Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Pirna, Basteistraße 60, Zum Giesser

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Ahumba
    Senior
    • 05-2001
    • 8962

    Pirna, Basteistraße 60, Zum Giesser

    około 25 km od Drezna w kierunku na Pilnic. Browarorestauracja przy hotelu. Podawane na parterze i piętrze. Serwowane są pils, dunkel i bock w kuflach o pojemności 0,3, 0,5l i 1l.
    Cena za 0,5 l. pilsa i dunkela 2,90, koźlaka 3,10. Przy 1l. odpowiednio 5,00 i 5,10 euro.
    W przyszłym tygodniu dodam zdjęcia.
    Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
    znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl
  • Khian
    Gość
    • 01-2006
    • 122

    #2
    Na wynos też jest sprzedawane ? Firmowe butle, etykiety ??

    Comment

    • Ahumba
      Senior
      • 05-2001
      • 8962

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Khian Wyświetlenie odpowiedzi
      Na wynos też jest sprzedawane ? Firmowe butle, etykiety ??
      Ponieważ nie byłem tym zainteresowany to po prostu nie wiem. Może tu wyczytasz, bo ich weiss nicht

      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
      znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

      Comment

      • Cooper
        Senior
        • 11-2002
        • 6055

        #4
        Czy naprawdę jest sens zapodawanie opisu (baaaardzo zresztą połebkowego) jednej z tysięcy knajp w 60-milionowym kraju gdzie prawdopodobieństwo odwiedzenia jej przez jakiegokolwiek z forumowiczów ktorzy jeszcze i tak zechcą dodać tu jakikolwiek opis jest prawdopodobne niczym strzał w szóstkę na totolotku ?
        Piętnastego czerwca roku dwa tysiące czwartego zbóje z bandy Heńka zamkły "Królewskiego" !!!
        1944 - brunatni niszczą Browar Haberbuscha. W 60. rocznicę zieloni niszczą Browar Warszawski.

        Zbiór etykiet z Tanzanii, zbiór polskich bloczków kelnerskich sprzed 1945 roku i et z motywem borsuka na Facebooku

        Comment

        • MarcinKa
          Senior
          • 02-2005
          • 2729

          #5
          Jeśli jest to browar restauracyjny to zdecydowanie warto opisywać.
          To lubię: Czarnków, Krajan, Amber, EDI, Fortuna, BOSS, Lwówek Śląski, Grybów, Jagiełło, Łódź, Browar Na Jurze, GAB, Kormoran, Gościszewo, Konstancin, Staropolski, Zodiak, Zamkowy, Ciechanów

          Comment

          • Marusia
            Senior
            • 02-2001
            • 20211

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Cooper Wyświetlenie odpowiedzi
            Czy naprawdę jest sens zapodawanie opisu (baaaardzo zresztą połebkowego) jednej z tysięcy knajp w 60-milionowym kraju gdzie prawdopodobieństwo odwiedzenia jej przez jakiegokolwiek z forumowiczów ktorzy jeszcze i tak zechcą dodać tu jakikolwiek opis jest prawdopodobne niczym strzał w szóstkę na totolotku ?
            To nie jest tylko knajpa, ale knajpa z browarem, co wielu z nas bardzo interesuje (Ciebie może nie). Ważne też jest, czy piwo tamże jest dobre. Dla mnie to istotna informacja - jak będę jechała w tamte rejony, to na pewno sobie druknę opisy z forum.
            www.warsztatpiwowarski.pl
            www.festiwaldobregopiwa.pl

            www.wrowar.com.pl



            Comment

            • Maggyk
              Szara Adminiscjencja
              • 05-2004
              • 5615

              #7
              Proszę o zakończenie tej dyskusji na temat zasadności takich tematów. Po coś w końcu jest ten dział. Jak sie nie podoba, zawsze można nie czytać.
              Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
              Piwo domowe -
              Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

              Reklama w BROWARZE
              PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

              Comment

              • Ahumba
                Senior
                • 05-2001
                • 8962

                #8
                Fotoreportaż z browarorestauracji:

                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                znasz kaszubskie jeziora?- www.stanicacharzykowy.pl

                Comment

                • hmiel
                  Junior
                  • 05-2005
                  • 6

                  #9
                  Byłem tam w zeszłym tygodniu.
                  Próbowałem ciemne (niezłe) i bocka (znakomity).

                  Nie mogę jednak nie wspomnieć o kapitalnej kuchni - każda potrawa zwalała z nóg.

                  Comment

                  • darekd
                    PremiumUżytkownik
                    • 02-2003
                    • 12201

                    #10
                    Obecnie ceny podstawowych piw (pils, dunkel, Stadtbier 13,5%) w cenie ok. trzy i pół.
                    Sezonowo warzą wędzonkę, koźlaka, festbiera oraz Schlafmutzchen z przyprawami, m.in. rumiankiem i miodem.

                    Piwo smakowało i ogólnie się podobało.

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X
                    😀
                    🥰
                    🤢
                    😎
                    😡
                    👍
                    👎