Uwag kilka z kolejnej warki - piana bardzo burzliwa -

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
    Brak zdjęć do wśywietlenia.

Related Topics

Collapse

• dadek
    Vojkovice 252, Pivovar Koníček
    dadek
    Koníček to już mało powiedziane bo wyrosło już z niego spore konisko. 2.06.2006 roku sládek Mojmír Velký uwarzył swoją pierwszą warkę Ryzáka 11° o objętości 250 l w browarku odległym o 1,5 km od centrum Vojkovic. Tak zaczęła się historia, po pięciu tygodniach piwo można było...
    2023-11-22, 06:14
  • AdamKowalski34
    Pojedyncza butelka warki z browaru skwaśniała
    AdamKowalski34
    Cześć,
    Mam nadzieję, że wybrałem dobry dział.
    Chciałbym poradzić się bardziej doświadczonych użytkowników co mogło się stać z piwem bo trochę mnie to dziwi, w skrócie opiszę sytuację.
    Zakupiłem 6 piw (ten sam karton i data i godzina), grodziskie white ipa warka...
    2025-06-09, 06:10
  • SielskieWzgorze
    Pierwsze warki - Czeski Leżak, Koźlarz
    SielskieWzgorze
    Witam serdecznie wszystkich piwowarów.

W dniach 14-15 luty 2024 popełniłem swoje dwie pierwsze warki. Pomimo całkowitego braku doświadczenia z warzeniem piwa, z uwagi na sprzyjające warunki fermentacji wybór padł na dolniaki tj. "czeskiego leżaka" oraz "koźlarza".
    ...
    2024-02-19, 10:28
  • etman
    Piwowar nr 53
    etman
    W 53. numerze Piwowara, magazynu dla domowych piwowarów, znajdziemy solidną dawkę inspiracji, wiedzy i humoru. W wywiadzie numeru bohater zdradza, jak z hobby można zrobić pełen etat, a dział stylów skupia się na klasykach w nowym wydaniu: rzemieślniczych lagerach, pilsach i recepturze, która...
    2025-06-17, 20:34
  • darekd
    ReCraft, Styrian Dragon Sprau AIPA
    darekd
    Piwo ciekawostka, bo nie tylko jest w nim oryginalny chmiel słoweński (Styrian Dragon), ale dodatkowo słodowany bobik (pastewna odmiana bobu).

Ekstr. 15%
    Alk. 6,0%

Aromat - cytrusy i lekka trawa od chmielu
    Piana - wyższa, niezbyt trwała, dłuższa koronka...
    2025-01-22, 23:57
  • Loading...
  • Koniec listy.
Przetwarzanie...