Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Anteks piwowarzy
Collapse
X
-
zapas słodów w WESie uzupełniony i w tym tygodniu miałem w planie 2 razy warzyć , ale chyba nic z tego nie wyjdzie
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziupały zapowiadają trzeba się spieszyć
Leave a comment:
-
-
Anteks, 126 warka, się tak nie rozpędzaj, nie nadążam, jestem już 3 do tyłu
Leave a comment:
-
-
warka 125 pszeniczne
warka 125 pszeniczne 16.03.09 z braku przygotowanych butelek została przelana na cichą blg 5
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziwarka 126 patrykowy pils plan jest taki
skład- pilzneński 6000g
- monachijski 1000g
- carahell 500g
- marynka szyszka 45g
- lubelski szyszka 50g
zacieranie tradycyjnie dekokcyjne dwuwarowe
zacieranie w lodówce turystycznej- 55°C- 1/3 do dekokcji 70°C 15 min- gotowanie 15 min
- dodanie dekoktu do kadzi głównej temp 65°C
- 1/4 gotowana 20 min
- dodanie do kadzi głównej 72°C 30 min
gotowanie 90 min- na początku marynka 45 g
- 60' lubelski 50g
wyszło 48l 12 blg , zadane 2206
Leave a comment:
-
warka 126 partykowy pils
warka 126 patrykowy pils plan jest taki
skład- pilzneński 6000g
- monachijski 1000g
- carahell 500g
- marynka szyszka 45g
- lubelski szyszka 50g
zacieranie tradycyjnie dekokcyjne dwuwarowe
Leave a comment:
-
warka 125 pszeniczne
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedziwarka 125 pszeniczne zacieranie dekokcyjne dwuwarowe
skład :- pszeniczny 2700g
- pilzneński 1800g
gotowanie 60 min , cały chmiel na początku
Wyszło 25l 12 blgLast edited by anteks; 11-03-2009, 12:48.
Leave a comment:
-
warka 125 pszeniczne
warka 125 pszeniczne zacieranie dekokcyjne dwuwarowe
skład :- pszeniczny 2700g
- pilzneński 1800g
zacieranie- zacier nastawiony 55°C
- pierwsza porcja dekoktu1/3 podgrzana do 70°C przerwa 15 min
- - gotowania 15 min
- - wlanie do zacieru głównego -65°C
- druga porcja dekoktu 50% gotowana 20 min
- - wlana do zacieru głównego 75°C - 30 min
teraz filtracja
Leave a comment:
-
warka 121 pils
warka 121 pils część warki 121 zabutelkowana blg spadło do 5 , cukier do refermentacji 5,5g/l , pozostała część jeszcze na cichej
Leave a comment:
-
-
warka 124
warka 124 pils
wyszło 45l 12blg zadane Wyeast 2206 Bavarian Lager
Leave a comment:
-
Leave a comment: