Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yavo
Wyświetlenie odpowiedzi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Browar domowy - Cztery Gwiazdki / Świński Ryjek: Art, Maggyk & przyjaciele
Collapse
X
-
- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
- Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
-
50g Tango na whirlpoolu w 80*C nie dało zadowalających efektów, to znaczy dało ledwie wyczuwalny aromat. Albo temp była za wysoka i jakiś hopstand w 60*C byłby lepszy, albo po prostu trudno przekazać z niego do ciepłej brzeczki te aromaty które w sobie posiada. Ale padła decyzja o walnięciu 50g do beczki i tam już po kilku dniach zaczęło się nieźle dziać. OjciecWerner pytał czy nie dodawaliśmy przypadkiem Mosaica.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).
- 1 like
Comment
-
A propos brewbrain float przy okazji fermentacji np. porteru wykresik wyglada tak- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- 1 like
Comment
-
Antyk czerwonoporzeczkowy z lipca 2021 trafił na rozlew po 555 dniach fermentacji, nie miałem cierpliwości czekać jeszcze 111 dni
Jest nieźle! Nic nie urosło ani na górze ani na dole. Smakowo porzeczka wyśmienicie zauważalna. Kwasek istotny ale nie przegięty.
Nie byłbym sobą gdybym czegoś nie spaprał - nie zamontowałem filtratora na kran i parę owoców porzeczki utrudniło mi rozlew i trafiły do butelek. Człek ciągle się uczy.Last edited by ART; 08-01-2023, 12:40.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- 1 like
Comment
-
Partia rządząca (spodobało mi się to określenie) - uznała że trzeba zużyć nagromadzone ekstrakty i robić wymrażanki. No i powstało tego jakieś 70l o ballingu 22-24 które to teraz już w 2/6 zostało wymrożone 3 część siedzi obecnie w zamrażarce i czeka na swoją kolej do zlewania. część 1/2/3 dochmieliliśmy chmielem Zappa a 4/5/6 będzie z Iungą.
Do rozlewu idzie roztwór cukrowy 4-5g/l plus łyżka gęstwy Lutra Kveików.- Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
- 1 like
Comment
Comment