Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

poddziały w browarnictwie amatorskim

Collapse
This is a sticky topic.
X
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #46
    Panowie, przecież to forum musi stale się rozwijać, musi żyć. Nie pamiętam, kto to napisał, ale miał w mojej opinii rację, że jeśli ktoś nie chce odpowiadać na kolejne pytanie laika, niech nie odpowiada, w miejsce jego pouczającego o FCJP i porządku na forum postu, może ukazać się rzeczowa odpowiedź kogoś, kto jest tu od niedawna, ale krócej niż ten zwracający uwagę, a już zna odpowiedź, chce się nią podzielić i może sam odrobinę liczy na zweryfikowanie swoich informacji przez kogoś bardziej doświadczonego, kto dostrzeże ewentualny błąd, nieścisłośc.
    Poza tym niektóre tematy/wątki w różnych miejscach są dawno "martwe"-ostatnie posty w 2001... Z pewnością jeśli nie chcesz już wymieniać uwag nt. chłodzenia brzeczki, znajdziesz kogoś, z kim będziesz omawiał zagadnienia, które interesują Cię właśnie teraz, na Twoim etapie rozwoju umiejętności piwowarskich, ale niech inni pytają o to chłodzenie i patrz na odpowiedzi, choćby "po łebkach", bo któregoś dnia może się okazać, że Ty przy swoich 19 000 wypitych piw dowiesz się czegoś intrygującego od nowego forumowicza, który gdzieś tam coś tam przeczytał...

    Comment


    • #47
      A może dodać dział z przepisami na różnego rodzaju piwa tzn. Surowce, Zacieranie z uwidocznionymi przerwami, chmielenie itd?

      Comment


      • #48
        POPIERAM w 100% - ,,wyrwałeś mi to z ust"

        Niechętne, zbywające a czasami będące na granicy niegrzeczności odpowiedzi potrafią skutecznie zniechęcić do aktywnego uczestniczenia w życiu forumowym.

        Comment


        • #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mgła_na_kocich_łapkach
          POPIERAM w 100% - ,,wyrwałeś mi to z ust"

          Niechętne, zbywające a czasami będące na granicy niegrzeczności odpowiedzi potrafią skutecznie zniechęcić do aktywnego uczestniczenia w życiu forumowym.
          choć czasem bywa lepiej czasem gorzej, to generalnie poziom odpowiedzi jest implikowany przez poziom pytania

          A w temacie - Wasze propozycję są dobre, tylko szkoda że nie zawierają recepty na to kto miałby to wszystko zrobić
          - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
          - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
          - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

          Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś moderatorowi" (trójkąt z wykrzyknikiem).

          Comment


          • #50
            A czy byloby mozliwe dorzucenie dzialu w rodzaju sreniaki czy dzial ktory bylby po kolysce, gdyz pytania i dyskusje z dna dzialu jakos zostaja pomijane i gina w odchlani forum..
            "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

            Comment


            • #51
              co to jest dno działu?

              tematy bardziej zaawansowane proszę zamieszczać w dziale głównym.

              http://www.browar.biz/forum/forumdisplay.php?f=16
              - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
              - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
              - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

              Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś moderatorowi" (trójkąt z wykrzyknikiem).

              Comment


              • #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                co to jest dno działu?

                tematy bardziej zaawansowane proszę zamieszczać w dziale głównym.
                Wlasnie to mialem na mysli, po prostu poodzialow jest sporo i po otwarciu dzialu Browarnictwo Amatorskie na calej stronie wyskakuja poszczegolne pododzialy, ktore przyciagaja 99% uwagi. Przez co dzial glowny wedlug mnie jest troszeczke na uboczu.
                "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

                Comment


                • #53
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedzi
                  Wlasnie to mialem na mysli, po prostu poodzialow jest sporo i po otwarciu dzialu Browarnictwo Amatorskie na calej stronie wyskakuja poszczegolne pododzialy, ktore przyciagaja 99% uwagi. Przez co dzial glowny wedlug mnie jest troszeczke na uboczu.
                  piszesz o swojej uwadze, czy przeprowadziłeś badania?
                  - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                  - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
                  - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

                  Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś moderatorowi" (trójkąt z wykrzyknikiem).

                  Comment


                  • #54
                    Jeśli wolno mi wtrącić swoje trzy grosze, to uważam że Art powinien jednak odejść od swoich zasad i w miarę możliwości usuwać niektóre posty. Rzeczywiście sporo jest wpisów popełnionych pod wpływem emocji lub naszego ulubionego napoju.
                    Mocno by to odchudziło forum. A być może również nieco poprawiło atmosferę. Oczywiście nie dotyczy to tylko tego działu, ale ogólnie całego forum. Straszna to robota dla Art- a, ale chyba warto to przemysleć.
                    Poza tym zdecydowanie jestem za działem FAQ.

                    Comment


                    • #55
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika ART Wyświetlenie odpowiedzi
                      piszesz o swojej uwadze, czy przeprowadziłeś badania?
                      Tak to jest pisac do inzyniera mialem na mysli ,ze w wiekszosci
                      "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

                      Comment


                      • #56
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika angasc Wyświetlenie odpowiedzi
                        Jeśli wolno mi wtrącić swoje trzy grosze, to uważam że Art powinien jednak odejść od swoich zasad i w miarę możliwości usuwać niektóre posty. Rzeczywiście sporo jest wpisów popełnionych pod wpływem emocji lub naszego ulubionego napoju.
                        Mocno by to odchudziło forum. A być może również nieco poprawiło atmosferę. Oczywiście nie dotyczy to tylko tego działu, ale ogólnie całego forum. Straszna to robota dla Art- a, ale chyba warto to przemysleć.
                        Poza tym zdecydowanie jestem za działem FAQ.
                        Szczerze... kto by na to znalazl czas?
                        "If you see a beer, do it a favor, and drink it. Beer was not meant to age." Michael Jackson

                        Comment


                        • #57
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Makaron Wyświetlenie odpowiedzi
                          Szczerze... kto by na to znalazl czas?
                          Szczerze? Zdaję sobie z tego sprawę. Dlatego napisałem że to straszna robota.
                          Nie wiem czy jest taka możliwość, ale gdyby można było czasowo włączyć użyszkodnikom mozliwość edycji lub usunięcia własnych postów oraz wątków przez siebie założonych, to w części rozwiązałoby problem. Gdybym mógł, to sam chętnie sporo swoich postów bym usunął

                          Comment

                          Working...
                          X