Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Poznań, św. Marcin 8, Setka Pub [zamknięte]

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • litar
    replied
    Można prosić o aktualny stan kranów i beczek z poczekalni?
    Last edited by litar; 14-12-2012, 00:04.

    Leave a comment:


  • SetkaPub
    replied
    Oskaliber - jeśli jeszcze nie byłeś, wpadnij, coś się da załatwić
    Z innych ciekawostek - po ostatnich premierach udało nam się wreszcie do końca rozparcelować dostawy, poza Bismarckiem dostępne są u nas w ilościach limitowanych:
    - De Molen Bloed, Zweet&Trannen
    - De Molen Mooi&Meedogenloos
    - De Molen Rook&Vuur
    - Flying Dog K-9 Winter Ale
    - BrewDog Tokyo.

    Zapraszamy!

    Leave a comment:


  • Oskaliber
    replied
    RIS z Artezana jeszcze dostępny?

    Leave a comment:


  • SetkaPub
    replied
    Przypominamy o jutrzejszej premierze rauchbocka, już od 18 poleje się Grand Champion, a już od dziś, podobnie jak parę innych lokali w Polsce, zapraszamy na Sink the Bismarck. Jako, że dysponujemy tylko jedną butelką o pojemności 375ml, na szczęście z patentem, a chcemy, by więcej niż jedna osoba mogła skosztować, będziemy sprzedawać to piwo w objętościach 25 lub 50 ml, więc wszystkich chętnych prosimy o pośpiech

    Leave a comment:


  • SetkaPub
    replied
    Od 19:00 można dziś w Setce spróbować nabieranego chochlą z wiadra Końca Świata, czyli nowego piwa w stylu Sahti z Pinty!
    Poza tym na kijach:
    Schwarzbier od Michała Saksa z gdańskiej Brovarnii,
    Lindemans Kriek,
    Abbaye de Forest,
    Maisel's Weisse,
    Paulaner Salvator,
    Rowing Jack,
    Sweet Cow,
    Amber Boy
    no i Stare, ale Jare .
    A z ciekawych butelek w lodówkach Kocour IPA, i Haka NZ Lager, w magazynie czeka Saurus, niemieckie pszeniczniaki bezalkoholowe i kristalle (niestety, te bardziej znane - w lodówce odpowiednio Franizskaner i Schoefferhoffer, czekają jeszcze Paulanery i Erdingery), w najbliższych dniach powinno pojawić się parę nowości z oferty Piwiarni Żywieckiej (niestety, bez najmocniejszych BrewDogów). W przyszłą sobotę oczywiście zapraszamy na 3 premiery - jako jeden z niewielu lokali w Polsce polejemy Dziadka Mroza, czyli RISa uwarzonego przez Artezanów dla łódzkiej Piwoteki Narodowej, do tego oczywiście dwa świąteczne wynalazki, czyli christmas ale - Renifer od kolaborantów z Widawy i Saint No More z AleBrowaru. Zapraszamy!

    Leave a comment:


  • SetkaPub
    replied
    Last, but not least - ci, którzy chcą spróbować Dziadka Mroza, czyli pierwszego polskiego komercyjnego RISa, uwarzonego w Artezanie na zlecenie łódzkiej Piwoteki Narodowej, nie muszą wybierać na wschód - dzięki uprzejmości Marka Puty i Piwoteki Narodowej również w Setce (jako jednym z trzech miejsc poza Łodzią) będzie można go skosztować. Zapraszamy już 8 grudnia!

    Leave a comment:


  • SetkaPub
    replied
    Tymczasem na kranach (przepraszam za podwójnego posta):

    1. St. Georgen Kellerbier
    2. Abbaye de Forest
    3. Kocour Pale Ale
    4. Ognie Szczęścia
    5. Artezan witbier
    6. Parowe
    7. Naked Mummy
    8. Kawka
    9. Stare ale Jare
    10. Ciechan wyborny

    Do lodówek powróciły klasyki belgijskie i parę niemieckich (w tym wędzone), a także, dla tych, którym zasmakowało, albo którzy jeszcze nie spróbowali, ostatnie DYNiAMITy w butelce.

    Jednocześnie zapraszamy na warzenie porterU bałtyckiego razem z browarem SZAŁPIW, czyli Wojtkiem i Jankiem Szałą. Pokaz odbędzie się w najbliższy piątek, 23.11, od 16:00. Zapraszamy!

    Leave a comment:


  • SetkaPub
    replied
    Chciałbym tylko zaznaczyć, że opinie wyrażane w tym filmie są prywatnymi opiniami poszczególnych osób i nie należy ich (opinii, nie osób) w żaden sposób łączyć z pubem Setka

    Leave a comment:


  • docent
    replied
    A tak się chłopaki prezentowali na występach w Stolicy
    Szymon vel Stefan degustuje i recenzuje! Na pierwszy ogień: Orkiszowe z Czosnkiem z browaru Kormoran. Miejsce akcji: Warszawa - Po Drugiej Stronie Lustra.

    Leave a comment:


  • telek
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika SetkaPub Wyświetlenie odpowiedzi
    Już od dziś, po raz pierwszy w Poznaniu z kija - Kocour! Tym razem SUB Nahradnik, zapraszamy!
    Nie dotrwał do dziś :-(

    Leave a comment:


  • SetkaPub
    replied
    Już od dziś, po raz pierwszy w Poznaniu z kija - Kocour! Tym razem SUB Nahradnik, zapraszamy!

    Leave a comment:


  • SetkaPub
    replied
    01.11.2012

    Dziś z powodu obowiązków rodzinno/rodzinnych zapraszamy do 19:00. Do zobaczenia!

    Leave a comment:


  • SetkaPub
    replied
    trudno powiedziec, jakie bedzie zapotrzebowanie w ciagu weekendu, ale sadzac po ostatnich trendach i ilosci kegow w chlodni Kangur powinien wytrzymac do poniedzialku. Zapraszamy!

    Leave a comment:


  • Oskaliber
    replied
    Zostanie jeszcze coś Kangura po długim weekendzie?

    Leave a comment:


  • SetkaPub
    replied
    Tak jak napisał Sowiet, skończyła się Red AIPA (plotki głoszą, że w przyszłości wróci, ale nie określamy żadnych terminów), wskoczył Ciechan miodowy. Po kolei zatem:

    1. Sweet Cow
    2. Policka Hradebni
    3. Widawa&Kopyra Kangur
    4. Pinta Ognie szczęścia
    5. Manufaktura Piwna & Marcin Chmielarz Jeden chmiel
    6. Ciechan miodowy
    7. Artezan Witbier
    8. Artezan IPA
    9. Pinta Dymy marcowe
    10. Pinta DYNiAMIT

    W chłodni czai się zeszłoroczny zwycięzca Birofilii z kategorii ciemnych lagerów - piwo Michała Saksa i ekipy z gdańskiej Brovarnii, a także kvasnicowy Kacov i Kiwi pils. Zapraszamy!

    Leave a comment:

Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎