Po artykule kopyra nie miałem dobrych przeczuć co do jakości piwa serwowanego w tym nowym minibrowarze. Piwowar jest podobnież osobą bez większego doświadczenia. Uwarzoną więc przez niego pszenicę można traktować jako sukces gdyż generalnie mieściła w kanonie stylu. Szkoda, że nie była piwem smacznym
Rozczarowałem się straszliwie pilsem uwarzonym przez Andrzeja Gałasiewicza. To chyba jest osiągnięcie zrobić w minibrowarze piwo idealnie smakujące jak koncerniak. No bo chyba nie podczepiono beczki jakiegoś Kujawiaka Wiem, że Andrzeja stać na coś lepszego bo piłem jego pilsa zaraz po otwarciu łódzkiego de Brasil.
Najlepszym z dostępnych piw okazał się (tak jak i w przypadku wspomnianego de Brasil) koźlak, również uwarzony przez Andrzeja. Mam nadzieję, że sytuacja z jakością piw nie będzie odzwierciedleniem sytuacji z de Brasil.
Najlepsze w tym kontekście okazały się plenery nad rzeczką Młynówką. To jeden z najciekawiej usytuowanych krajowych minibrowarów. Jak popracują nad jakością piwa to z chęcia będę tu wracał.
Foty z odwiedzin minibrowaru dostępne na minibrowary.wordpress.com
Ogłoszenie
Collapse
Zasady działu Knajpy/puby polskie
Zasady opisywania lokali:
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat
2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu
Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale
Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less
Bydgoszcz, Poznańska 8, Regionalna Warzelnia Piwa
Collapse
X
-
Moim zdaniem zaznaczam ,że to moj prywatny osąd to z wszystkich piw serwowanych w warzelni najlepsze sa bawarskie kiełbaski z kapustą.Reszta wraz z mocno zagłośną muzyką do poprawki.chyba trzeba bedzie sie jeszcze przyłożyć do piwa a szczególnie do PILSA bo jest mocno wodnisty w smaku,a pszenica troszkę za zimna jak na moj gust.
Leave a comment:
-
-
Na razie napiszę krótko, że jeśli chodzi o piwo sytuacja jest dość podobna jak w przypadku łódzkiego Brasil - najlepszy jest koźlak. Za to wystrój i lokalizacja minibrowaru świetne. Ogródek nad rzeką z widokiem na ceglane budynki fabryczne i komin chyba najfajniejszy w kraju.
Leave a comment:
-
-
Pytanie do właścicieli nowego browaru o parametry piw, bo obsługa ponoć ich nie zna, co swoja droga jest dużą wpadką.
Leave a comment:
-
-
A jak tam godziny otwarcia w piątek i sobotę?
od 10.00 do ostatniego klienta.
kuchnia działa do 23.00
Leave a comment:
-
-
byłem wczoraj,piwko extra,dodatkowo w zestawie restauracja indyjska i sklep z winami.
Będę tam wracał
Leave a comment:
-
-
Dzieki za konkrety. Za dwa dni odwiedzimy ten browar i jestem ogromnie ciekaw ichniejszych piw.
Leave a comment:
-
-
Byłem.
Wczoraj, dzień po otwarciu, udałem się z rodziną do Warzelni Piwa w Bydgoszczy. Doskonałe położenie w centrum, z letnimi tarasami nad Brdą - po prostu Bydgoska Wenecja. Dwa wejścia: od Poznańskiej (przez Winiarnię, w dół, obok Restauracji Indyjskiej) i od Wyspy Młyńskiej. Przyjemny, ceglany klimat. Na początku grała głośna (oj, bardzo) muzyka - później została ściszona - dziękuję.
Spróbowałem Pilsa Weneckiego (8 zł za 0,5l) i Pszenicy Młyńskiej (6,5 zł za 0,3l) - moim zdaniem godne każdego podniebienia. Był jeszcze koźlak - do konsumpcji następnym razem (zapowiadane jest jeszcze miodowe). Piwo podawane jest w sygnowanych kuflach i pokalach. Jest możliwość zamówienia zestawu degustacyjnego w małych kufelkach za 10 zł.
Wprawdzie na jedzenie musieliśmy czekać zbyt długo (do wybaczenia - to dopiero drugi dzień funkcjonowania), ale było warto. Potrawy podane bardzo apetycznie, a ich smak po prostu niebiański. Wielkie podziękowania również za obsługę - miła, uśmiechnięta.
Panie, Panowie - oby tak dalej.Last edited by podswierkiem; 01-05-2011, 07:26.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pukko Wyświetlenie odpowiedzijuż czynne, pierwsze relacje bardzo pochlebne. Myślę o relacjach smakowych od ludzi, którzy na dobre piwo jeździli do Pragi.
Leave a comment:
-
-
już czynne, pierwsze relacje bardzo pochlebne. Myślę o relacjach smakowych od ludzi, którzy na dobre piwo jeździli do Pragi.
Leave a comment:
-
-
Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedziPojawił się już oficjalny termin otwarcia - przyszły piątek 29 kwietnia o 18:00. (...)
Leave a comment:
-
-
W perspektywie przejazdu przez Bydgoszcz (do Wrocławia) ciekaw jestem godzin otwarcia tego nowego browaru.
EDIT
Znalazłem:
Pon - Wt: 10:00 - 22:00
Śr - Czw: 10:00 - 00:00
Niedz.: 10:00 - 23:00
A gdzie piątek i sobota ???Last edited by Pendragon; 22-04-2011, 16:40.
Leave a comment:
-
-
Pojawił się już oficjalny termin otwarcia - przyszły piątek 29 kwietnia o 18:00. Link na FB.
Leave a comment:
-
Leave a comment: