Tajwan, Taipei, Songshou Road 2F, No.11, Gordon Biersch Brewery Restaurant

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • pebejot
    Major Piwnych Rewolucji
    🥛🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2010.01
    • 1563

    Tajwan, Taipei, Songshou Road 2F, No.11, Gordon Biersch Brewery Restaurant

    Sympatyczny browar restauracyjny "Gordon Biersch" to pełne radości, gwarne i oblegane miejsce.
    Lokal znajduje się w centrum Taipei, około kilometra od głównego punktu orientacyjnego miasta, czyli wieżowca "Taipei 101".
    Oferowane tu piwa mają nawiązywać do ponad 500-letniej tradycji piwowarstwa Niemieckiego.

    W ofercie są następujące pozycje:
    - Golden Export 11,5% / 5% alc. - Lager
    - Hefeweizen 12,5% / 5,5% alc. - Pszeniczne
    - Czech Pilsner 12,5% / 5,6% alc. - Pilsner
    - Marzen 13,5% / 5,7% alc. - Marcowe
    - Schwarzbier 11,2% / 4,3% alc. - Ciemne

    Wszystkie piwa w jednej cenie 250 TWD (230+20 za obsługę), czyli 25 zł za 0,5 l.
    Bezpłatnie można spróbować "pięćdziesiątkę" każdego rodzaju piwa w kieliszku.
    Jest cała gama dedykowanego szkła, każdy rodzaj piwa ma osobną szklankę. Do kompletu firmowe podstawki.
    Tajwański sposób nalewania piwa jest nie do zaakceptowania przez miłośnika tego złotego trunku z Europy.
    Szklanka 0,5 napełniana jest w ciągu kilku sekund. W czasie procesu przelewana jest druga zawartość szklanki. Barbarzyństwo i marnotrawstwo.

    Czynne codziennie od 11 do północy.

    Zdjęcia:




  • dryx
    † 1966-2017 Piwosz w Raju
    • 2002.04
    • 1735

    #2
    Ooo, amerykanie atakują Tajwan.
    Gordon Biersch to sieć brewpubów w USA, zaczynali w Kalifornii a obecnie mają jakieś 30-40 filii na terenie całego kraju. Ta widać jest pierwsza poza USA. Ja mam pytanie , czy ta podstawka ma jakieś informacje o miejscu warzeniu na Tajwanie. Wygląda jak standardowa używana w amerykańskich browarkach.

    Comment

    • pebejot
      Major Piwnych Rewolucji
      🥛🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2010.01
      • 1563

      #3
      Nie, na podstawce nie ma żadnego info, jest to podstawka standardowa.

      Comment

      Przetwarzanie...