Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie: propozycja konkursu

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Senior
    • 02-2001
    • 20211

    III Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie: propozycja konkursu

    Proponuję piwowarom zamierzającym brac udział w III edycji Warsztatów konkurs na piwo uwarzone wg jednej receptury.
    Oczywiście degustacja spontaniczna pozostaje w programie, ale dodatkowo jury dokonałoby degustacji konkursowej takich piwek.

    Proszę o propozycje receptury oraz o wyrażanie chęci wzięcia udziału

    Problemy związane z wyborem jury i dostarczeniem piwa rozwiążemy później - oczywiście piwowarzy nie z Wroc musieliby dostarczyć swoje wytwory odpowiednio wcześniej, żeby się ustały.
    Jeśli chodzi o ilość butelek do degustacji myślę, ze wystarczą 2, góra 3 półlitrowe.

    Do 13 maja jest jeszcze wystarczająco czasu na zrobienie i odleżakowanie piwka, proponuję cosik o blg nie więcej niż 12. Zasady takie jak m.in. u Krzysia, czyli skład slodów i chmielu ten sam lub zbliżony, drożdże różne, ale górnej fermentacji. Chyba, że bedzie trochę chetnych na dolną, to się zrobi osobny konkurs.

    Z góry dziękuję za entuzjazm
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • Ahumba
    Senior
    • 05-2001
    • 8962

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia
    Proszę o propozycje receptury oraz o wyrażanie chęci wzięcia udziału
    Propozycji receptury nie przedstawię, ale na dzień dzisiejszy wyrażam chęć
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

    Comment

    • Marcin_wc
      Senior
      • 09-2005
      • 2115

      #3
      Ja proponuję proste, trochę ciemniejsze od jasnego piwko.

      85% monachijski
      15%karmel jasny

      lub jasne

      90% pilzneński
      10% karmel jasny

      Comment

      • joelka
        Senior
        • 03-2005
        • 817

        #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marcin_wc
        Ja proponuję proste, trochę ciemniejsze od jasnego piwko.

        85% monachijski
        15%karmel jasny
        Z samego monachijskiego prawie?

        Może przedyskutujemy recepturę degustując jutro jakieś piwka?

        Comment

        • Marusia
          Senior
          • 02-2001
          • 20211

          #5
          Spoko, jutro podyskutujemy, a moze w międzyczasie ktos nie z Wroc wpadnie na jakiś ciekawy pomysł?
          Ja tez przychylam się do czegoś prostego i lekkiego, żeby jury nie padło z przedegustowania
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • Wesoly
            Senior
            • 10-2003
            • 371

            #6
            Ja proponuję dolną fermentację. Na górną jeszcze będzie czas
            1. lekki Hell lub Pils
            lub
            2. lekki ciemniaczek
            Przy 12Blg do maja powinny dojść do formy
            Pozdrawiam, Wesoły

            Comment

            • Andrewbrw
              Senior
              • 03-2004
              • 932

              #7
              "Problemy związane z wyborem jury i dostarczeniem piwa rozwiążemy później"


              to ja pomogę po częsci rozwiązać ten problem:


              Jeszcze się nikt na jurora nie zgłosił , więc ja będę pierwszy
              Zgłaszam chęć !

              Comment

              • Warek
                Senior
                • 12-2003
                • 127

                #8
                Osobiście optuje za Lekkim Ciemniaczkiem Dolnym [LCD] :-)
                http://www.mafoto.pl/

                Comment

                • Marusia
                  Senior
                  • 02-2001
                  • 20211

                  #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Warek
                  Osobiście optuje za Lekkim Ciemniaczkiem Dolnym [LCD] :-)
                  No to nam się sekcja dolniaków tworzy
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment

                  • kentaki
                    Senior
                    • 10-2002
                    • 452

                    #10
                    Skoro temeratura sprzyja i są szczere chęci to uwarzmy jakiegoś dolniaka z górnej półki

                    Comment

                    • Marusia
                      Senior
                      • 02-2001
                      • 20211

                      #11
                      OK, niech będą dolniaki TEŻ.
                      Podzielimy najwyżej konkurs na dwa konkursy

                      Powód jest prosty: wielu z nas warzy TYLKO górnie (ale sformułowanie), bo nie ma warunków na dolną fermentację, więc nie chce ograniczać ilości potencjalnych chętnych
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      • joelka
                        Senior
                        • 03-2005
                        • 817

                        #12
                        Proponuję niech każdy zrobi dolną i górną a najwyżej w maju się okaże czy piwo pójdzie do konkursu czy od razu w gardła spragnionych piwowarów.

                        Comment

                        • Krzysiu
                          Krzysiu
                          • 02-2001
                          • 14936

                          #13
                          A po co odróżniać dolne i górne fermentacje? Wystarczy okreslić szczegółowo skład słodów, w przybliżeniu zawartość alfakwasów, i chwatit.

                          Comment

                          • Marusia
                            Senior
                            • 02-2001
                            • 20211

                            #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Krzysiu
                            A po co odróżniać dolne i górne fermentacje? Wystarczy okreslić szczegółowo skład słodów, w przybliżeniu zawartość alfakwasów, i chwatit.
                            NIE NIE NIE i jeszcze raz NIE.

                            Dlaczego? Bo to są zupełnie inne piwa. Dyskusji nie będzie
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment

                            • joelka
                              Senior
                              • 03-2005
                              • 817

                              #15
                              A ja pozostanę przy swoim, zrobię jasne i ciemne, i z każdej jednej brzeczki zrobię i dolną, i górną fermentację. Zanim się roztrzygnie jakie piwa i jaka fermentacja ja będę miała już 4 różne piwa

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X
                              😀
                              🥰
                              🤢
                              😎
                              😡
                              👍
                              👎