Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ryż

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • teodorehare
    Member
    • 11-2007
    • 98

    Ryż

    Witam
    Chciałem zrobić jasniejsze piwo - wiem, że dodaje się ryżu - ale kiedy, ile, jak długo gotować w celu skleikowania, czy jakiś gatunek ryżu jest lepszy,
  • anteks
    maruda
    • 08-2003
    • 10737

    #2
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika teodorehare Wyświetlenie odpowiedzi
    Witam
    Chciałem zrobić jasniejsze piwo - wiem, że dodaje się ryżu - ale kiedy, ile, jak długo gotować w celu skleikowania, czy jakiś gatunek ryżu jest lepszy,
    warz na samym pilzneńskim to będzie jasne
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • teodorehare
      Member
      • 11-2007
      • 98

      #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      warz na samym pilzneńskim to będzie jasne
      uwarzyłem - brakuje mu do "sklepowego" sporo

      Comment

      • anteks
        maruda
        • 08-2003
        • 10737

        #4
        a na co Ci takie jasne piwo ?
        Mniej książków więcej piwa

        Comment

        • teodorehare
          Member
          • 11-2007
          • 98

          #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
          a na co Ci takie jasne piwo ?
          Chce wiedzieć, że potrafię zrobić (nie rozcieńczać wodą)

          Comment

          • anteks
            maruda
            • 08-2003
            • 10737

            #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika teodorehare Wyświetlenie odpowiedzi
            Chce wiedzieć, że potrafię zrobić (nie rozcieńczać wodą)
            od dolewania wody jaśniejsze się nie zrobi
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • Adam5
              Junior
              • 01-2007
              • 23

              #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika teodorehare Wyświetlenie odpowiedzi
              Witam
              Chciałem zrobić jasniejsze piwo - wiem, że dodaje się ryżu - ale kiedy, ile, jak długo gotować w celu skleikowania, czy jakiś gatunek ryżu jest lepszy,
              Odpowiedź masz tu:http://www.browamator.pl/lista.php?arch=&grupa_p=13&pwd[13]=%2F169220%2F169292%2F4680119&grupa_rek[13]=&ngrp=&sortuj=#4680119
              Pozdrawiam Adam.

              Comment

              • teodorehare
                Member
                • 11-2007
                • 98

                #8
                No i to jest to o co mi chodziło - dziekuję

                Comment

                • Makaron
                  Senior
                  • 08-2003
                  • 2107

                  #9
                  Proponuje uzycia platkow ryzowych. Powinienes dostac takowe w wiekszych marketach. Nie trzeba bawic sie gotowanie ryzu itd, poztym mam wrazenie, ze troszeczke latwiej sie filtrowalo po uzyciu platkow.
                  "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X
                  😀
                  🥰
                  🤢
                  😎
                  😡
                  👍
                  👎