Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Drożdze Cooper

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • buber
    Gość
    • 08-2003
    • 2

    Drożdze Cooper

    Czy ktoś z was mógłby mi powiedzieć czy drożdze Cooper które są przeznaczone do górnej fermentacji "zadziałają" w dolnej.
    Producent pisze że powinna być większa temperatura niż 10 stopni Celsjusza.
  • pjenknik
    • 08-2001
    • 3388

    #2
    Raczej nie polecam. Odwrotnie na pewno sie uda, czyli drożdże dolnej fermentacji ruszą przy wyższych temperaturach, natomiast w drugą stronę może być problem.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

    Comment

    • mapajak
      Senior
      • 12-2002
      • 1187

      #3
      Do dolnej fermentacji polecam drożdże Braupartner. Zimą prowadziłem z powodzeniem fermentację za pomocą tych drożdży w 10 st. C.

      Comment

      • buber
        Gość
        • 08-2003
        • 2

        #4
        Dzięki za informacje i pozdrawiam.

        Comment

        Przetwarzanie...
        X
        😀
        🥰
        🤢
        😎
        😡
        👍
        👎