Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

PIWA PSZENICZNE

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • gnomus
    Junior
    • 04-2005
    • 7

    PIWA PSZENICZNE

    Proszę o wszystkie informacje dotyczące składników,receptur,zacierania itd.
    Last edited by gnomus; 08-10-2005, 22:59.
  • ART
    mAD'MINd
    • 02-2001
    • 23799

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomus
    Proszę o wszystkie informacje dotyczące składników,receptur,zacierania itd.
    to jest bardzo ciekawa prośba
    - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
    - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

    Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

    Comment

    • gnomus
      Junior
      • 04-2005
      • 7

      #3
      to prawda

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        • 02-2001
        • 23799

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomus
        to prawda
        no to może spisz tutaj najpierw wszystko czego dowiedziałeś się na ww temat korzystając z takich pomocy jak wyszukiwarka, katalogi stron, książki etc. przecież nie będziemy powielać tego co już wiesz
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • gnomus
          Junior
          • 04-2005
          • 7

          #5
          Moja wiedza w tym temacie jet tak nikła, że każda wkazówka będzie brdzo cenna

          Comment

          • Krzysiu
            Krzysiu
            • 02-2001
            • 14936

            #6
            Dano nie byłem upierdliwy - Gnomus, twoja prośba sformułowana jest dość niegrzecznie. Spróbuj sformułować te pytanie jeszcze raz.

            Comment

            • Marusia
              Senior
              • 02-2001
              • 20211

              #7
              Nie, niech najpierw poszuka, bo receptur na forum jest trochę, nie wspominając o artykule Czesa. Na tacy nie podajemy
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment

              • gnomus
                Junior
                • 04-2005
                • 7

                #8
                Dzięki za te wszystkie uszczypliwości. Choć zainspirowały mnie do wgłębniejszego
                prześledzenia archiwum. Znalezłem już to czego szukałem. A moje pytanie nie wynikało
                z lenistwa a raczej braku czasu. Pozdrawiam całe szanowne forum.

                Comment

                • Ark
                  .
                  • 04-2003
                  • 414

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomus
                  Dzięki za te wszystkie uszczypliwości. Choć zainspirowały mnie do wgłębniejszego
                  prześledzenia archiwum.
                  Taki chyba był ich cel.

                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika gnomus
                  A moje pytanie nie wynikało
                  z lenistwa a raczej braku czasu.
                  Witaj w klubie.
                  Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                  Comment

                  • gnomus
                    Junior
                    • 04-2005
                    • 7

                    #10
                    Witam, witam. Mam jednak pytanie dotyczące chmielenia pszeniczniaków.
                    Jakie chmiele zastosować ?

                    Comment

                    • Ark
                      .
                      • 04-2003
                      • 414

                      #11
                      Ja dodawałem aromatyczny tylko. (gdzieś było o tym na Forum...)
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

                      Comment

                      • gnomus
                        Junior
                        • 04-2005
                        • 7

                        #12
                        Tylko aromatyczny?

                        Comment

                        • Krzysiu
                          Krzysiu
                          • 02-2001
                          • 14936

                          #13
                          Tylko aromatyczny. Bawarskie piwa pszeniczne powinny mieć niską goryczkę (10 - 15 IBU), a przy tym bardzo jasną barwę, dlatego gotuje się je krótko i z chmielem aromatycznym, który służy bardziej strąceniu zbędnych białek z piwa niż nadaniu goryczki.

                          W przeliczeniu na polski wystarczy 20 g Lubelskiego / 20 litrów piwa / 30 minut gotowania.

                          Comment

                          • gnomus
                            Junior
                            • 04-2005
                            • 7

                            #14
                            wielkie dzięki ,chodziło mi właśnie o konkrety

                            Comment

                            Przetwarzanie...
                            X
                            😀
                            🥰
                            🤢
                            😎
                            😡
                            👍
                            👎