Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:
http://www.browar.biz/c.php?do=re
który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2012.11.24/25 - Gdańsk, VI Konkurs Piw Domowych im. Sławomira Pahlke

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Marusia
    replied
    Część metryczek rozesłana, reszta jeszcze w robocie

    Najlepszych 5 lokat (ilość punktów możliwa do uzyskania:50):

    1. Agnieszka Łopata - 42,5 pkt.
    2. Adam Stawowyczyk - 37,75 pkt.
    3. Tomasz Witt - 37,5 pkt.
    4. Jacek Stachowski - 35 pkt.
    5. Andrzej Smyk - 34,25 pkt.

    Gratulacje

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    A widzisz gdzieś listę nazwisk z wyznaczoną datą chłosty i komu ile batów?

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    To przepraszam, ale tak odebrałem Twoją wypowiedź. Widać niesłusznie.

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    Jest też relacja na mojej stronie internetowej

    PS
    ...czyli tutaj.
    Tamże w galerii zamieściłam foty.

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    Jeśli w regulaminie była zawarta górna granica i skala błędu
    Skala błędu nie była uwzględniona, słuszna uwaga - zamieszczę na przyszłość. Nie piętnujemy uczestników, tylko zwracamy uwagę, a jakieś konsekwencje też muszą być
    Żadne z tych piw nie było ocenione na tyle wysoko, żeby zagrozić zwyciężczyni.

    Leave a comment:


  • Cyneq
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes Wyświetlenie odpowiedzi
    ... to czym tu się oburzać?
    Nikt się nie oburza, zapytałem jako osoba zupełnie z zewnątrz, z ciekawości jak dokładne są takie badania i jak bardzo można "nietrafić" nieświadomie.
    Po to się na to forum zapisałem coby się czegoś nauczyć, nie coby się oburzać.

    Leave a comment:


  • e-prezes
    replied
    Chyba dobrze, że podnosi się poziom konkursów. Jeśli w regulaminie była zawarta górna granica i skala błędu to czym tu się oburzać?

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Jeśli te różnice nie były by wyczuwalne dla podniebień jurorów, to nie zawracalibyśmy sobie głowy badaniami. Jednakże porter powyżej 20 blg zdecydowanie inaczej smakuje, o czym mieliśmy się okazję przekonać właśnie na tej degustacji w ciemno A że jedym z organizatorów był Browar Amber - trudno było nie skorzystać z nadarzającej się sposobności.

    P.S. Różnice:
    limit do 20 blg
    piwa: 21,46 blg, 21,51 blg, 22,4 blg

    Zatem, jak widać - powyżej 1 blg.
    Last edited by Marusia; 28-11-2012, 16:06.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Kiedyś brałem udział w konkursie w Pradze. Tam też otrzymywaliśmy wyniki badać laboratoryjnych.

    Leave a comment:


  • Cyneq
    replied
    Ciekawe jak duże były to rozbieżności.
    Bo jakoś nie wyobrażam sobie w domowej praktyce dokładności lepszej niż błąd popularnych przyrządów pomiarowych plus błąd odczytu. A przyjęcie że oba te błędy nie przekroczą 1 BLG już jest i tak moim zdaniem całkiem dobrym założeniem.
    Dodatkowo np. niektórzy dofermentowują "suchymi" składnikami, i nie przeliczają ekstraktywności.
    Ciekawe czy inni organizatorzy konkursów też zaczną współpracować z laboratoriami...

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Trochę czasu się zeszło, bo czekaliśmy na wyniki badań z laboratorium i konferowaliśmy z jurorami na temat "co z tym fantem zrobić". Decyzja zapadła taka, jak następuje:

    3 piwa przestawione jurorom do degustacji zostały zdyskwalifikowane ze względu na znaczne przekroczenie maksymalnej gęstości ekstraktu. Zdajemy sobie sprawę, że mógł to być błąd pomiaru i/lub niedofermentowane resztki z dodatku do refermentacji, ale biorąc pod uwagę, że od przyszłego roku będzie trzeba oscylować wokół 18 blg - proszę się bardziej przykładać.
    Z drugiej strony zdajemy sobie również sprawę, że niektórzy mogli wysłać bardziej ekstraktywne portery w celu przetestowania jurorów Egzamin zdali, bo właśnie na podstawie degustacji powstała wątpliwość co do niektórych próbek i zdecydowaliśmy się poprosić Browar Amber o wykonanie badań laboratoryjnych.

    Wszyscy uczestnicy otrzymają metryczki, wraz z wynikami badań z labu i drobnymi upominkami od Browaru Amber. Na metryczkach jest uwzględniony numer miejsca zajętego przez danego piwowara - piwowarzy zdyskwalifikowani otrzymają metryczki bez tej kategorii, a ilość piw "zamiejscowanych" tym samym zmniejszyła się do 7.

    Wszystkim dziękujemy za udział w konkursie - piwa naprawdę, bez wyjątku i bez względu na blg były, że tak powiem, wciągające - gratulacje!
    Last edited by Marusia; 28-11-2012, 14:29.

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Jest też relacja na mojej stronie internetowej

    PS
    ...czyli tutaj.
    Last edited by e-prezes; 27-11-2012, 17:54. Powód: PS od moda

    Leave a comment:


  • Pendragon
    replied
    Pojawił się reportaż na trójmiasto.pl
    http://rozrywka.trojmiasto.pl/Poznal...iw-n64227.html

    Leave a comment:


  • Marusia
    replied
    Decyzją współorganizatorów wyniki ogłaszamy dzisiaj, symultanicznie

    A oto jedyny zwycięzca konkursu

    Agnieszka Łopata

    Poziom wszystkich ocenianych piw był bardzo wysoki, jednakże tylko Agnieszka uzyskała punktację powyżej 40 pkt., czyli 42,5 pkt.* - gratulacje!



    Metryczki wraz z wynikami badań laboratoryjnych wszyscy piwowarzy otrzymają emailem w nieprzekraczalnym terminie 15.12.2012 r.



    *Max. to 50 pkt.
    Last edited by Marusia; 27-11-2012, 13:05.

    Leave a comment:


  • anteks
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika skitof Wyświetlenie odpowiedzi
    I jak?
    Komisja cały czas obraduje

    Leave a comment:

Working...
X