W Browamatorze ukazała się nowa pozycja książkowa - "Jak warzyć piwo. Praktyczny poradnik". Być może węszę teorię spisku, ale podany spis rozdziałów tej lekturki brzmi dziwnie znajomo:
Spis treści:
Krótko
1. NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA
2. PODSTAWOWE TERMINY
3. SUROWCE
- woda
- drożdże
- chmiel
- brew-kity
- ekstrakty słodowe
- surowce niesłodowane
- przyprawy
- słód
- inne dodatki
- środki dezynfekujące
4. SPRZĘT I AKCESORIA
- garnek
- palnik gazowy
- fermentory
- łyżka piwowarska
- kapslownica
- kapsle
- areometr
- termometry
- węże i rurki do dekantacji i rozlewu butelkowego
- śrutownik
- kadź filtracyjna
- chłodnica
- butelki i beczki
- przydatne akcesoria
5. PRZYGOTOWANIE BRZECZKI
- warzymy piwo z brew-kita
- warzymy piwo z ekstraktu słodowego i chmielu
- warzymy piwo ze słodu - z procesem zacierania
6. FERMENTACJA
- fermentacja burzliwa
- fermentacja cicha
7. ROZLEW BUTELKOWY, LEŻAKOWANIE
8. WZORY I PRZELICZNIKI
Być może pozycja ta miała swą premierę w Żywcu, czy ktoś z uczestników giełdy miał okazję się jej przyjrzeć?
Spis treści:
Krótko
1. NAJCZĘŚCIEJ ZADAWANE PYTANIA
2. PODSTAWOWE TERMINY
3. SUROWCE
- woda
- drożdże
- chmiel
- brew-kity
- ekstrakty słodowe
- surowce niesłodowane
- przyprawy
- słód
- inne dodatki
- środki dezynfekujące
4. SPRZĘT I AKCESORIA
- garnek
- palnik gazowy
- fermentory
- łyżka piwowarska
- kapslownica
- kapsle
- areometr
- termometry
- węże i rurki do dekantacji i rozlewu butelkowego
- śrutownik
- kadź filtracyjna
- chłodnica
- butelki i beczki
- przydatne akcesoria
5. PRZYGOTOWANIE BRZECZKI
- warzymy piwo z brew-kita
- warzymy piwo z ekstraktu słodowego i chmielu
- warzymy piwo ze słodu - z procesem zacierania
6. FERMENTACJA
- fermentacja burzliwa
- fermentacja cicha
7. ROZLEW BUTELKOWY, LEŻAKOWANIE
8. WZORY I PRZELICZNIKI
Być może pozycja ta miała swą premierę w Żywcu, czy ktoś z uczestników giełdy miał okazję się jej przyjrzeć?
Comment