Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Most Poniatowskiego - wieżyca A-22, Czeska Baszta

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • perłyfan
    replied
    No dobra, w skrócie
    - pan przychodzi spóźniony około pół godziny (czekamy bo znajomi się uparli)
    - pan ogłasza, że jeszcze nieczynne,
    - pan łaskawie wpuszcza nas,
    - ma nas w dupie dłuższy czas, bo trzeba ogarnąć pierdolnik z wczoraj,
    - pan nalewa pierwsze piwo podpitemu klientowi, który nie był z nami, z pretensją, że klient nieprzygotowany do wizyty, bo nie ma drobnych,
    - pijemy piwo i jest jakby coraz lepiej,
    - ale panu stłukła się butelka, soczyste "kurwa" i pan sprząta,
    - każde wyjście zza baru to konkretne jebnięcie drzwiami,
    - w tym czasie kolega ośmielił się wstać, żeby tylko odnieść kufle - pan drze się, że bar nieczynny, bo on musi sprzątnąć,
    - wszystko jest w atmosferze "won stąd natręty"...

    Może dla innych to jest norma, ale ja się z czymś takim nie spotkałem nigdy i nigdzie. Na piśmie ciężko oddać ten klimat, ale to było żenujące. Moi towarzysze, którzy namawiali mnie, żeby jednak czekać na otwarcie wymknęli się i nawet nie potrafili powiedzieć "do widzenia". Wiedzieli już pewnie, że widzenia nie będzie
    Podsumowując, byłem w CZB kilkanascie (kilkadziesiąt razy). Ten sam gość polewał mi piwo i nigdy nie narzekałem. Nie jestem pieniaczem, który czepia się byle czego, nie pisałbym, gdyby ta wizyta nie zrobiła na mnie naprawdę miażdżącego wrażenia. Negatywnego niestety.

    Życzę powodzenia właścicielom, bo mimo wszystko jest to miejsce wyjątkowe. Z przepysznym piwem i klimatem jakiego nie spotkacie w nowoczesnych, aluminiowych pubach. Pod warunkiem, że pan ma dobry dzień.
    Tyle

    Leave a comment:


  • pioterb4
    replied
    No ale wiesz, albo piszesz co było nie tak, co Ci się nie spodobało i jak wyglądała sytuacja z twojej/Waszej strony albo "szkoda gadać" i zostawiasz swoje żale dla siebie. Bo inaczej co wnosi twój post do tego wątku? Byłeś w knajpie, spotkała Cię przykrość (nie wiadomo jaka) ze strony właściciela (który Bog jeden wie co uczynił) i poza Tobą jednym nikt inny nie ma zielonego pojęcia jak czytać tą sytuację

    Leave a comment:


  • perłyfan
    replied
    Bo to szkoda gadać.
    Nie chcę się wdawać w szczegóły, tak po prostu nie wolno moim zdaniem traktować klientów i tak zachowywać się przy nich. Gdyby to był niewyspany, sfrustrowany, kiepsko opłacany pracownik to jeszcze być może, byłbym w stanie zrozumieć. Ale z tego co wiem to właściciel lub współwłaściciel lokalu !
    Chciałem wyrazić swój żal, bo tak jak pisałem, bardzo lubiłem tą knajpę za wyjątkowy klimat, świetne piwo. Bywałem tam może niezbyt często, ale regularnie. Jestem tylko ciekawy czy ten człowiek ma świadomość tego, że było nieładnie, bo jeśli nie to załamuję ręce i wysiadam.

    Leave a comment:


  • pioterb4
    replied
    Ale z twojego postu dalej nie wynika co nie zagrało poza kilkoma ogólnikami. Może rzucisz jakieś lepsze światło na sprawę?

    Leave a comment:


  • perłyfan
    replied
    Wczoraj zabrałem znajomych, reklamując CzB jako jedno z najlepszych miejsc piwnych w Polsce. Wypiliśmy pyszne piwo i wzięliśmy udział w spektaklu . To co odwalał pan K. to był cyrk. Pokaz chamstwa, nieżyczliwości,pogardy dla klienta. Po prostu nie uwierzyłbym, gdybym tego nie widział na własne oczy. Człowiek obrażony na wszystko, wstał (lub urodził się) lewą nogą.Komentarz na FB usunął szybciutko... Do tej poty jestem w szoku. Wstyd przed znajomymi....
    Wiem, że masz to w dupie, ale je się tam już nigdy nie pojawię.
    Powodzenia.

    Leave a comment:


  • slawekkazek
    replied
    W końcu nadarzyła się okazja odwiedzenia Czeskiej Baszty. Usytuowanie robi wrażenie. Lokal niewielki, rzeczywiście w czeskim klimacie (może poza stołami i krzesełkami z pniaków), odebrałem jako sympatyczny, choć rozumiem - nie każdemu musi pasować (ja się do nich nie zaliczam). Czeska muzyka fajnie uzupełnia klimat. Z wyboru piw lanych z kija też byłem zadowolony (częsta rotacja powoduje, że jest to niespodzianką), ale właściciele dbają o to, by pojawiały się naprawdę ciekawe propozycje (żałuję, że na niektóre anonsowane ciut przed wizytą się nie załapałem). Brevnovsky Benedict uwiódł mnie całkowicie. Również wybór piw butelkowych ciekawy, choć zauważyłem, że statystycznie słabo reprezentowane jest piwo w petkach (sporo małych browarów tylko tak rozlewa). Przekąsiłem utopencem i mogę potwierdzić: jest bez zarzutu. Smazeny syr to może nie ekstraklasa, ale był całkowicie jadalny. Wszystkie te czynniki spowodowały, że zasiedziałem się nieco ponad zaplanowany czas. Na niektóre piwa czeka się rzeczywiście nieco dłużej, ale drugą (i każdą następną) kolejkę można zamówić odpowiednio wcześniej. Mnie udało się zachować ciągłość .... Na koniec dotarli moi czescy przyjaciele (mieliśmy spotkać się gdzie indziej) - ciekawy byłem ich reakcji. Lokal im się spodobał, nawet bardzo, a już możliwość napicia się dobrego piwa (odrutka po kilku dniach pobytu w polskich hotelach i korpo-lagerach) wywołał stan zadowolenia. Lokal polecam przyjezdnym i "lokalsom", a miłośnikom leżaków w szczególności. Wszak nie codziennie nadaża się okazja wyjazdu do Czech. Ale jest Czeska Baszta !

    Leave a comment:


  • czeskabaszta
    replied
    Z zapomnianych zakątków czeskiej Wysoczyny w nalewaku nr 1 mamy dla Was kolejną premierę w Czeskiej Baszcie.

    Gajdoš 12° světlý ležák

    272 mieszkańców gminy Biskupice-Pulkov cieszy się, że piwo z ich miejscowości łechce podniebienia także w Warszawie.

    Zapraszamy!
    Attached Files

    Leave a comment:


  • czeskabaszta
    replied
    W przededniu 5 urodzin Czeskiej Baszty (tak, tak, to już jutro od godz.16.00! ) w nalewakach rządzą u nas zwierzęta...

    ...jest Koníček a teraz na kran nr 1 wskoczył:

    Kocour 12° světlý ležák

    Zapraszamy!
    Attached Files

    Leave a comment:


  • czeskabaszta
    replied
    No i mamy "wielki come back"! ...aż się łezka kręci w oku po 5 latach działalności.

    Czeska Baszta będzie ponownie jedynym miejscem w Warszawie, w którym rotacyjnie oczywiście, będzie można napić się beczkowych piw z browaru Koníček.
    Na początek zapraszamy na Grošák'a - półciemny specjal, 14-stkę o wyraźnym palonym i goryczkowym smaku.

    Do zobaczenia,
    Attached Files

    Leave a comment:


  • czeskabaszta
    replied
    Bardzo ciekawe piwo pojawiło się u nas w nalewaku nr 1 - jasny lager chmielony nowozelandzkimi odmianami chmielu.

    Krkonošský medvěd 13° HopBit - světlý speciál, chmiele Motueka, NZ Cascade, Rakau, Waimea, 45 IBU, premiera.

    Zapraszamy!
    Attached Files
    Last edited by czeskabaszta; 10-02-2016, 17:26.

    Leave a comment:


  • czeskabaszta
    replied
    Czeska Baszta w Teleexpress'ie!

    No i jesteśmy sławni...

    Aktualne wydanie "Teleexpressu", 9.02.2016, od 00:10:20 sek. do 00:11:10 sek.

    Dziękujemy jeszcze raz autorowi książki za wizytę i ciekawą rozmowę o Hrabalu i Czechach!

    http://teleexpress.tvp.pl/

    Leave a comment:


  • czeskabaszta
    replied
    Kolejna "novinka" w Czeskiej Baszcie.

    W jednym z nalewaków:

    Albrecht 11° Vital světlý ležák

    Zapraszamy!
    Attached Files

    Leave a comment:


  • czeskabaszta
    replied
    Dobry Permon, dobry! Nie gryź!...

    W nalewaku nr 2 premiera:

    Permon Angry Beer - 20°, 8% alk., double IPA, niebo w gębie...

    Zapraszamy!

    Czeska Baszta
    Attached Files

    Leave a comment:


  • czeskabaszta
    replied
    Niedziela przy kufelku czeskiego jasnego lagera, z restauracyjnego browaru z Pilzna?
    Dlaczego nie!

    Purkmistr 12° světlý ležák

    A może beczkowa, żytnia IPA z Barcelony?
    Aromatyczna, chmielowa, z nutą pomarańczy i miodu.

    Edge Brewing Taronja HoRyezon - 17°, 7% alk.

    Zapraszamy!
    Attached Files

    Leave a comment:


  • czeskabaszta
    replied
    Reprezentanci Polski w piłce ręcznej polecają dzisiaj transmisję meczu Polska - Chorwacja w Czeskiej Baszcie, od godz. 20.20.
    A my polecamy do meczu najlepsze czeskie jasne lagery!
    Dzisiaj w tej kategorii serwujemy:

    Podklášterní pivovar Třebíč Urban světlý ležák 12°
    Beskydský pivovárek Beskydský světlý ležák 12°

    Do zobaczenia,
    Attached Files

    Leave a comment:

Working...
X