Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Twarda 42, Chmielarnia

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Swiecz
    Civil Protection
    • 03-2004
    • 123

    #46
    Jeśli tylko te "kilkanaście złociszy" za belga < 20 pln to źle nie będzie
    Browar domowy (kooperacyjny) BrewIT

    Comment

    • warzechow
      Senior
      • 07-2005
      • 354

      #47
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Swiecz Wyświetlenie odpowiedzi
      Jeśli tylko te "kilkanaście złociszy" za belga < 20 pln to źle nie będzie
      Miałem oczywiście na myśli 19 złociszy i 50 groszy

      Comment

      • iron
        Senior
        • 08-2002
        • 6703

        #48
        Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedzi
        Miałem oczywiście na myśli 19 złociszy i 50 groszy
        A dlaczego nie 19 złociszy i 99 groszy - nadal kilkanaście
        bigb@n-s.pl; na Allegro jestem jako "moczu" :)
        Nasze uszatki do podziwiania na stronie www.n-s.pl/bigb
        Rock, Honor, Ojczyzna

        Comment

        • warzechow
          Senior
          • 07-2005
          • 354

          #49
          Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika iron Wyświetlenie odpowiedzi
          A dlaczego nie 19 złociszy i 99 groszy - nadal kilkanaście
          Bo nie mam serca z Was zdzierać

          Comment

          • Kulbi
            Member
            • 10-2011
            • 91

            #50
            Przy okazji mojej wizyty w Poznaniu odwiedziłem Setkę. Od słowa do słowa temat zszedł na Chmielarnię. Setka ma aktualnie także 13 nalewaków i chłopaki twierdzą, że nie wyobrażają sobie braku chłodzenia beczek. Uważają, że przy takiej liczbie nalewaków i sprzedaży również butelek niektóre piwa będą się psuły.

            Sprzedali mi także patent na zrobienie prostej chłodziarki na beczki pod barem, w miejscu gdzie standardowo stoją. Myślę, że ich doswiadczenia mogą być pomocne.

            Comment

            • yoda79
              Senior
              • 01-2013
              • 861

              #51
              Jak sytuacja? Kiedy startujecie?

              Comment

              • domaluj
                Senior
                • 04-2012
                • 303

                #52
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika yoda79 Wyświetlenie odpowiedzi
                Jak sytuacja? Kiedy startujecie?
                Też jestem ciekaw...

                Comment

                • warzechow
                  Senior
                  • 07-2005
                  • 354

                  #53
                  Remont, remont, remont .....
                  Jak to w starym budynku - co się ruszy, to się kruszy. Wszystko idzie pełną parą i mimo róznych przeciwności losu ( w stylu skąd i dokąd biegnie ta rura ), to termin w okolicy połowy czerwca aktualny.
                  Teraz dwie miłe wieści -
                  Aby Żą nie krakał o pechu trzynastego kranu, dojdą jeszcze dwa.
                  A teraz wieść druga - z wielką przyjemnoscią chciałbym poinformować, że do chmielarniowej ekipy dołączył Marcin ( Mason ). Marcin będzie prawą ręką Mikołaja, i będzie to ręka fachowo ogarniajaca piwne sprawy. I ta fachowa ręka dostarczy mi też wzorcowe dla Chmielarni cenniki norweskie - muszę dbać o Wasze poranne samopoczucie - podziękujcie Żą, że się za wami ujął

                  Comment

                  • gaz4
                    Senior
                    • 04-2009
                    • 192

                    #54
                    Ciemnośc, widzę ciemność na kranch

                    Comment

                    • żąleną
                      Sojowe Oddziały Bojowe
                      • 01-2002
                      • 13239

                      #55
                      Patrzcie, jeszcze przedwczoraj ledwo coś dukał na zlocie, a teraz się do browarów i knajp wkręca, na wykładach mądruje. Dlaczego ja przez te wszystkie lata tylko chlałem, zamiast coś robić?

                      Ale o tym w następnym odcinku, w którym wystąpi również gniew ludu robiącego sobie z norweskich cen szwedzki stół.

                      Comment

                      • emes
                        Nadszyszkownik Chmielowy
                        • 08-2003
                        • 4275

                        #56
                        Gratulacje dla Masona, tylko nie przesadzaj z tymi porterami, stoutami i RIS-ami na kranach
                        Jak to było w tym przysłowiu, ,,lepszy Mason w Chmielarni niż wróbel na dachu"
                        Last edited by emes; 14-05-2013, 17:08.

                        Comment

                        • warzechow
                          Senior
                          • 07-2005
                          • 354

                          #57
                          Cześć. Szczypta nowości.
                          Dojechał piec Tandoor - wielki i ciężki - wlekło go 5 osób, ale dali radę.
                          Nasz szew kuchni Ram zmodyfikował kartę dań pod piwne brzuchy - razem z Mikołajem i Masonem zaśliniliśmy blat jednego za stołów od samego słuchania.
                          Mason powoli zaczyna tworzyć listy zamawianych pyszności i wcale nie są tak ciemne, jak niektórzy sądzili
                          Na koniec jeszcze jedna miła kwestia - w związku z ostateczną startową liczbą 16 nalewaków, postanowiliśmy jednak zainwestować w chłodnię przy barze, która pomieści 16 kegów, oraz podobną ilość wężyków z niej wychodzących i pędzących prosto w Wasze zachłanne paszcze

                          Comment

                          • docent
                            Senior
                            • 10-2002
                            • 5205

                            #58
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedzi
                            Mason powoli zaczyna tworzyć listy zamawianych pyszności i wcale nie są tak ciemne, jak niektórzy sądzili
                            Super, będzie biały porter
                            Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                            Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                            Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                            Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                            Comment

                            • Antylop
                              Senior
                              • 10-2009
                              • 1415

                              #59
                              Wobec tego co przeczytałem, nie mogę doczekać się otwarcia
                              Piwo jest dowodem na to, że Bóg nas kocha...

                              Comment

                              • VanPurRz
                                Senior
                                • 09-2008
                                • 4229

                                #60
                                ja niestety w związku z pewnym wpisem na FB nie zamierzam się u Was pojawić. Szkoda ale trudno, pewnie zwisa Wam to i powiewa ale moglibyście jako właściciele lokalu do którego mają przychodzić najróżniejsi goście wstrzymać się z pewnymi rzeczami.
                                "Nie myśl o tym, że wszystko się kończy. Myśl, że wszystko się dopiero zaczyna. To, co powinno być życiem: spokój, wolność i cisza" M. Hłasko, "Ósmy dzień tygodnia"

                                Comment

                                Przetwarzanie...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎