Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2014.05.09-11 - XI Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie - wykłady - propozycje tematów

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Marusia
    Senior
    • 02-2001
    • 20211

    2014.05.09-11 - XI Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie - wykłady - propozycje tematów

    Jakie w tym roku chcielibyście wykłady specjalistyczne? Czekam na propozycje tematów.

    Zasady jak w poprzednich latach:

    - maksymalna ilość uczestników to 30 osób
    - wykłady 2 szt.
    - odpłatne (ok. 50 zł za komplet)

    Termin: jakby nie patrzeć, najkorzystniejszy dla wszystkich jest sobota rano, bo:
    - w piątek po południu już zaczyna się Festiwal i każdy chce na piwo
    - w czwartek nie każdy może być już we Wrocławiu
    - w sobotę od 14.00 jest spotkanie piwowarów
    - w niedzielę rano nikt nie ma już siły, a po południu jedzie do domu.

    Miejsce: sala wykładowa na Stadionie Miejskim.
    Last edited by Marusia; 25-01-2014, 13:11.
    www.warsztatpiwowarski.pl
    www.festiwaldobregopiwa.pl

    www.wrowar.com.pl



  • dyczkin
    Serce w kolorze blaugrana
    • 05-2011
    • 3657

    #2
    Biorę oba/obydwa wykłady
    Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

    Moje warzenie // Piwny Wojownik

    Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

    Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

    Comment

    • leszcz007
      Senior
      • 04-2010
      • 100

      #3
      widzę, że gramy w ciemno

      a, żeby trzymać się tematu, bo znowu dostanę OPR, to może faktycznie coś do drożdżach, takie fakty i mity :P Może coś o dezynfekcji, bo to ostatnio dość często poruszany temat.

      Comment

      • Marusia
        Senior
        • 02-2001
        • 20211

        #4
        Czyli powtórka z zeszłego roku i sprzed 2 lat To może zbierzmy w temacie informacje, jaka konkretnie problematyka nas interesuje, żeby dać wytyczne wykładowcy.
        www.warsztatpiwowarski.pl
        www.festiwaldobregopiwa.pl

        www.wrowar.com.pl



        Comment

        • jacer
          Senior
          • 03-2006
          • 9875

          #5
          Jeden o surowcach i jeden o technologi.

          I dwa miejsca poproszę dla mnie zarezerwować.
          Milicki Browar Rynkowy
          Grupa STYRIAN

          (1+sqrt5)/2
          "Nie ma (...) piwa, które smakowałoby wszystkim. Każdy browarnik, który próbuje takie przygotować, skazany jest na klęskę" - Michael Jackson
          "Dobrzy ludzie piją dobre piwa" - Hunter S. Thompson
          No Hops, no Glory :)

          Comment

          • leszcz007
            Senior
            • 04-2010
            • 100

            #6
            w zeszłym roku było o enzymach z tego co pamiętam, a o drożdżach było dwa lata temu, ale pod kątem fermentacji.

            Comment

            • josefik
              Senior
              • 05-2006
              • 386

              #7
              Proponuję coś o przeszczepach i regeneracji wątroby.
              Last edited by josefik; 25-01-2014, 14:12.

              Comment

              • Foliowo
                Junior
                • 12-2011
                • 10

                #8
                jak się można zapisać?

                Comment

                • e-prezes
                  Senior
                  • 05-2002
                  • 19159

                  #9
                  Temat należy dostosować do wiedzy zgłaszających się osób. Tu wypowiadają się osoby, dla których jest niewiele tajemnic do zgłębienia. Nie wiem kto przychodzi na takie warsztaty, ale czasem podstawowa wiedza od strony praktycznej strony bywa objawieniem.

                  Ciężko jest wybrać dla ogółu, nie znając tego ogółu. Ja mogę wybrać co dla mnie jest interesujące, podobnie jak inni średnio- i mocnozaawansowani piwowarzy.
                  Last edited by e-prezes; 26-01-2014, 22:00.

                  Comment

                  • Marusia
                    Senior
                    • 02-2001
                    • 20211

                    #10
                    E-prezes, to s wykłady dla piwowarów zaawansowanych - dla początkujących będą pokazy warzenia i ścieżki edukacyjne.

                    Foliowo, póki co nie ma się na co zapisywać, bo tematów nie wybraliście. Mogę je oczywiście narzucić z góry, ale jednak fajnie by było wiedzieć, jakie są potrzeby potencjalnych uczestników.

                    Jest propozycja na dobrze pogłębiony temat chmielu - myślę, że w dobie szału chmielowego jest to ciekawy pomysł.
                    www.warsztatpiwowarski.pl
                    www.festiwaldobregopiwa.pl

                    www.wrowar.com.pl



                    Comment

                    • dyczkin
                      Serce w kolorze blaugrana
                      • 05-2011
                      • 3657

                      #11
                      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
                      E-prezes, to s wykłady dla piwowarów zaawansowanych - dla początkujących będą pokazy warzenia i ścieżki edukacyjne.

                      Foliowo, póki co nie ma się na co zapisywać, bo tematów nie wybraliście. Mogę je oczywiście narzucić z góry, ale jednak fajnie by było wiedzieć, jakie są potrzeby potencjalnych uczestników.

                      Jest propozycja na dobrze pogłębiony temat chmielu - myślę, że w dobie szału chmielowego jest to ciekawy pomysł.
                      Żeby nie było tak jak poprzednio, wstałem z nocki, a miejsc już nie było . Biorę w ciemno .
                      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

                      Moje warzenie // Piwny Wojownik

                      Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

                      Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

                      Comment

                      • bimbelt
                        • 12-2007
                        • 197

                        #12
                        Ja bym sobie życzył:

                        - woda - wpływ, modyfikacje, itp.
                        - tajniki produkcji piw fermentacji spontanicznej
                        Piwolog radzi...
                        Piwo Domowe na Facebooku
                        Szczeciński Konkurs Piw Domowych

                        Comment

                        • banita12
                          Member
                          • 10-2007
                          • 65

                          #13
                          Jeden temat o wodzie i jej modyfikacji pod dany styl piwa.
                          Drugi o nowych sposobach chmielenia.

                          Comment

                          • Undeath
                            Senior
                            • 08-2011
                            • 113

                            #14
                            Dla mnie dobrymi tematami byłyby:
                            - Woda do piw, ph, siarczki itp.
                            - Najczęstsze wady piwa ze względu na np.- źle przeprowadzona fermentacje, drożdże (ilość, i ich wady), dobór składników

                            Comment

                            • anteks
                              maruda
                              • 08-2003
                              • 10737

                              #15
                              Może jakieś szkolenie z hejtu
                              Mniej książków więcej piwa

                              Comment

                              Przetwarzanie...
                              X
                              😀
                              🥰
                              🤢
                              😎
                              😡
                              👍
                              👎