Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks
Wyświetlenie odpowiedzi
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
uBrowar Wilczy prosperuje!
Collapse
X
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Darkman Wyświetlenie odpowiedziWitam.
- warka 4 - PORTER 23*Blg (06.02.2011r) - ekstrakt jasny WES 6kg, ciemny WES 0,5kg, barwiacy WES 0,5kg, glukoza 200g, chmielone od początku 50g magnum 12%a-a i 30g lubelskiego na 5min pod koniec gotowania - zabutelkowane 05.03.2011r. czeka na degustację (wyszło 20x0,5l i 2 kegi 5l)
Leave a comment:
-
-
uBrowar Wilczy prosperuje!
Witam.
Ponieważ od pewnego czasu jestem już można rzec piwowarem, w związku z czym należałoby udokumentować swoje potyczki w świecie piwowarstwa. Krótki opis dotychczasowych osiągnięć:
- warka 1 - zestaw startowy WES - piwo jasne - warzone 01.03.2010r. - zbyt wysoko temperatura fermentacji poskutkowała napojem piwopodobnym o znikomym nachmieleniu
- warka 2 - zestaw jasne z WES (24.10.2010r.) ale wzbogacone o chmiel (10g marynki i 30g lubelskiego) - powoli zaczyna przypominać piwo
- warka 3 - miodowo -imbirowe (29.01.2011r.) - ekstrakt jasny 2,4kg + 1,3kg miodu i 150g świerzo tartego imbiru dodatkowo 50g chmielu PERLE na goryczkę i aromat - piwko ładnie czuć imbirem jednak jak dla mnie jest zbyt wytrawne - mimo wszystko żona bardzo sobie chwali ten smak
- warka 4 - PORTER 23*Blg (06.02.2011r) - ekstrakt jasny WES 6kg, ciemny WES 0,5kg, barwiacy WES 0,5kg, glukoza 200g, chmielone od początku 50g magnum 12%a-a i 30g lubelskiego na 5min pod koniec gotowania - zabutelkowane 05.03.2011r. czeka na degustację (wyszło 20x0,5l i 2 kegi 5l)
Od warki nr 5 zacząłem zacierać jednak ich opis w najbliższym czasie bo nie mam przy sobie notatek. Dopiero od tego momentu mogę uznać to za początek prawdziwego piwowarzenia, to dopiero frajda!Tagi: brak
-
Leave a comment: