Ogłoszenie

Collapse

Zasady działu Knajpy/puby polskie

Zasady opisywania lokali:

1) Bardzo proszę o opisywanie każdego lokalu w osobnym temacie,
czyli jeden lokal, jeden temat

2) nazwa tematu powinna mieć strukturę:
miasto, adres, nazwa lokalu
Jeżeli zaś miasto zostało wydzielone jako osobny dział:
adres, nazwa lokalu

Z góry dziękuję za stosowanie się do tych prostych zasad. Mam nadzieję, że ułatwi nam to poruszanie się po tym dziale

Ważne: Piwa proszę komentować i oceniać w dziale Piwo konkretnie, a w tym dziale proszę się powstrzymać od oceny piwnego asortymentu, bo jednym dane piwa smakują, a innym nie.
See more
See less

Łódź, Moniuszki 6, Z Innej Beczki

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • KrzychuN
    Member
    • 12-2006
    • 74

    #61
    Wizytowałem w weeekend na chwilę.
    Bardzo dobry wybór piw, fajna obsługa, super klimat na zewnątrz i masa ludzi!
    Gratuluję.

    Comment

    • Sokół83
      szynkarz
      • 12-2004
      • 1598

      #62
      W najbliższą sobotę zapraszamy na kranoprzejęcie oraz premiery dwóch piw (belgian IPA i black IPA), które uwarzył Browar Kraftwerk.

      Na kranach oprócz piw premierowych, będą czekać na Was:

      Reversal - american pale ale (12,5 BLG, 5,2%)
      Thompson - american IPA (15 BLG, 6,2%)
      Czort - nut brown ale (12 BLG, 4,5%)
      Panzerfaust - rye IPA (15 BLG, 6,9%)

      Podczas premiery będzie można spotkać się z przedstawicielami browaru i porozmawiać z Nimi nie tylko na temat piwa

      Zapraszamy !

      A tak przy okazji dawno nie wrzucałem tablicy tutaj:
      pompa: Browar Kraftwerk - Oberschlesien - owsiany milk stout
      1. Pracownia Piwa / Gzub​ - Rogaty Tłuścioszek - dark saison
      2. Jan Olbracht Browar Rzemieślniczy​ - Piotrek z Bagien - belgian blond ale
      3. Widawa - Augustiańskie - weizen
      4. Kraftwerk - M16 - IPA z trawą cytrynową
      5. Widawa - Shark - summer ale
      6. Pracownia Piwa - Hadra - AIPA
      7. AleBrowar - Hard Bride - american barley wine
      8. Kingpin - Geezer - irish espresso stout
      9. To Øl - By Udder Meand - milk stout
      10. Lindemans Brewery​ - Cassis
      11. Jan Olbracht - Korona Olbrachta - pale ale
      12. Naturalny kwas chlebowy

      czekają m.in:
      Kingpin - Turbo Geezer
      Widawa - Liberty Stout
      AleBrowar - Sweet Cow, Brown Foot, Golden Monk
      Pracownia Piwa - Saison Hey Now, Dwa Smoki, Baciar
      Hopium - Violletta Wanillas
      PINTA - Viva la Wita!, Koniec Świata, Son of a Birch
      Artezan - Pacific, Jam Session (berliner weisse z wiśniami)
      oraz czeskie pilsy: Krakonos 12, Policka 12, Bakalar chmielony na zimno, Bernard 10 niefiltrowany.
      Z INNEJ BECZKI

      www.fotopolska.eu

      Comment

      • Warzywo
        Senior
        • 08-2016
        • 955

        #63
        Rewelacyjny lokal położony w urokliwej, starej, pełnej kamienic (chociaż mocno zaniedbanej) części Łodzi. Idąc wśród klimatycznych kamienic, obok budynku YMCA, przez ogródek wchodzimy do lokalu. Po lewo mamy pomieszczenie urządzone na nowoczesny dzisiejszy sposób, bezpłciowe i nudne ale po prawej od baru mamy cudowną piwnicę, pełną zakamarków, wnęk, łuków i sklepień. Jeżeli do tego dodamy drewniane stoły i półmrok otrzymamy klimat jaki tygryski lubią najbardziej.
        Obsługa miła i zna się na rzeczy, a do picia mamy spory wybór piw i...rewelacja - lany kwas chlebowy.
        Jeden z najlepszych lokali w Łodzi

        Comment

        • Prusak
          Senior
          • 07-2005
          • 4305

          #64
          Zgadza się, jeden z lepszych lokali łódzkich, także jeśli idzie o dobór piw na kranach. W lecie na zewnątrz przy tej jeszcze nieodpicowanej ulicy musi być równie dobrze. Przydałyby się jednak jakieś ciekawe zakąski do piwa.

          Comment

          • yavo
            Młóto w butach
            • 03-2009
            • 909

            #65
            A podbiję sobie, co tam .

            Marzec 2020. Wchodzę o 20:40 do lokalu, pan nie wie, czy może mi sprzedać piwo, bo zamyka o... 24, a wcześniej musi przeczyścić instalację. Obija mi się coś o konieczności uzgodnienia tego z szefem. Po chwili okazuje się, że trzy godziny przed zamknięciem lokalu może mi sprzedać piwo. Hurra! IPA, która zamiast być fruity, jedzie końską derką. No nic to, to nie wina pana.

            Ale pils, podany w temperaturze 12-13 stopni to dramat i Sztywny Pal Azji. Na zwróconą uwagę pan stwierdza, że to jest prawidłowa temperatura serwowania i nikt się na to nigdy nie skarżył. Tyle tego dobrego, że to był marzec , mogłem się przy nim ogrzać. Gdyby to było lato i dostałbym takie piwo... Paragonu też nie dostałem, ale nic to.

            Comment

            • yavo
              Młóto w butach
              • 03-2009
              • 909

              #66
              Lokal zamyka się 3 lipca.

              Comment

              Przetwarzanie...
              X
              😀
              🥰
              🤢
              😎
              😡
              👍
              👎