Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Amiata, Cinabro

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Senior
    • 05-2002
    • 19159

    Amiata, Cinabro

    Barley Wine, alk. 11 (?). 6 miesięcy dojrzewania w beczce. IBU 30; Chmielone Chinook, Magnum, Cascade, Fuggle oraz Amarillo.

    Barwa wiśniowo-brunatna, mętne, z osadem drożdży.
    Piana tragiczna, ciężko dało się uzyskać cokolwiek, lejąc nawet z wysoka. Krótkotrwały efekt.
    Zapach: suszonych owoców, coś korzenno-winnego, lukrecja;
    Smak: nie czuć goryczy, choć chwilowo po przełknięciu obecna na języku; gęste, oleiste; winne posmaki, lekko drożdżowe.
    Nasycenie niewielkie.
    Smaczny, deserowy wyrób, ale bez szału.

    Mój drugi w życiu barley wine i ten domowy 30 blg był smaczniejszy. Zważywszy na cenę butelki 0,33 litra ~28 zł to lekkie rozczarowanie. Zakupione w SmakPiwa.pl
    Attached Files
  • yoxik
    Senior
    • 10-2012
    • 427

    #2
    Amiata, Cinabro

    Piany brak jak i nasycenia. Kolor ciemny prawie nieprzejrzysty. Aromat likier, słodycz, winny przyjemny. Smak intensywne suszone owoce śliwka, jest likierowy z delikatnym nie przeszkadzającym ,rozgrzewającym alkoholem. chmielenie weszło w nutę żelazistą, lekki popiół przyjemny. goryczka jest zauważalna nie wysoka Mimo rozgrzewającego mocnego piwa, jest ono bardzo gładkie podczas picia, lekkie w odbiorze ułożone przyjemne w piciu Bardzo dobre, lecz ale bez efektu WOW.
    Również tutaj
    https://www.instagram.com/adam_slodowy_to_ja/

    Comment

    • e-prezes
      Senior
      • 05-2002
      • 19159

      #3
      Ten styl tak chyba ma. W moim wheatwine amerykany w 3-4 tygodniu degustacji były wyraźne. Potem zanikały na rzecz typowo słodowych i estrowych nut. Potem szału już nie było.

      Comment

      Przetwarzanie...
      X
      😀
      🥰
      🤢
      😎
      😡
      👍
      👎