PDA

Wersja pełna: : 200 i pech


slado
20-10-2003, 21:43
Uroczyście walę 200 posta! A co, też mogę się chwalić!
Przy okazji, nastawiłem kolejną siódmą brzeczkę.
Drożdże - pierwsza repasacja z szóstej nastawy - dolna f.
Pucha 1,8 kg ekstraktu i pare dziwnych dodatków :cool: :p
Niestety, przy okazji mych działań zbił się ballingometr :(
Grawitacja mu pomogła...
ART, nie ma właściwej mordki by wyrazić żal...
No właśnie, może by tak uzupełnić o kilka brakujących?
Smutek czasami też gości wśród nas.
Zdrówko :stout: !

Cordel
20-10-2003, 21:48
Nie, nie, nie. Forumowicz zawsze jest uśmiechnięty i chetny do podejmowania nowych działań! Tak jest, ek, oh! Odmaszerować!;)

slado
20-10-2003, 21:49
Aha, byłbym zapomniał.
Jest to ostatnia warka uwarzona z ekstraktu w "Slado uBrowar".
Ósma będzie już z zacieraniem! Dołączam do grona prawdziwych piwowarów!
Za chmiel i jęczmień! :stout:

slado
20-10-2003, 21:51
Cordel napisał(a)
Nie, nie, nie. Forumowicz zawsze jest uśmiechnięty i chetny do podejmowania nowych działań! Tak jest, ek, oh! Odmaszerować!;)
Racja, co tam jakiś bezduszny pływak.
Nic nie zakłóci nam smaków :stout:
Pozdrawiam

burar
21-10-2003, 07:56
E, tam ! Ten ballingometr to chyba tak do końca nie jest potrzebny. Można przyłożyć ucho do fermentora i posłuchać, czy jeszcze pracuje... A poza tym jak się odczeka 2-3 dni dłużej to i tak można już lać.

Gratuluję decyzji o zacieraniu słodu - ja też tak zrobię od mojej następnej (szóstej) warki.
Twoje zdrowie, Slado !:stout:

CarlBerg
21-10-2003, 08:31
To chyba bardzo dobry rok dla Polskich Browarów Domowych :D ... Po wyczerpaniu niewielkich zapasów ekstraktu i skonstruowaniu "filtra" ( czyli od 6 warki ) również z przyjemnością dołączę do grona "zacieraczy" ...

Pozdrawiam i gratuluję wpływania na szerokie wody :stout:

Jędruś

Małażonka
21-10-2003, 08:46
To jak i my. Browar "Beyond Iron Gate", po odbytym szkoleniu, rozpoczął prace niszczycielskie prowadzące do powstania kadzi filtracyjnej:D . Szósta warka planowana jest już z wykorzystaniem słodów