Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Artystyczna pianka!

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pawcio1
    Senior
    • 03-2003
    • 363

    Artystyczna pianka!

    Mam propozycję żeby w tym wątku prezentować ciekawe czapy pianowe w naszych fermentorach
    Attached Files
  • pawcio1
    Senior
    • 03-2003
    • 363

    #2
    I jeszcze jedno zblizenie
    Attached Files

    Comment

    • naczelnik
      Senior
      • 08-2003
      • 1884

      #3
      Jasne, "ładować" zdjęcia. Do tego proponuję pakować opis co to za piwo i jakie drożdże walczą...
      Popieram domowe browary!

      Polakom gratulujemy naczelnika

      Zamykam browar.
      Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

      gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

      Comment

      • Krzysiu
        Krzysiu
        • 02-2001
        • 14936

        #4
        Mam jedno "wyłażące" foto, ale chwilowo nie mam jak przekazać.

        Ale proponuje raczej w Galerii zrobić stosowny dział piw domowych. Będzie łatwiej znajdywalny.

        Comment

        • crizz
          ...
          • 02-2003
          • 1255

          #5
          Pawcio, co to jest ? Wygląda jak pianka poliuretanowa...

          Comment

          • pawcio1
            Senior
            • 03-2003
            • 363

            #6
            crizz napisał(a)
            Pawcio, co to jest ? Wygląda jak pianka poliuretanowa...

            Prawda że fajna ja tez bylem w szoku, takie budowle wyszły mi pierwszy raz.
            Podejrzewam że to dodatek słodu pszenicznego spowodował takie specyficzne spienienie.Tego nie widać ale ta czapa miała około 20 cm grubości.W fermentorze było około 20 l brzeczki, a piana wyłaziła na zewnątrz.
            Drożdze były w super kondycji, około 0,9 l gęstwy z cichej ferm 3 nastaw.Temp. 24 st c .Bardzo intensywna praca juz po kilku godz.

            Comment

            • arzy
              Senior
              • 06-2002
              • 2814

              #7
              Drożdże Belgian Abbey II

              Może nie spaecjalna,a le zawsze coś.
              Tak wyglądała po około 18 godzinach.
              Attached Files
              "Spotkałem się z kolegą / Bo kolega jest od tego / I wypada czasem spotkać się z nim"

              Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              Bractwo Piwne
              Skład Piwa
              Piszę poprawnie po polsku!

              Comment

              • CarlBerg
                Senior
                • 09-2003
                • 968

                #8
                W naszych fermentorach pojawiają się też tajemnicze znaki ( niczym słynne kręgi w zbożu )
                Attached Files
                Piwo łączy ludzi, lecz poglądy na jego temat ich dzielą ....
                Wiejski Browar Domowy "Garns 'n' Roses"

                Comment

                • Warek
                  Senior
                  • 12-2003
                  • 127

                  #9
                  Wyeast 3068, 2,5 doby od rozpoczęcia fermentacji w wiadrze
                  Attached Files
                  http://www.mafoto.pl/

                  Comment

                  • Borysko
                    Senior
                    • 02-2004
                    • 1144

                    #10
                    Wyeast 1098, 12 godzin od dodania do brzeczki:

                    Comment

                    • anteks
                      maruda
                      • 08-2003
                      • 10737

                      #11
                      u mnie też pojawiły się tajemnicze znaki
                      Attached Files
                      Mniej książków więcej piwa

                      Comment

                      • slado
                        Gość
                        • 07-2003
                        • 1072

                        #12
                        Oto WLP300 dziś na krótko przed żniwami.
                        Attached Files

                        Comment

                        • czujnik
                          Senior
                          • 11-2003
                          • 177

                          #13
                          A tutaj piana po 48 godzinach od dodania drożdży do mojego porterka bałtyckiego - drożdże saflager - 23
                          Attached Files

                          Comment

                          • naczelnik
                            Senior
                            • 08-2003
                            • 1884

                            #14
                            WLP 800 atakują
                            Attached Files
                            Popieram domowe browary!

                            Polakom gratulujemy naczelnika

                            Zamykam browar.
                            Nie mogę robić tak skandalicznie dobrego piwa.

                            gratulacje wstrzymane:Pogratuluj bolcowi

                            Comment

                            • Twilight_Alehouse
                              Chmielowisko.pl
                              • 06-2004
                              • 6310

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika naczelnik
                              WLP 800 atakują
                              Nie dość że atakuja, to jeszcze podstępnie, pod osłoną mroku

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X
                              😀
                              🥰
                              🤢
                              😎
                              😡
                              👍
                              👎