mordki: Tak
Kod [IMG]: Nie
HTML: Nie