Scandia Pilsner
Piana dość intensywna, biała drobna.
Gazu dość mało.
Barwa miodu.
Zapach dość słaby.
Smak: ??? ...po chwili dziwnie słodkie (co jednak dość szybko mija). Totalny brak goryczki.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Royal Unibrew, Faxe Scandia Pilsner
Collapse
X
-
Barwa, jak widać na wcześniejszym zdjeciu jasniuteńka piana mierna, zapach miły, piwny (no bo jaki?) bez niemiłych wtrętów jeśli nie liczyc pozostałości metalicznego zapaszku puszki. Delikatne w smaku, nieco kwaskowe, z miłym drewniano - korkowym posmakiem. Ledwo wyczuwalna gorycz, bąbelki nieliczne, znikają błyskawicznie. Niewielka ilość piany utrzymuje sie parwie do końca.
Zakupione w Biedronce za 1.79 zł (Szczecinek). Gdyby nie ta puszka, i wybitnie koncernowa prowieniencja byłoby niezłe piwko. Ale i tak chetnie powtórzę ten zakup.
Leave a comment:
-
-
Bardzo przepraszam za bląd, oczywiscie NIE MA zadnego napisu Browar Belgia
za to moge przedstawic juz elegancko co i jak:
alko 4,6% obj. , ekstrakt 10,7% wag.
wyprodukowano w Danii dla Biedronki na zlecenie Faxe PolskaLast edited by Twilight_Alehouse; 21-08-2005, 21:25.
Leave a comment:
-
-
pomylka
no wlasnie , przepraszam za błąd nie ma zadnej wzmianki o Belgii
Leave a comment:
-
-
Scandia w Biedronce
widzialem dzis w Warszawie Scandie importowaną robioną dla dyskontu biedronka, nie powiem za wiele o piwku poza tym ze cena to 1.99 za puche 0,5 i zaw. alk. chyba 4,6% Widnieje nazwa Browaru Belgia ale piwo nie jest robione w Polsce.
Leave a comment:
-
-
Royal Unibrew, Faxe Scandia Pilsner
Byłem pewien że jest opisane, bo już dawno jest na naszym rynku. No ale cóż, obowiązek spada na mnie.
Produkcja:
Danish Interbrew Ltd. A/S DK-4640 Fakse
Skład: Woda, słód, kukurydza, syrop glukozowy, chmiel
Alk. 4,6%, Ekstr. ?
Piana: Tak szybko zniknęła, że nawet nie zauważyłem jak wyglądała
Kolor: Bardzo ładny, ciemnopilsowy
Gaz: Rozsądnie
Zapach: Ładny, słodowy
No i smak: Trochę lurowate, bardzo wyraźna goryczka, lecz czuć ten niepotrzbny dodatek kukurydzy. Da się wypić - piwo imprezowe.
Ocena: 3+Tagi: brak
-
Leave a comment: