Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Most Poniatowskiego - wieżyca A-22, Czeska Baszta

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • #31
    A co w tych kijach będzie?
    Wstępnie wyrażam zainteresowanie.
    What's the matter Lagerboy, afraid you might taste something?

    Mój piwny blog: Chmielowisko.pl | Na Facebooku
    Ostatnie posty: 50 twarzy grodziskiego, Browarnia Lidla - co dalej?, Koronka Brabancka – saison w Janie Olbrachcie
    Cykl o odleżakowanych porterach

    Comment


    • #32
      Z kija rotacyjnie kilkanaście rodzajów.
      Czeska Baszta
      Pivo píti, vesel býti, to je rajské živobytí!
      https://www.facebook.com/czeskabaszta

      Comment


      • #33
        Kilka postów wydzielono z wątku Moja wymarzona knajpa w Warszawie . Proszę o opisywanie lokalu w wątku do tego przeznaczonym.
        Życie jest jak skrzynka piw rzemieślniczych - nigdy nie wiesz na co trafisz!
        Piwo domowe -
        Centrum Piwowarstwa - sklep dla piwowarów domowych

        Reklama w BROWARZE
        PIWO GDZIE - STREFA Z ZASADAMI :D

        Comment


        • #34
          To i ja bym chętnie wpadł na prapremierę lokalu

          Pozwoliłem sobie założyć odpowiedni wątek w dziale imprezowym: http://browar.biz/forum/showthread.p...105#post951105

          Tylko dwa pytania - jakie piwa z kija będą na owej premierze i w jakich cenach?
          JEDNO PIVKO NEVADI!

          Comment


          • #35
            Panowie i Panie.
            Proponujemy ważne głosowanie.
            Będą 3 kije na otwarciu Czeskiej Baszty dla Browar biz dnia 2 lutego.
            Jakie piwa podpiąć jako pierwsze?
            Do wyboru:

            Avar 12 svetle
            Krakonos 11
            Krakonos 12 kvasnicove
            Policka Otakar 11
            Policka Zavis 12
            Vysoky Chlumec Demon 13
            Vysoky Chlumec Vevoda 11
            Klaster 12
            Janacek Extra 12
            Staropramen Granat
            Cerna Hora Kvasar
            Svijansky Maz 11

            Zapraszamy do głosowania oraz dalszego deklarowania swojego przybycia dnia 2 lutego.

            Pozdrawiamy,

            Czeska Baszta
            Czeska Baszta
            Pivo píti, vesel býti, to je rajské živobytí!
            https://www.facebook.com/czeskabaszta

            Comment


            • #36
              Sądzę, że typy co do piw serwowanych w dniu pra-premiery powinny lądować w dedykowanym wątku. I jeszcze pytanie techniczne do Czeskiej Baszty: Czy tymi piwami już fizycznie dysponujecie czy to kwestia zamówienia?
              Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
              Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
              Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
              Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

              Comment


              • #37
                Najpierw te z najkrótszym terminem ważności

                moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                Comment


                • #38
                  No i po prapremierze.
                  Na plus:
                  • fajny wystrój z akcentami nawiązującymi do czeskich browarów (tablice, wafle, butelki itp.)
                  • dobry wybór piw
                  • salka dla palących

                  Na minus:
                  • ceny. Dziwi mnie brak zróżnicowania cenowego między beczką a butelką (wszystko jak leci po 9 pln)
                  • brak możliwości zamówienia małego piwa (a tym samym brak szkła 330 ml)


                  Jeśli pojawią się jakieś happy hours czy inne promocje to będę zaglądał częściej, w innym razie tylko na specjalne okazje.
                  Za jakiś czas postaram się wrzucić jakieś foty.
                  Piwna Praha-przewodnik po praskich lokalach z prawdziwym piwem
                  Przewodnik po miejscach gdzie warzy się i serwuje dobre piwo-Polskie Minibrowary
                  Piwne podróże po Czechach-Piwne Czechy
                  Polskie Minibrowary na FB - codziennie nowe informacje!

                  Comment


                  • #39
                    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika docent Wyświetlenie odpowiedzi
                    Jeśli pojawią się jakieś happy hours czy inne promocje to będę zaglądał częściej, w innym razie tylko na specjalne okazje.
                    Przedstawiam pewną koncepcję promocji:
                    http://www.browar.biz/forum/showthre...414#post953414
                    Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

                    Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                    Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

                    Comment


                    • #40
                      Jak czynne?

                      Uprzedzając pytanie, które zapewne niebawem pojawi się niejednokrotnie w tym wątku, spieszę z informacją, iż lokal jest czynny od wtorku do niedzieli od 14 do ostatniego dobrego klienta.
                      Znam osoby pijące koncerniaki, mimo że próbowały PIWA. Już nie potrafię im pomóc...

                      Maciek urodził się po zamknięciu Browarów Warmińsko-Mazurskich "JURAND" w Olsztynie. Będą musiały mu wystarczyć wspomnienia taty...
                      Mateusz z kolei... w okresie wielkiego bumu browarów kontraktowych i minibrowarów restauracyjnych. Czego się ze mną napije za kilkanaście lat?

                      Comment


                      • #41
                        A jeśli będą tylko źli klienci?
                        JEDNO PIVKO NEVADI!

                        Comment


                        • #42
                          A ten nieczynny poniedziałek, to nawiązanie do bezmięsnych poniedziałków, dni otwarcia muzeów, czy jakiś czeski zwyczaj?
                          "You can't be a real country unless you have a beer and an airline - it helps if you have some kind of a football team, or some nuclear weapons, but at the very least you need a beer."
                          (Frank Zappa)

                          "It is not from the benevolence of the butcher, the brewer, or the baker that we expect our dinner, but from their regard to their own interest. We address ourselves, not to their humanity but to their self-love" (Adam Smith)

                          Comment


                          • #43
                            Szybciej niemiecki, chociaż tam to równie często może być wtorek czy inny "ruhetag".

                            moje piwne mapy // Piwny Informator (facebook) // Browarek Camelot


                            Lepiej siedzieć w gospodzie nad piwem i rozmyślać o kościele, niż siedzieć w kościele myśląc o gospodzie

                            Comment


                            • #44
                              Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Pendragon Wyświetlenie odpowiedzi
                              Szybciej niemiecki, chociaż tam to równie często może być wtorek czy inny "ruhetag".
                              Jak również środa bądź czwartek.
                              Piwna turystyka według abernackiego

                              Comment


                              • #45
                                Korci mnie, żeby coś napisać, choć na otwarciu nie byłem.
                                Chwała właścicielowi lokalu, że okazał się otwarty na zapotrzebowanie forumowiczów, nie uległ podszeptom złych języków , że "piwo z butelki jest bardziej esencjonalne", załatwił i podpiął beczki.
                                Ci którzy byli na prapremierze, zachwyceni atmosferą nie pamiętają chyba, że na początku nie było to takie oczywiste.
                                Gratuluję początku i oby tak dalej .

                                Comment

                                Working...
                                X