Nie wiem, czy czeka bo już otwarty, czy już niedługo otworzą ,może ktoś blisko mieszka i sprawdzi. Miejsce gwarantuje odpowiednią ilość ciekawskich/ piwoszy..Liczę, że i trunek będzie godziwy.
Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Gdynia, Bulwar Nadmorski, Browar Port Gdynia
Collapse
X
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika abernacka Wyświetlenie odpowiedziBrowar wystartuje (mam taką nadzieję) w połowie grudnia.
Czy ewentualne otwarcie będzie się wiązać z faktem uwarzenia tam pierwszego domowego piwa? Bo sprzedaż butelkowanego to nie to samo...
M.
Comment
-
-
Plotka niesie, że termin otwarcia browaru został przesunięty na 26 grudnia.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gdina Wyświetlenie odpowiedziWiadomość z dzisiaj i to z pierwszej ręki. Otwarcie 2 poł. stycznia. Brak jednego odbioru. Przypadkiem wiozłem właściciela, dostałem butelkę stouta do spróbowania. Bardzo smaczne, tylko za małoLast edited by abernacka; 26-12-2015, 15:45.
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Gdina Wyświetlenie odpowiedziWiadomość z dzisiaj i to z pierwszej ręki. Otwarcie 2 poł. stycznia. Brak jednego odbioru. Przypadkiem wiozłem właściciela, dostałem butelkę stouta do spróbowania. Bardzo smaczne, tylko za mało"Ruszaj się Bruno, idziemy na piwo;
Niechybnie brakuje tam nas!
Od stania w miejscu niejeden już zginął,
Niejeden już zginął kwiat!"
Comment
-
-
W końcu otwierają. W środę 9 marca.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedziW końcu otwierają. W środę 9 marca.
Comment
-
-
Krótki filmik z browaru:
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pancernik Wyświetlenie odpowiedziA co do żarcia?
Zamówiona golonka (34 zł) składała się głownie ze skory i kości. Do tego stary, ledwie odgrzany kartofel neizbyt imponującyh rozmiarów i niezbyt smaczna kapusta zalana sosem piwnym. W komplecie małe (0,125) piwo w postaci najgorszego z oferty Amber Ale.
Na obiad wybrałbym raczej inne miejsce.
Z mięsnych meli jeszcze żeberka za 37 zł, pierś grilowaną na ostro (najtańsza z listy) oraz wołowinę za 72 zł. Być może jeszcze coś.
Są też makarony, ryby, pizze, zupy i desery. Każde z nich w postaci 4-5 propozycji.
moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot
Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie
Comment
-
Comment