Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

o ile dobrze zrozumiałem...

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • misiek71
    Member
    • 05-2005
    • 50

    o ile dobrze zrozumiałem...

    to przy robieniu z b-k Zawartość puszki gotujemy 10 min. z ok. 3 litrami wody i 1,25 kg czystego ekstraktu słodowego Browamator Jasny. Gdy to już mi przepracuje to przy butelkowaniu, do fermentatora z kranem daję jeszcze raz 1,25 kg ekstraktu słodowego, żeby był gaz.? czy coś mi się po.....popsuło od tego czytania (od dwóch miesięcy. Najpierw Browamator, a później po linku do was.). Tylko błagam nie wyflekujcie mnie od razu.
  • anteks
    maruda
    • 08-2003
    • 10738

    #2
    do butelek dodaj po łyżeczce cukru ., ekstrakt dodaj do gotowania będzie treściwsze piwko
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • anteks
      maruda
      • 08-2003
      • 10738

      #3
      dałeś tylko 3 litry wody ,to chyba będzie gęste piwko
      Mniej książków więcej piwa

      Comment

      • misiek71
        Member
        • 05-2005
        • 50

        #4
        Przepraszam. fragment instrukcji skopiowałem z Browamatora. Oczywiście trzeba dopełnić przynajmniej do 16-20l.
        Czyli drugiej puszki nie trzeba skoro do gotowania dało się już jedną, to póżniej tylko cukier do butelek?. Niektórzy piszą że do fermentatora rozlewnego. I bądź tu człowieku mądry.

        Comment

        • misiek71
          Member
          • 05-2005
          • 50

          #5
          Halooo... jest tam kto. Nie chcę się narzucać, ale zaraz kończę pracę.
          Wiem że pytanie jest banalne, ale męczy mnie to. Już nie chodzi o to czy fermentator, czy butelki, ale czy drugi ekstrakt, czy szkoda kasy.

          Comment

          • mark33
            Idę po piwo do piwnicy.
            • 04-2005
            • 3283

            #6
            Postępuj zgodnie z przepisem , ewentualnie pomierz Blg ma być 12 ewentualnie 11 ale nie mniej bo będzie wodzionka.


            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika misiek71
            Halooo... jest tam kto. Nie chcę się narzucać, ale zaraz kończę pracę.
            Wiem że pytanie jest banalne, ale męczy mnie to. Już nie chodzi o to czy fermentator, czy butelki, ale czy drugi ekstrakt, czy szkoda kasy.

            Comment

            • misiek71
              Member
              • 05-2005
              • 50

              #7
              OK. Dzięki.

              Comment

              • Krzysiu
                Krzysiu
                • 02-2001
                • 14936

                #8
                Czemu dwa lata temu nikt nie zadawał takich pytań?

                Comment

                • mark33
                  Idę po piwo do piwnicy.
                  • 04-2005
                  • 3283

                  #9
                  Ldzie czytali książki ( bez urazy) a teraz mają wszyscy internet

                  Comment

                  • misiek71
                    Member
                    • 05-2005
                    • 50

                    #10
                    Przepraszam to ja już nie będę pytał.
                    A czytać to czytałem i to wszystko co mi spadło na monitor(co ciekawsze kopiowałem żeby w kółko właśnie nie pytać i nie zarobić na odpowiedź "poczytaj")
                    A książki czytam do tej pory. To właśnie net jest dla mnie nowym środowiskiem.( i wcale nie mam urazy)

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X
                    😀
                    🥰
                    🤢
                    😎
                    😡
                    👍
                    👎