Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
http://www.browar.biz/c.php?do=re
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2012.11.24/25 - Gdańsk, VI Konkurs Piw Domowych im. Sławomira Pahlke

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • 2012.11.24/25 - Gdańsk, VI Konkurs Piw Domowych im. Sławomira Pahlke

    Konfraternia wycofała się z organizacji tytułowego KPD po różnych perypetiach do których nie ma sensu wracać i ich rozpatrywać. Nie może to jednak być, że konkurs imienia naszego Zacnego Kolegi o niewątpliwych i nie do przecenienia zasługach dla rozwoju współczesnego polskiego piwowarstwa komercyjnego znika z mapy polskich konkursów piw domowych i to w dodatku w niesympatycznej otoczce. Dlatego też w porozumieniu z Browarem Amber oraz Magdaleną Pahlke, czyli małżonką ś.p. Simona ogłaszam wznowienie konkursu na nowych zasadach i w jednej, jedynej (przynajmniej na razie) kategorii:

    Porter 18 blg - dolna fermentacja.

    Dlaczego taka kategoria?
    Grand Imperial Porter z Browaru Amber to ostatnie piwowarskie "dziecko"
    Sławka Pahlke i uznaliśmy, że zasługuje na osobną kategorię. Nie jest to konkurs na klon tego piwa, jedynie parametry zawartości ekstraktu i rodzaju fermentacji mają być zachowane.

    Zdaję sobie sprawę, że jest dość późno na ogłaszanie takiej kategorii i frekwencja w pierwszym konkursie może nie być powalająca, ale od czegoś trzeba zacząć nową erę tego Konkursu i nie chcieliśmy czekać z tym do przyszłego roku. Szczegóły wkrótce - a kto ma takiego porterka uwarzonego, niech chowa kilka sztuk już teraz, żeby do listopada się uchowały
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl




  • #2
    Czy dobrze rozumiem, że 19°Blg i więcej nie wchodzi w grę?
    blog.kopyra.com

    Comment


    • #3
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
      Czy dobrze rozumiem, że 19°Blg i więcej nie wchodzi w grę?
      No źle rozumiesz, bo 18 blg Reszta się zgadza.
      www.warsztatpiwowarski.pl
      www.festiwaldobregopiwa.pl

      www.wrowar.com.pl



      Comment


      • #4
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
        No źle rozumiesz, bo 18 blg Reszta się zgadza.
        Czyli 18,5° blg też nie wchodzi?
        blog.kopyra.com

        Comment


        • #5
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
          Czyli 18,5° blg też nie wchodzi?
          Można się zastanowić, czy ze względu na krótki termin ten pierwszy raz może powinien być mniej restrykcyjny - np. zakres 18-20 blg? Kto jeszcze byłby zainteresowany udziałem w konkursie przy takiej zmianie - piszcie
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment


          • #6
            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
            Można się zastanowić, czy ze względu na krótki termin ten pierwszy raz może powinien być mniej restrykcyjny - np. zakres 18-20 blg? Kto jeszcze byłby zainteresowany udziałem w konkursie przy takiej zmianie - piszcie
            Ja się zastanawiam czysto akademicko. Ze względów praktycznych sensowne byłoby po prostu zrobienie widełek. Chociaż taka koncepcja zawężenia stylu, ma jakiś swój sens. Inna sprawa na ile to jest weryfikowalne, no ale to tak jak przy widełkach.
            blog.kopyra.com

            Comment


            • #7
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika kopyr Wyświetlenie odpowiedzi
              Inna sprawa na ile to jest weryfikowalne, no ale to tak jak przy widełkach.
              Stawiam na uczciwość piwowarów
              www.warsztatpiwowarski.pl
              www.festiwaldobregopiwa.pl

              www.wrowar.com.pl



              Comment


              • #8
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                Można się zastanowić, czy ze względu na krótki termin ten pierwszy raz może powinien być mniej restrykcyjny - np. zakres 18-20 blg? Kto jeszcze byłby zainteresowany udziałem w konkursie przy takiej zmianie - piszcie
                Bardzo mądra decyzja
                Mniej książków więcej piwa
                Browar Largus




                Comment


                • #9
                  He, he Kopyr się czepia bo to konkurencja dla BKPD
                  Ale to super!
                  Po co pisać dolna fermentacja, trzeba napisać bałtycki (precz z BJCP).

                  Comment


                  • #10
                    Bałtycki to też może być i górna (BJCP póki co rządzi, choć też jestem za precz), zatem musiałam uściślić
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment


                    • #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika hasintus Wyświetlenie odpowiedzi
                      He, he Kopyr się czepia bo to konkurencja dla BKPD
                      Nie czepia, tylko życzliwie przygląda.
                      blog.kopyra.com

                      Comment


                      • #12
                        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                        Można się zastanowić, czy ze względu na krótki termin ten pierwszy raz może powinien być mniej restrykcyjny - np. zakres 18-20 blg? Kto jeszcze byłby zainteresowany udziałem w konkursie przy takiej zmianie - piszcie
                        Myślę, że to byłby dobry pomysł ponieważ:

                        1. W tym roku mój porter ma 19Blg i będzie dobry
                        2. Większość osób chyba w porterze bałtyckim celuje w 22Blg, a sezon lagerowy się już powoli kończy.
                        3. Uczciwość, uczciwością, a widełki powinny być bo:
                        -dokładność pomiarów w domu w domu też jest różna
                        -bez sensu na siłę się dopasowywać jak piwo wyjdzie 19Blg czy 19,5Blg

                        Comment


                        • #13
                          Czy piwa będą wysyłane do laboratorium w celu określenia początkowego blg?
                          Save water, drink beer ...

                          http://www.parowozy.com.pl/
                          http://www.kamery.wolsztyn.pl/
                          https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

                          Comment


                          • #14
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika przemo70 Wyświetlenie odpowiedzi
                            Czy piwa będą wysyłane do laboratorium w celu określenia początkowego blg?
                            Tak jak napisałam wcześniej:

                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                            Stawiam na uczciwość piwowarów
                            Oczywiście jeśli w trakcie konkursu powstanie wątpliwość co do powyższej jest możliwość sprawdzenia, ale mam nadzieję, że żaden z piwowarów nie chciałby takiej weryfikacji negatywnej w labie
                            www.warsztatpiwowarski.pl
                            www.festiwaldobregopiwa.pl

                            www.wrowar.com.pl



                            Comment


                            • #15
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                              Tak jak napisałam wcześniej:



                              Oczywiście jeśli w trakcie konkursu powstanie wątpliwość co do powyższej jest możliwość sprawdzenia, ale mam nadzieję, że żaden z piwowarów nie chciałby takiej weryfikacji negatywnej w labie
                              Pewnie Amber ma sprzęt to wykonania takiego oznaczenia w 5 minut, więc nie warto ryzykować

                              Comment

                              Working...
                              X