Cześć,
mam taki niecny plan odwiedzin wszystkich browarów restauracyjnych w Polsce, tylko problem stanowi ustalenie ich kompletnej listy. Już myślałem, że mi się to udało i takich miejsc jest 109, ale w zeszły weekend byłem w Giżycku i okazało się, że tam również jest minibrowar...
Browar Trubaków
Collapse
Related Topics
Collapse
-
-
W środkowej części północnej Islandii - w osadzie liczącej ledwie stu kilku mieszkańców - powstał pierwszy w tym kraju (o surowym klimacie) mikrobrowar.
Árskógssandur (zamiennie: Litli-Árskógssandur) to niewielka miejscowość na zachodnim wybrzeżu najdłuższego (około 60 km długości...-
Channel: Islandia
2024-09-28, 23:39 -
-
Według danych historycznych początki piwowarstwa w tym miasteczku sięgają przełomu XIII i XIV, natomiast zabudowania obecnego browaru można datować na rok 1884.
Złote czasy dla browaru przypadły w okresie międzywojennym i dopiero po drugiej wojnie światowej sytuacja gospodarcza browaru...-
Channel: Czechy
2019-09-09, 06:58 -
-
Znany i raczej nielubiany
, a jednak swojego tematu na forum nie ma. We wsi Pokrówka okok Chełma znajduje się browar Jagiełło. Dojazd - najlepiej taksówką z Chełma, zapłacicie paręnaście złotych, a komunikacja miejska tam praktycznie nie istnieje.
W samym browarze mamy całkiem...-
Channel: Browary polskie
-
-
Oficjalne otwarcie browaru Vikštejn odbyło się w piątek 14.08. Do Vitkova dotarliśmy w strugach ulewnego deszczu i niestety byliśmy zmuszeni zmienić nasz misterny plan
.
Wiadomo, że tego typu imprezy to plenerowe święto, a ziąb i deszcz raczej temu nie służą. Dlatego zamiast marznąć...-
Channel: Czechy
-
- Loading...
- Koniec listy.