Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mikrobrowar "Czterej Pancerni" ruszył do ataku:-)

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • iron
    Senior
    • 08-2002
    • 6703

    #76
    A no i zapomniałem w poprzednim poście o jednym - my też zrobiliśmy brzeczkę nastawną 12 Balligową - a moje późniejsze przemyślenia są takie, że pszenica chyba powinna mieć między 10 a 11 Ballingów - a co za tym idzie powinna być mniej chmielona.
    Last edited by iron; 09-03-2004, 10:23.
    bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
    Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
    Rock, Honor, Ojczyzna

    Comment

    • Małażonka
      Senior
      • 03-2003
      • 4602

      #77
      iron napisał(a)
      Ale co do warzenia pszenicznych to chyba musimy iść na korepetycje do Pjenknika, czy Carlberga
      No tak, sknera....Dlaczego nie dałeś mi spróbować pszeniczniaka Carlberga ?????

      Comment

      • iron
        Senior
        • 08-2002
        • 6703

        #78
        Bo go nie piłem
        Ale tak jak niektórym krytykom fakt nieobejrzenia filmu nie przeszkadza w napisaniu recenzji, tak mi nie przeszkodziło niespożywanie Carlbergowego pszeniczniaka w uznaniu, że jest dobry
        Wszak były opinie wiarygodnych świadków
        Sorry Marusia za ten wpis nie na temat, ale przecie musiałem zabrać głos, no jak nie jak tak
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

        Comment

        • Marusia
          Senior
          • 02-2001
          • 20211

          #79
          Mój pszeniczniak wczoraj w smaku właśnie był podobny do Waszego, czyli trochę wykrzywiało twarz z gorzkości, ale dało się wypić

          Wydaje mi się, że chyba po prostu niepotrzebnie go przetrzymałam czekając na upadek ballinga do 3, bo próbowałam w zeszły wszak czwartek i piwo było miodzio. A teraz pewnie chmieliny go zepsuły. Ale nic to, się wypije - no, chyba, że coś wczoraj sp... przy butelkowaniu
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • CarlBerg
            Senior
            • 09-2003
            • 968

            #80
            Jak to mawiał profesor Niesiołko - " Cierpliwości droga mlodzieży, cierpliwości"
            Dajmy temu piwku dojrzeć - a jak bedzie gorzkie, to będziemy je słodzić na Forum komplementami
            Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
            Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

            Comment

            • Marusia
              Senior
              • 02-2001
              • 20211

              #81
              He he, dziś roz.... eee.... stłukłam ballingometr
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • CarlBerg
                Senior
                • 09-2003
                • 968

                #82
                No to jedziemy po równo - na koncie też mam balon i termometr
                Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
                Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

                Comment

                • Borysko
                  Senior
                  • 02-2004
                  • 1144

                  #83
                  NIEZDARY

                  Comment

                  • pjenknik
                    • 08-2001
                    • 3388

                    #84
                    Ja straciłem jeden balingometr, zanim go zdążyłem użyć. Moje kochanie dało radę
                    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                    Comment

                    • Marusia
                      Senior
                      • 02-2001
                      • 20211

                      #85
                      Warka nr 3 - gorący kubek

                      Mikrobrowar "Czterej Pancerni" załapał się fuksem na gotowca Muntons "Midas Golden Touch".
                      Nie zamierzałam wprawdzie nigdy hańbić się gotowcami, no ale przecież jak mam, to nie wyrzucę

                      Opisu "warzenia" nie zamieszczam, bo nie ma co opisywać

                      Dziś rano pianka już jest, a zapach zwala z nóg, pachnie naprawdę pięknie, miodkiem (chociaż mi to z reguły wszystko miodem pachnie

                      Aha, w przepisie było 23 l wody, więc na wszelki wypadek wlałam tylko 20
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      • CarlBerg
                        Senior
                        • 09-2003
                        • 968

                        #86
                        Chciałbym podkapować cichaczem wszystkim, że jutro Rudy102 z browaru "Czterej Pancerni" zatrze się po raz pierwyj

                        Historyczna chwila, jołki połki
                        Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
                        Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

                        Comment

                        • naczelnik
                          Senior
                          • 08-2003
                          • 1884

                          #87
                          Coś nam Rudy chyba się zaspał
                          Chodzą słuchy, że w niedziele miał się mierzyć z czymś"konkretniejszym"
                          Last edited by naczelnik; 05-04-2004, 19:52.
                          Popieram domowe browary!

                          Polakom gratulujemy naczelnika

                          Zamykam browar.
                          Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

                          gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

                          Comment

                          • Marusia
                            Senior
                            • 02-2001
                            • 20211

                            #88
                            Carl, Ty donosicielu, no!
                            Póki co:
                            -woda się studzi do temp. 65 stopni
                            -5 kg słodu odważyłam, słód barwiący przygotowany

                            W międzyczasie zlewam gotowca o roboczej nazwie "Po zanjomości" na cichą fermentację.
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • slavoy
                              Senior
                              • 10-2001
                              • 5052

                              #89
                              Zdjęcie z przed minut pięciu.
                              W tej chwili Rudy102 przestał się zacierać.
                              Attached Files
                              Dick Laurent is dead.

                              Comment

                              • crizz
                                ...
                                • 02-2003
                                • 1255

                                #90
                                Rany, co się w tym Wrocławiu dzieje?! Wczoraj CarlBerg, dziś Marusia... czy Wy wszyscy macie urlopy? Pozazdrościć...

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎