Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Marszałkowska 10/16, Chmielarnia Marszałkowska

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • e-prezes
    replied
    Tłumu multum, ale tego można było się spodziewać. Kranowo bez wielkich wow. Raptem 5 kraftów +. 2 drogie z zagrnicy a reszta klasyka. Czekam na rozwój wypadków.

    Leave a comment:


  • warzechow
    replied
    Piątek 13-go padł.
    Nasz plan zadania kłamu przesądom nie wypalił. A TO PECH.
    Koła biurokracji mielą tak jak mielą, nie przeskoczymy pewnych rzeczy i już.
    W związku z powyższym Wielkie Otwarcie z atrakcjami odbędzie się w piątek 20 marca o g. 19.00.
    Niemniej jednak wszystko wskazuje na to, iż w poniedziałek 16 marca, po tradycyjnej modlitwie inaugurującej, Ram odpali tandory, a Kuba z ekipą napełni pysznościami 12 wężyków. Jednym słowem - od poniedziałku do czwartku planujemy przedłużony biforek.

    Leave a comment:


  • Pancernik
    replied
    O! I takie wakacje pod palmami to ja rozumiem!

    Leave a comment:


  • warzechow
    replied
    Ruszy metro, ekipę się wezwie i jakoś ją przewieziemy - do piwnego ogródka jak znalazł

    Leave a comment:


  • Pancernik
    replied
    Dzięki. Gdy idzie o szybkość i jakość odpowiedzi na mędzenie konsumentów, powinniście rąbnąć i postawić u siebie tę palmę (pierwszeństwa) z ronda... .

    Leave a comment:


  • warzechow
    replied
    Bluźnierstwo, nie bluźnierstwo, a ludziska różne rzeczy pijają.
    Biorąc pod uwagę, że karmimy to na Twardej była i jest dostępna wódka, łyskacze i wino.
    To ostanie praktycznie nie ma wzięcia.
    Dwa razy też warsztatowaliśmy udanie w temacie whisky.
    Natomiast już dawno Kuba z Grześkiem naciskali na wprowadzenie alkoholi wysokoprocentowych, ale takich naprawdę z górnej półki i w norweskiej cenie
    Marszałkowska na każdej płaszczyźnie ma dobre powody, aby im ulec, więc tak się stanie.
    Małą wiosenna jaskółką niech będzie np to :
    Zaloguj się do Facebooka, aby zacząć udostępniać różne rzeczy oraz łączyć się ze znajomymi, rodziną i ludźmi, których znasz.

    Leave a comment:


  • Pancernik
    replied
    Zabrzmi to tutaj jak bluźnierstwo, ale...
    Czy oferta napitkowo-procentowa ograniczona będzie do piwa?
    Tak pytam, bo lokalizacja prosiłaby się o zdobywanie klienteli nieco szerzej... .

    Leave a comment:


  • warzechow
    replied
    "House of Cards" zdobyty
    Sprawa wygląda tak.
    Najtrudniejszy i najkoszmarniejszy etap procesu pozwoleniowego za nami.
    Teraz tylko walka z czasem bez naszego udziału.
    Jeśli machina urzędnicza pokaże nam ludzką twarz, a przesłanki, że tak się stanie są bardzo duże, to odpalamy baterię kranową 13 marca.
    Trzymajcie kciuki i nie planujcie wtedy niczego innego.

    Leave a comment:


  • warzechow
    replied
    Kochani,
    czas na garść informacji na temat rozwoju sytuacji na Marszałkowskiej.
    Remont idzie zgodnie z planem, choć zakres robót przedziwnym trafem zawsze się powiększa w trakcie ich trwania. Kuchnia, mimo iż odziedziczona po knajpie hinduskiej, jest całkowicie przekonstruowana ( Ram chciał, Ram ma ). Stary bar wypadł zupełnie - robi sie nowy.
    Chłodnia przybarowa gotowa, chłodnia-magazyn też gotowa (niestety kosztem odrobiny powierzchni konsumpcyjnej). Mamy też już nową męska toaletę - ilość punktów sikowych odziedziczonych po Ganeshu była zupełnie niezadawalająca . Pamiętając naszą niewydolność klimatyzacyjną na starcie Twardej, jesteśmy w temacie chłodzenia lokalu już przygotowani. Instalacja piwna podobna do Twardej - ostatecznie 12 (3 x 4 krany), pompa(-y) do rozważenia później.
    Jak już pisałem, jesteśmy dość duzi i problem odmawiania większym rezerwacjom nie powinien występować tu zbyt często. W okresie letnim planujemy ogródek o nieco większej powierzchni niż na Twardej.
    Brzmi różowo, więc teraz zaczerniam. Zaczernienie to problemy natury biurokratyczno-pozwoleniowej . Nie wdając się w szczegóły walki o alkohol ( jak ktoś oglądał "House of Cards" to wie jak to się robi w temacie prezydentury - tu jest tak samo, tylko stawka nieco niższa ) powiem, że jesteśmy już bardzo blisko. Niemniej jednak nasze plany otwarcia w końcówce lutego padły. Na obecną chwilę planujemy otwarcie na piątek 13-go marca ( aby nie zapeszać ).
    I tyle w temacie, Sławek.

    Leave a comment:


  • wpadzio
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika warzechow Wyświetlenie odpowiedzi
    Rama czeka duży rozkrok
    Taka rama... eeeee... karma

    Leave a comment:


  • warzechow
    replied
    Rama czeka duży rozkrok

    Leave a comment:


  • becik
    replied
    Ram gdzie będzie? Na Twardej czy na Marszałkowskiej?

    Leave a comment:


  • yoda79
    replied
    Marszalkowska na odcinku Zbawiciela-Unii Lubelskiej az się prosi o taki lokal; każdy kto tamtędy spaceruje/jeździ wie o co chodzi. Sequel Chmielarni to może być strzał w 10

    Leave a comment:


  • Marszałkowska 10/16, Chmielarnia Marszałkowska

    Kochani,
    tak jak wspominałem w wątku dot. Chmielarni na Twardej brakuje nam przestrzeni konsumpcyjnej. Od kilku miesięcy trwało szukanie lokalizacji na kolejną Chmielarnię.
    Od szeroko rozumianego lutego 2015 wychodzimy z podziemi na powierzchnię - będziemy Was poić i karmić w Chmielarni córce na Marszałkowskiej.
    Lokal mieści się miedzy szpitalem dziecięcym przy Litewskiej, a Placem Unii Lubelskiej - tym samym celujemy w centralno-południowe rejony Warszawy. Ostatnio mieściła się tu knajpa indyjska Ganesh, a jeszcze wcześniej restauracja Gesslerowej - Venezia.
    Korzystając z pozostałości po Ganeshu i mając przyzwoity noł-hał w tym temacie, ciągniemy klimat kuchni mistrza Rama, nieco okrojonej na rzecz rozbudowanej listy przysmaków kulinarnych pod piwo. Jesteśmy teraz więksi niż Twarda i szeroko otwarci na świat dużymi witrynami. Przyzwoita długość baru, kranów 10, trzy temperatury, oczywiście chłodnia przybarowa i pewnie 2-3 pompy (te ostatnie może nie na starcie - jeszcze zobaczymy ).
    Od nowego roku ruszamy z adaptacją lokalu do naszych potrzeb.
    Oczywiście i jak zawsze o postępach prac informował będę.
Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎