Czy ktoś to zbiera? [bloczki kelnerskie?]

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

• Cooper
    replied
    Po ponad 20 latach od zadania tgo pytania i ostatniego postu odpowiem że ja zbieram Jednak tylko z II RP. Na tą chwilę 155 różnych z ponad 230 mi znanych, Niestety z wcześniejszych postów wyika mi że rozmowa jest tylko o współczesnych i zagranicznych. Tak czy siak gdyby ktokolwiek coś miał z tych przedwojennych i jeszcze to odczytał w 2025 to proszę o jakiś sygnał. Pewnie kiedyś go odbiorę i odezwę się

Leave a comment:

• dziku
    replied
    ART napisał(a)
    to przez Dzika
    I przez masonów, cyklistów oraz wielbicieli "ciepłego Lecha z puchy"

Leave a comment:

• danoc
    replied
    Kol. grzech.
    Moim zamiarem nie było złożenie oferty. Po prostu w czasie przeglądania etykiet, które mam na wymianę, znalazłem pomiędzy nimi kilka pojedynczych karteczek z bloczków kelnerskich. Zaciekawiło mnie "Czy ktoś to zbiera".
    Pozdrawiam

Leave a comment:

• ART
    replied
    to przez Dzika
    p.s. kartka znalazła się w przesyłkach dlatego że nie miałem czym zasłonić okienka w kopercie

Leave a comment:

• grzeber
    replied
    Dzisiaj wraz ze zniżką na pociąg dostałem od ARTa kartkę z bloczku Stiegla

Leave a comment:

• ART
    replied
    wg mnie zapytał jasno - "Czy ktoś to zbiera".
    Ja nie zbieram

Leave a comment:

• grzech
    replied
    Też mam kilka, ale jednego nie rozumiem. Czy Kol. danoc chce coś zaoferować, otrzymać, czy tylko tak sobie pyta ?

Leave a comment:

• Krzych15
    replied
    Ja również mam kilka bloczków z Niemieckich browarów.PW

Leave a comment:

• dziku
    replied
    Nie zbieram tego, ale mam jeszcze trochę bloczków firmowanych logo piwa Stiegl (browar Salzburg). Na kartkach z takich właśnie bloczków kelnerzy w wielu knajpkach w Salzburgu czynią notatki, a zaś potem wypisują sumę do zapłacenia
    Chętnie podaruję taki bloczek zainteresowanemu kolekcjonerowi. Info oczywiście na PW.

Leave a comment:

• danoc
    replied
    Dzięki ART. Musiałem przeoczyć.

Leave a comment:

• ART
    replied
    Celcik np. wspominał o tym w temacie "Coś jeszcze do kolekcjonowania":

tutaj wszystko dla kolekcjonerów piwnych gadżetów...Poddziały: Giełda | Identyfikacja | Moje zbieranie

Leave a comment:

• danoc
    utworzył/a temat Czy ktoś to zbiera? [bloczki kelnerskie?]

Czy ktoś to zbiera? [bloczki kelnerskie?]

Cześć.
    Nie wiem jak to opisać, ale spróbuję. Są to karteczki, której kelner kładzie na stole (spotkałem się z tym w Czechach) i zapisuje co zamówiliśmy. Czy ktoś to zbiera?
    Pozdrawiam