Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czterej z Portierni i Pils, Rauchweizenbock

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Czterej z Portierni i Pils, Rauchweizenbock

    Pszeniczny koźlak wędzony z tego legendarnego, kultowego browaru. Uwarzony jesienią 2020 r.

    16% ekstr.
    6,7% alk.

    Aromat - banany, gożdziki, lekka wędzoność, delikatne cytrusy
    Piana - umiarkowana, dość trwała
    Barwa - brązowo-bursztynowo-brunatna, zmętniona
    Wysycenie - umiarkowane, musujące
    Smak - są wszystkie elemnty z aromatu, ale w innych proporcjach. Wyraźniejsze wędzenie, które jednak na szczęście nie dominuje, bo kolejne elementy są fajne. Cytrusy są wyraźniejsze, banany trochę łagodniejsze, troszkę palonych słodów. Finisz wyraźnie korzenny z wędzonką, długi.
    Treściwość - wyższ pełnia

    Piwo jest złożone, ale zbalansowane. W ustach pozostaje długi, wyraźny i bardzo przyjemny posmak. Przydałoby się nieco wyższe wysycenie, ale mimo to musuje do końca. Piwko jest żywe w odbiorze i bardzo dobrze pijalne. Zdecydowanie udany i smaczny ten koziołek. Marusia&Slavoy dzięki

  • #2
    Click image for larger version

Name:	P1080086.JPG
Views:	31
Size:	22,0 KB
ID:	2316460

    Comment

    Working...
    X