Wjaticz, Karl Schneider Irlandskoe

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19248

    Wjaticz, Karl Schneider Irlandskoe

    Browar z Kirowa poza serią typowo kraftową, gdzie jest m.in. APA, kriek i stout ma też serię autorską, międzynarodową. Jest zatem poza irlandzkim, belgijskie, czeskie, czeskie ciemne i bawarskie. Oczywiście na etykiecie każdego z nich jest stosownie do narodowości odpowiednio ubrana kobieta.

    Parametry "Irlandzkiego": 11 blg, 4,5% alk., IBU 20. Butelka 500 ml.

    Wygląd: ciemno brązowe, klarowne;
    Piana: ciemno kremowa, duża, grube bąble, mało trwała opadająca do firanki na powierzchni;
    Zapach: słodowe, czy raczej zbożowe lagerowe nuty, karmel... pustka;
    Smak: pustawe, niska wytrawność, ale finisz krótki wytrawny; zbyt mało palonych nut;
    Nasycenie: niskie, niepasujące do tego piwa;
    Ogólnie: do gładkości klasyków mu coś brakuje, także wytrawnych nut od słodów palonych.

    Bardziej smakuje jak słaby dunkel niż stout. W sumie jestem ciekaw jak smakuje ten kraftowy stout?!
    Attached Files
Przetwarzanie...