Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Bier Factory, Linth Maisbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • zgroza
    Senior
    • 03-2008
    • 3597

    Bier Factory, Linth Maisbier

    Jest taki kraj na krańcach piwnego pasa, gdzie warzenie piw z kukurydzą w zasypie należy do sznytu w mikrobrowarnictwie. No, przynajmniej na wschód od Röstigraben.
    Rappi Bier Factory z Rapperswilu uwarzyło Maisbier, niefiltrowane piwo warzone ręcznie, w butelce z krachlą o pojemnośći 49 cl, ze standardową pilsnerową zawartością alk. 4.6%. Po prostu zgroza.
    Po otwarciu butelki doleciał mnie wyraźny zapach... świeżego chmielu. Taki z nutkami trawiastymi, aż uciekający z butelki.
    Piwo było mocno nagazowane, krachla otwarła się wręcz z hukiem.
    Piana wypełniła od razu, mimo lania po szklance, prawie cały kufel. Gęsta, sztywna, badzo trwała - po kwadransie wciąż kożuszek na parę milimetrów.
    Piwo to jest wyraźnie mętne, zielonożółte , kolor jasny, ale wciąż intensywny.
    Ostatecznie, mimo obaw, wypiłem piwo z przyjemnością. Dobrze nachmielone, dość lekkie, z przyjemną, trawiastą nutą.
    Oh, gdybyż wszystkie piwa z kukurydzą w zasypie byłu choć takie!
    Attached Files
    Lotna ekspozytura browaru

    Też Was kocham.
Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎