Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Mikrobrowar "U Maliny" w Klukowie

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • ada13
    Senior
    • 03-2004
    • 128

    Mikrobrowar "U Maliny" w Klukowie

    Dziś nastąpiła degustacja pierwszej warki. Piwo okazało się całkiem smaczne. Jasne,górnej fermentacji,leżakowało w kegu 25 l trzy tygodnie. Piokl13 jest bardzo zadowolony.
    Kolejne cztery warki już leżakują i czekają na swój dzień .

    Podziękowania dla czujnika za fachowy nadzór i piotrrata za pomoc.
    Attached Files
  • mwa
    Senior
    • 01-2003
    • 5071

    #2
    Witam,
    Prezentacja taka, że ślinka cieknie.
    Opisz swoje zmagania oraz jakim sprzętem dysponujesz.
    Pozdrawiam Cię !!!!

    Comment

    • ada13
      Senior
      • 03-2004
      • 128

      #3
      Ze mnie to raczej kronikarz i pomocnik jest.
      A sprzęt cóż,mamy dla takich leniwych,co by Piokl13 nie zmęczył się za bardzo .
      Piwo wyszło jak na pierwszy raz dobre. Oby tak dalej.
      Attached Files

      Comment

      • jacer
        Senior
        • 03-2006
        • 9875

        #4
        No ładnie
        Milicki Browar Rynkowy
        Grupa STYRIAN

        (1+sqrt5)/2
        "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
        "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
        No Hops, no Glory :)

        Comment

        • ada13
          Senior
          • 03-2004
          • 128

          #5
          Co do sprzętu,to po dłuższych poszukiwaniach został kupiony w Niemczech. Około 900 zl różnicy w cenie piechotą nie chodzi.
          Piokl13 przekalkulował też potencjalne spożycie swoje i znajomych roczne. Wyszło mu,że ta inwestycja opłaca się .

          Comment

          • anteks
            maruda
            • 08-2003
            • 10738

            #6
            no nie pełna profeska
            Mniej książków więcej piwa

            Comment

            • czujnik
              Senior
              • 11-2003
              • 177

              #7
              Nie no fajnie że Wam ( tzn nam ) wyszło ale piokl normalnie język mi uciekł do ......
              Ja tutaj niestety zapodaję bezalkoholowego becka i nie zapowiada się inaczej przez pół roku ( ludzie napiłbym się nawet żywca wierzcie mi )
              Piotr i Ada gratulacje i mam nadzieję że w grudniu jakąś buteleczkę wypiję
              Pozdrówka dla wszystkich z Bagram

              Comment

              • ada13
                Senior
                • 03-2004
                • 128

                #8
                Na butelkę,a nawet wspólną biesiadę z pełnym kegiem domowego zawsze możesz liczyć .

                A jeszcze niedawno tak było....Teraz już przyszedł czas na degustacje pierwszych warek, co nie znaczy że zaprzestaliśmy produkcji.Działamy systematycznie,co tydzień robimy kolejną .
                Dla niewtajemniczonych od lewej piotrrat,czujnik,piokl13 .
                Attached Files

                Comment

                • ada13
                  Senior
                  • 03-2004
                  • 128

                  #9
                  Po warce nr 2 pozostało tylko wspomnienie,więc czas na opis:
                  Zrobione z :
                  -5 kg pilzneńskiego
                  -1 kg monachijskiego
                  -10 dkg carafa I

                  Piwo wyszło nadspodziewanie dobre,a w końcu to dopiero nasz drugi raz.
                  Wypite w malowniczym miejscu-Sianowie na Kaszubach, gdzie piękne widoki na jezioro potrafią zrekompensować nawet niezbyt dobre piwko.
                  W tym wypadku piwo obroniło się samo .
                  Attached Files

                  Comment

                  • huanghua
                    Senior
                    • 10-2005
                    • 1910

                    #10
                    Doszły mnie słuchy, że całkiem nieźle sobie radzicie.
                    A może zrobimy jakieś wspólne warzenie na "szpajdlu-pindziesiontce"?
                    W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                    Comment

                    • piokl13
                      Senior
                      • 06-2003
                      • 946

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
                      Doszły mnie słuchy, że całkiem nieźle sobie radzicie.
                      A może zrobimy jakieś wspólne warzenie na "szpajdlu-pindziesiontce"?
                      Jak najbardziej . Cenne rady od takiego fachowca, bezcenne, za resztę można zapłacić wiadomą kartą .
                      U nas można tylko na szpajdlu 20L. Chyba, że masz ciekawszą propozycję...

                      Comment

                      • huanghua
                        Senior
                        • 10-2005
                        • 1910

                        #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piokl13 Wyświetlenie odpowiedzi
                        (...)
                        U nas można tylko na szpajdlu 20L. Chyba, że masz ciekawszą propozycję...
                        A mam
                        W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                        Comment

                        • piokl13
                          Senior
                          • 06-2003
                          • 946

                          #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika huanghua Wyświetlenie odpowiedzi
                          A mam
                          To czekamy niecierpliwie na szczegóły .

                          Comment

                          • piotrrat
                            Senior
                            • 11-2002
                            • 730

                            #14
                            Mam jeszcze sporo różnego słodu od czujnika, szkoda żeby się zmarnował bo sam go chyba nie wykorzystam.
                            To kiedy warzymy?

                            Comment

                            • huanghua
                              Senior
                              • 10-2005
                              • 1910

                              #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika piotrrat Wyświetlenie odpowiedzi
                              (...)To kiedy warzymy?
                              Już pewne ruchy w tym kierunku robię.
                              W trakcie aktualizacji: Moje receptury (na razie brak casu)

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X
                              😀
                              🥰
                              🤢
                              😎
                              😡
                              👍
                              👎