Ogłoszenie

Collapse

Orgniazujesz ODPŁATNĄ ciekawą piwną imprezę? Sprawdź zasady zamieszczania informacji komercyjnych.

Cieszy nas każda ciekawa inicjatywa piwna w kraju. W BrowarBizie doceniamy takie działania w szczególności.

Nasz serwis funkcjonuje nieodpłatnie dla Użytkowników wykorzystujących go do celów niekomercyjnych. Zamieszczanie wszelkich informacji w celach komercyjnych* - jest dozwolone wyłącznie po uprzednim uzgodnieniu tych spraw z właścicielem strony.

Zastrzegliśmy sobie to w regulaminie:

który wymaga akceptacji podczas rejestracji w serwisie.

* informacja komercyjna = informacja pozostająca w związku z prowadzoną działalnością lub zamieszczana na prośbę osób prowadzących tę działalność (nie jest to definicja sztywna)

Dla organizatorów ciekawych imprez piwnych dostępnych dla gości odpłatnie oferujemy dwa warianty współpracy:
  • Patronat medialny BrowarBizu - nieodpłatna, wzajemna forma promocji Imprezy w BrowarBizie (bannery, mailing, dedykowany wątek, itp.) i BrowarBizu na Imprezie (na materiałach promocyjnych Imprezy i na miejscu).
  • Współpraca reklamowa na zasadach komercyjnych.
    Np. dla kiełkujących projektów możliwość prowadzenia dedykowanego wątku to koszt 70 zł brutto rocznie, czyli wystarczy stać się tzw. PremiumUżytkownikiem BrowarBizu. Inne formy reklamy - w Kurierze Piwnym (biuletyn emailowy), bannery w BrowarBizie itp. są także dostępne.


Prezentacja komercyjnej oferty i wypowiadania się w imieniu tego rodzaju przedsięwzięcia na naszym Forum wymaga nawiązania oficjalnej współpracy w którymś z ww. wariantów.

BrowarBiz szerzy wiedzę piwną i dociera do tysięcy osób zainteresowanych tematem piwnym w sposób szczególny. Ponosimy duże koszty jego funkcjonowania i liczymy w tym wypadku na zrozumienie i wzajemność.

W razie pytań prosimy pisać na imprezy@browar.biz lub dzwonić pod nr
77 542 12 12 (wewn. #2 BrowarBiz) w godzinach 9:00-16:00.

Dziękujemy za uwagę.
Art & Maggyk
See more
See less

2014.05.09-11 - XI Wrocławskie Warsztaty Piwowarskie - wykłady - propozycje tematów

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • anteks
    maruda
    • 08-2003
    • 10737

    #46
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
    No to uprzedzam: JUTRO RANO wrzucam info o zapisach
    Już jest rano, czy to jeszcze noc
    Mniej książków więcej piwa

    Comment

    • dyczkin
      Serce w kolorze blaugrana
      • 05-2011
      • 3657

      #47
      Marusia, ja czuwam, znowu po nocce .

      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika anteks Wyświetlenie odpowiedzi
      Już jest rano, czy to jeszcze noc
      A Ty co, z kurami wstajesz?
      Volenti Non Fit Iniuria // Białe jest białe, czarne jest czarne, a czerwone jest wredne!

      Moje warzenie // Piwny Wojownik

      Po co wolność // Żyję w kraju // Żydowskie roszczenia // Jaka róża taki cierń

      Etykiety z wypitych piw osobiście: 2605 z 41 krajów. Zagranica: 785 // Polska: 1820

      Comment

      • przemo70
        † 1970-2019 Piwosz w Raju
        • 05-2007
        • 1501

        #48
        Anteks musi odpasać, wydoić, gnój wyrzucić, matkę kulnąć, to wstaje jak normalni ludzie jeszcze śpią
        Save water, drink beer ...

        http://www.parowozy.com.pl/
        http://www.kamery.wolsztyn.pl/
        https://www.facebook.com/pages/Browa...10?ref=profile

        Comment

        • Marusia
          Senior
          • 02-2001
          • 20211

          #49
          Rano to jest między 10.00 a 12.00

          No ale dobra, jadziem:
          ------------------------------------------------------------------------------
          Wykłady specjalistyczne odbędą się w 10 maja w sali wykładowej na Stadionie Miejskim.
          W tym roku zgłębiamy tajniki wody i chmielu:

          WODA – prowadzący: Marcin Chmielarz (Mason)

          Kiedy: 10 maja, godz. 10.00
          Opłata za uczestnictwo: 30 zł

          Zarys wykładu:
          1. Woda w browarze – co, skąd i po co?
          2. Sławne piwa i ich woda
          3. Skład wody i co z tego wynika
          4. Wpływ składu wody na proces warzenia
          5. pH wody w teorii i praktyce
          6. Dostosowanie wody do potrzeb
          7. Dlaczego to wszystko ma znaczenie?


          CHMIEL – prowadzący: Marcin Waliszewski (Marcin_wc)

          Kiedy: 10 maja, godz. 12.00
          Opłata za uczestnictwo: 30 zł

          Zarys wykładu:
          1. Uprawy chmielu.
          2. Jak dokładnie znamy chmiel, czyli poszczególne składowe szyszki i ich wpływ na piwo.
          3. Dostępne formy chmielu.
          4. Techniki chmielenia z różnych stron świata i całkowicie różne podejścia do tych samych styli.
          5. Czym są jednostki goryczy i dlaczego proponowana jest ich zmiana.
          6. Czy drożdże mają wpływ na nachmielenie.
          7. Po co chmielić na zimno i jak?
          8. Chmiel się starzeje, czy dojrzewa?
          9. Sposoby przechowywania chmielu.
          10. Najciekawsze przykłady ekstremalnie chmielonych piw komercyjnych.


          UWAGA! Jeśli zdecydujesz się na uczestnictwo w obu wykładach otrzymujesz zniżkę za pakiet – cena za oba wykłady łącznie 50 zł.
          Zapisy za pomocą formularza na stronie www.wrowar.pl - klik!


          Jeśli nie otrzymasz odpowiedzi na zgłoszenie w ciągu 24 godzin – zapytaj, czy dotarło do adresata: agnieszka@cerevisia.pl
          www.warsztatpiwowarski.pl
          www.festiwaldobregopiwa.pl

          www.wrowar.com.pl



          Comment

          • brloin
            Senior
            • 10-2002
            • 530

            #50
            Rano to jest między 10.00 a 12.00

            Własnie tak podejrzewałem.
            Zgłoszony!
            brloin; od Szczecina do Wrocławia

            Comment

            • leona
              PremiumUżytkownik
              • 07-2009
              • 5853

              #51
              Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać z propozycją wykładów na kolejne lata
              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Marusia Wyświetlenie odpowiedzi
              [...]

              Zarys wykładu:
              1. Wada w browarze – co, skąd i po co?
              2. Sławne piwa i ich wada
              3. Skład wady i co z tego wynika
              4. Wpływ składu wady na proces warzenia
              5. pH wady w teorii i praktyce
              6. Dostosowanie wady do potrzeb
              7. Dlaczego to wszystko ma znaczenie?

              [...]

              Comment

              • Marusia
                Senior
                • 02-2001
                • 20211

                #52
                Dobre, dobre
                Do tego wykładu prelegent z przodujących browarów (w wadach oczywiście)
                www.warsztatpiwowarski.pl
                www.festiwaldobregopiwa.pl

                www.wrowar.com.pl



                Comment

                • Marcin_wc
                  Senior
                  • 09-2005
                  • 2115

                  #53
                  Dzwoń do pana Edwarda Wilka, szczególnie interesujący byłby punkt 7 w jego wykładzie.

                  Comment

                  • anteks
                    maruda
                    • 08-2003
                    • 10737

                    #54
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika dyczkin Wyświetlenie odpowiedzi
                    Marusia, ja czuwam, znowu po nocce .


                    A Ty co, z kurami wstajesz?
                    Jak to mówią "kto rano wstaje ten ......................... chodzi nie wyspany"
                    Ale dzisiaj było inaczej, zbierałem sie dopiero do snu
                    Mniej książków więcej piwa

                    Comment

                    • Marusia
                      Senior
                      • 02-2001
                      • 20211

                      #55
                      Zapisy zamknięte, przypominam, że opłata za wykłady powinna wpłynąć do 15 kwietnia, czyli do najbliższego wtorku.
                      www.warsztatpiwowarski.pl
                      www.festiwaldobregopiwa.pl

                      www.wrowar.com.pl



                      Comment

                      Przetwarzanie...
                      X
                      😀
                      🥰
                      🤢
                      😎
                      😡
                      👍
                      👎