kolor: jasno zloty
piana: przeciętna, szybko opada
zapach: mało intensywny, niczym się nie wyróżnia
wysycenie: dosyć wysokie
smak: mocno wyczuwalny alkohol i w zasadzie nic więcej, jakaś tam słodowość, mało treściwe
opakowanie: przeciętne
Boczkariew, Ochota Kriepkoje
Collapse
X
-
Dodam tylko, że w smaku zalatuje mi "czarnkowem", jak na ponad 17blg, to coś za jaśniutkie to piwko, aż głupioSpróbowałem raz i raczej ostatni. Dla amatorów napitków walących w beret polecam.
Leave a comment:
-
-
Pojawiło się
Produkowane jest, jak widzę w wielu miejscach Rosji, ale ten egzemplarze pochodzi z Petersburga.
obecny ekstrakt to 17,5% alk. "nie mniej niż 8%"
czuć ten syrop glukozowy, czy maltozowy. Nie jest specjalnie treściwe, mocno odfermentowane, chyba podobne są nasze superstrongi /dawno ich nie próbowałem/.
Pijalne, ale żadne frukta, nie gustuję w tego typu produktach, ale skusiłem się z "paranaukowej" ciekawości
Zaliczyłem. Wypiłem. Nie powrócę.
Swoją drogą ciekawi mnie dobór Johna Kinga jeśli chodzi o asortyment... rzut monetą?
A może Ochota kojarzyć się ma z Warszawą?
Leave a comment:
-
-
-
Boczkariew, Ochota Kriepkoje
OXOTA, to po polsku - polowanie.
Piwo wyprodukowane w Bravo International Brewery w Sankt Petersburgu.
Zawartość alkoholu 8,2%, ekstraktu 18%, butelka PET 1,5 l.
Piana ulotna, rzadka, dużo gazu, barwa ciemnozłota, zapach winno-kwiatowy, wyraźnie czuć alkohol. Przypomina w pewnym stopniu wino musujące. Cóż, produkcja piwa nie jest to dziedzina, w której Rosjanie przodują.
O browarze i innych jego produktach można poczytać na angielskojęzycznej stronie http://www.bravosolutions.com/beer_bravo.htm.Tagi: brak
-
Leave a comment: