Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Specht, Bockbier

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • darekd
    replied
    Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika darekd Wyświetlenie odpowiedzi

    Lżejszy koziołek, ale o bardzo przyjemnym, miękkim profilu słodowym. Smaczne piwo.
    Nadal taki lekki, miękki "krówka-toffi" w odbiorze. Nadal 6,1% alk. i 16% ekstr. Nadal mi smakuje



    Leave a comment:


  • darekd
    replied
    Zdjęcie:
    Attached Files

    Leave a comment:


  • darekd
    replied
    Browar w Rudawach (Saksonia)

    Sächsische Braukunst - Ihre Privatbrauerei Specht aus dem Erzgebirge verwöhnt Sie mit vollmundigen Bieren der Spitzenklasse


    Aromat: wyraźny słód - skarmelizowane, podpieczone ziarno
    Piana - umiarkowanie wysoka, zdecydowanie nietrwała, znika prawie całkowicie
    Barwa - miedziana, klarowna
    Wysycenie - średnie, ale mocno musujące
    Smak - mocno słodowy, lekko podpieczony, podpalany karmel, finisz z delikatną goryczką
    Treściwość - zdecydowanie pełne, na koźlaka dość umiarkowane

    Lżejszy koziołek, ale o bardzo przyjemnym, miękkim profilu słodowym. Smaczne piwo.

    Leave a comment:


  • Pancernik
    started a topic Specht, Bockbier

    Specht, Bockbier

    Koza od dzięcioła ma 16* i 6,1% alko.
    Kolor "mocnolagerowy", czyli złoty nasycony.
    Piana brudnobiała, niewysoka i nietrwała, jak to u jasnych koźlaków.
    Zapach słodowo-winny, w smaku dominuje słód z akcentem karmelowym, niewiele więcej.
    Trochę to dziwne, brakuje mi typowo koźlakowej palety, no, ale jasne koźlaki to często po prostu "pstrągi" i tyle.
    Nagazowanie niezbyt wysokie. Eta metaliczna w stylu browaru, czyli z dzięciołem, ale bez kozy, rubinowoczerwona, kapsel browaru.
    Koźlak mało wyrazisty, taki po prostu mocny słodowy lager...
Przetwarzanie...
X
😀
🥰
🤢
😎
😡
👍
👎