Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jak zesłodować jęczmień?

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • amal63
    Junior
    • 09-2003
    • 8

    Jak zesłodować jęczmień?

    Kochani! Jestem zielony, jak chmielowa szyszka. Czytam Wasze posty i nie znalazłem przepisy na zesłodowanie jęczmienia. A ja nie chcę gotowca! HELP
    Najlepsze piwo to Piastowski Full !!!
    GUL GUL GUL !!!
  • slado
    Gość
    • 07-2003
    • 1072

    #2
    Daj sobie spokój ze słodowaniem jęczmienia.
    Jeśli nie chcesz gotowca to masz jeszcze ekstrakt słodowy albo słód.
    Roboty wystarczy by być zadowolonym z warzeniem własnego piwka.
    Poczytaj sobie artykuły, tam jest wiele napisane.
    Artykuły są tutaj

    Comment

    • kangurpl
      Senior
      • 03-2002
      • 2660

      #3
      Oj coś słabo szukałeś,
      tutaj masz link do dyskusji o słodowaniu
      W środku jest link do strony opisującej profesjonalnie proces słodowania.
      Jak poczytasz sam zrezygnujesz
      Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
      "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

      "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

      Comment

      • Makaron
        Senior
        • 08-2003
        • 2107

        #4
        Ja próbowałem, ale oprócz 5kg fermentującego ziarna to nic więcej nie uzyskałem. A ile się naszukałem by zdobić jęczmień browarniany...

        Ogólnie proces ten jest prawie niemożliwy do wykonania w warunkach domowych.
        Za to polecam ,spróbuj zadzwonić do najbliższego browaru i spytaj się czy czasem nie odsprzedadzą Ci kilka kilogramów.
        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

        Comment

        Przetwarzanie...
        X
        😀
        🥰
        🤢
        😎
        😡
        👍
        👎