Informacja

Collapse

UWAGA! Browar.biz działa na nowym serwerze, niedostępne obecnie działy serwisu będą uruchamiane sukcesywnie. Część funkcji samego forum nie działa jeszcze jak należy. Proszę o cierpliwość.

Ogłoszenie

Collapse

Zasady zamieszczania ofert

Zamieszczanie prywatnych ofert kupna / sprzedaży / wymiany / odstąpienia sprzętu i surowców piwowarskich jest bezpłatne (jeśli oferty nie noszą znamion handlu na większą skalę).



Ograniczenie dotyczące ofert sprzedaży:

- Zarejestrowani Użytkownicy mogą zamieścić jedną NIEKOMERCYJNĄ ofertę sprzedaży na miesiąc.

- PremiumUżytkownicy mogą zamieszczać NIEKOMERCYJNE oferty sprzedaży bez większych ograniczeń o ile nie jest to działalność konkurencyjna wobec Browar.Biz i/lub naszych Partnerów.



Mam nadzieję że tą drobną szykanę przyjmiecie ze zrozumieniem i w razie chęci częstszej sprzedaży wesprzecie Browar.biz finansowo zostając PremiumUżytkownikami co, poza nieograniczoną możliwością zamieszczania ofert sprzedaży, daje też dodatkowe udogodnienia w serwisie.



Z góry dziękuję



Aha, zastrzegam sobie prawo usunięcia ogłoszenia bez podania przyczyny, choć zawsze będę się starał uzasadnić swoją decyzję.
See more
See less

(Kupię) używanego Porkert-a lub alfa 08

Collapse
X
 
  • Filter
  • Czas
  • Show
Clear All
new posts

  • (Kupię) używanego Porkert-a lub alfa 08

    Witam.Jak w temacie.Wiem,że to graniczy z cudem ale może ktoś ma na zbyciu??Pozdrawiam

  • #2
    Po co ci używany, jak możesz w dowolnej chwili kupić nowego? Chyba, że chcesz kupić za 10 zł, to rzeczywiście możesz nie mieć farta ...
    Góry Sowie nie są tym, czym się wydają ...

    Comment


    • #3
      Może za 10 to nie Ale gdybym chciał nowego to bym tu nie pisał.

      Comment


      • #4
        Marne szanse. Musiałbyś trafić na okazję, że któryś z piwowarów sprzedaje, bo kupił coś innego, lub rezygnuje z warzenia, a to się bardzo rzadko zdarza Akurat jakiś tydzień temu ktoś się ogłaszał ze sprzedażą elementów browaru w związku z unowocześnieniami, zatem następna szansa pewnie za jakieś pół roku
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment


        • #5
          Wiem wiem,ale poczekam,na razie za śrutownik robi maszynka do maku.Pozdrawiam

          Comment


          • #6
            Poszperaj na strychu i w piwnicach u siebie i babci
            U mnie za śrutownik robi ruska "mięsoróbka" elektryczna, czy taki jakby duży młynek do kawy z większym odstępem mielenia, 4 kg słodu w 10 minut się śrutuje, b.drobno.

            Oczywiście warto mieć sensowny filtrator przy drobnym mieleniu.
            Moje piwo jest bezcenne.

            Schizma miodowa.

            Comment


            • #7
              Admiro, a jak wygląda łuska po mieleniu w takim młynku, bo przecież on tnie ziarno, a nie miażdży. Zawsze byłam ciekawa, jaka jest różnica między słodem mielonym a śrutowanym, nie mogę sama sprawdzić, bo nie posiadam ani maszynki do mięcha, ani młynka do kawy Jakbyś jakąś fotę strzelił?
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment


              • #8
                Od zawsze śrutuję na zmodyfikowanym młynku do kawy, oczywiście musi być żarnowy.
                Nawet śrtua się znalazła
                Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                Moje warzenie
                Termometr piwowara

                Moja galeria

                Piwo z rana jak śmietana ;)

                Comment


                • #9
                  Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika mark33 Wyświetlenie odpowiedzi
                  Od zawsze śrutuję na zmodyfikowanym młynku do kawy, oczywiście musi być żarnowy.
                  Marku, ale ja wyraźnie napisałam, że chodzi mi o młynek z nożykami, w młynku do kawy żarnowym też śrutowałam
                  www.warsztatpiwowarski.pl
                  www.festiwaldobregopiwa.pl

                  www.wrowar.com.pl



                  Comment


                  • #10
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                    Admiro, a jak wygląda łuska po mieleniu w takim młynku, bo przecież on tnie ziarno, a nie miażdży. Zawsze byłam ciekawa, jaka jest różnica między słodem mielonym a śrutowanym, nie mogę sama sprawdzić, bo nie posiadam ani maszynki do mięcha, ani młynka do kawy Jakbyś jakąś fotę strzelił?
                    Mówisz i masz, czasem mielę nawet drobniej niż na zdjęciu - na mąkę, moim zdaniem do filtracji z filtratorem "wersja miedź" pocięta łuska nie ma żadnego znaczenia, filtracja idzie zawsze bez problemu, mętnego zlatuje z pół litra dalej czyściutkie, może ten fetysz z łuską wziął się jeszcze z czasów "kadzi filtracyjnej"

                    Czytałem też o niby niekorzystnym wpływie smaku zmielonej łuski (może na mąkę..) w piwie, ale jak ktoś coś takiego w moim wykryje to mu stawiam następne

                    Porcja na zdjęciu to jakieś 150g, czas mielenia może 5-7 s.

                    Ps. Muszę się kiedyś spotkać z kimś kto robi piwo, bo ja jadę tylko z własnego doświadczenia i nie mam porównania
                    Attached Files
                    Moje piwo jest bezcenne.

                    Schizma miodowa.

                    Comment


                    • #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                      Marku, ale ja wyraźnie napisałam, że chodzi mi o młynek z nożykami, w młynku do kawy żarnowym też śrutowałam
                      A to przepraszam chowam obrazki i idę na piwo
                      Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
                      Moje warzenie
                      Termometr piwowara

                      Moja galeria

                      Piwo z rana jak śmietana ;)

                      Comment


                      • #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika admiro Wyświetlenie odpowiedzi
                        Oczywiście warto mieć sensowny filtrator przy drobnym mieleniu.

                        Oplot daje radę??

                        Comment


                        • #13
                          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika froniu Wyświetlenie odpowiedzi
                          Oplot daje radę??
                          Ja nie wiem, mam od początku miedziany, jak znasz kogoś kto umie zlutować i nie boisz się odpalić boszki to rób miedziany Metr rurki twardej to ok 15 zł, nie majątek.
                          W stanach robią też identyczny wzór z klejonej genovy, ale mnie to nie przekonuje
                          Moje piwo jest bezcenne.

                          Schizma miodowa.

                          Comment


                          • #14
                            Ja mam z pcv- do ciepłej wody do zakrętów mam kolanka i wszystko trzyma się bez kleju.
                            szczeliny ponacinane piłką włosową. To jest mój rezerwowy filtr, ale działa bez zarzutu !!!
                            Piwo jest dowodem, że Bóg nas kocha i pragnie naszego szczęścia.
                            Beniamin Franklin

                            Comment

                            Working...
                            X