Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Drożdze piekarnicze

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Robkar95
    Member
    • 12-2005
    • 50

    Drożdze piekarnicze

    Czy ktos eksperymentował ze zwykłymi drożdzami (piekarniczymi). Co z tego może wyjść ?
    Czy nadają się one do piwa?
  • mapajak
    Senior
    • 12-2002
    • 1187

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Robkar95
    Czy ktos eksperymentował ze zwykłymi drożdzami (piekarniczymi). Co z tego może wyjść ?
    Czy nadają się one do piwa?
    Do piwa używa się tylko szlachetnych drożdży piwnych. Obecnie są tak łatwo dostępne (w co najmniej trzech sklepach internetowych - w dużym wyborze), że nie ma sensu eksperymentować z piekarniczymi.

    Comment

    • Shlangbaum
      Senior
      • 03-2005
      • 5828

      #3
      Po za tym drożdże piekarnicze najzwyczajniej w Świecie śmierdzą i nie chciałbyś aby Twoje piwo trąciło tym zapachem

      P.S.
      Uzupełniłbyś sobie z łaski Twojej profil
      Last edited by Shlangbaum; 16-12-2005, 08:48.

      Krakowski Konkurs Piw Domowych !

      Comment

      • Twilight_Alehouse
        Chmielowisko.pl
        • 06-2004
        • 6310

        #4
        Poza tym że śmierdzą, to drożdże piekarnicze przeżrą brzeczkę do cna, tak więc będzie miała dużo alkoholu i zero smaku.

        Comment

        • mark33
          Idę po piwo do piwnicy.
          • 04-2005
          • 3283

          #5
          Proponuje zrobić pierwszą warkę jak trzeba na pożądnych drożdżach, a przy drugiej już nie bedzie miał wątpliwości czy marnować surowce, pracę i czas na takie eksperymenty.
          Obecnie można kupić drożdże juz za 5 zł.

          Comment

          Przetwarzanie...
          X
          😀
          🥰
          🤢
          😎
          😡
          👍
          👎