Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Piwo śledziowe

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Feti
    Senior
    • 10-2010
    • 801

    Piwo śledziowe

    Przytargałem z rybnego wypisz wymaluj pojemnik fermentacyjny. Ino były w nim śledzie. Zanim go doszoruję to bym sobie uwarzył piwo śledziowe . No a co? Założenie mam następujące: to ma się przefermentować i ma być wlane z jakieś pety. . Nazbierałem dzikiego chmielu, drożdże mam z poprzedniej warki. Brzeczka będzie z cienkusza wzmocnionego cukrem.
    CZekam na sugestie ulepszenia tego nowego stylu.
    Last edited by Feti; 03-10-2011, 16:21.
  • leona
    PremiumUżytkownik
    • 07-2009
    • 5853

    #2
    Żeby się wpisać w nie mniej modny, amerykański trend, dodałbym jednakowoż amarillo albo cascade dla aromatu
    Last edited by leona; 03-10-2011, 16:25.

    Comment

    • zgoda
      Senior
      • 05-2005
      • 3516

      #3
      Jako wielki miłośnik śledzi po prostu nie mogę tego pominąć.

      Tak dalej trzymać!
      Browar Clair de Lune - zapiski literackie, brewing log, na fejsbóku, blog

      Comment

      • admiro
        Senior
        • 05-2005
        • 248

        #4
        Ja bym też śledził na zimno, śledziem solonym.
        Moje piwo jest bezcenne.

        Schizma miodowa.

        Comment

        • Pancernik
          Senior
          • 09-2005
          • 9733

          #5
          Tylko pamiętaj, żeby to były śledzie z polskiego Bałtyku. To Ci pozwoli stworzyć i wypromować nowy styl: PBHL (Polish Baltic Hering Lager) .

          Comment

          • kony
            breweriarz
            • 08-2005
            • 1701

            #6
            Propozycja serwowania - do szklanki z talarkiem chrupiącej cebuli

            Comment

            • rohozecky
              PremiumUżytkownik
              • 11-2008
              • 1837

              #7
              Najpierw biegnij szybko zastrzec tę recepturę. Bo ani się nie obejrzysz, jak Cię jaki Kormoran czy Jagiełło uprzedzi
              ... a poza tym twierdzę, że SAB Miller winien zostać zniszczony.

              Comment

              • Marusia
                Senior
                • 02-2001
                • 20211

                #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika admiro Wyświetlenie odpowiedzi
                Ja bym też śledził na zimno, śledziem solonym.
                Zdecydowanie
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Feti
                  Senior
                  • 10-2010
                  • 801

                  #9
                  Zna ktoś jakieś drożdże bardzo odporne? Skisło . W sumie czym się przejmuję. Wszak to niepasteryzowane jest i to drożdże

                  Comment

                  • dreads
                    Basowy
                    • 09-2009
                    • 520

                    #10
                    E tam skisło, to śledź z octu przecież Jeszcze bardziej innowacyjny styl.

                    Comment

                    Przetwarzanie...
                    X
                    😀
                    🥰
                    🤢
                    😎
                    😡
                    👍
                    👎