Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Blue Room Brewery, Mętny Syf II Ciemne

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • kamyczek77
    Senior
    • 09-2001
    • 458

    Blue Room Brewery, Mętny Syf II Ciemne

    Wczoraj dane mi było spróbować ciemnego pszenicznego stworzonego ręką mojego domowego geniusza.Tak dobrego piwa jeszcze nie piłam(chociaż nie przepadam za ciemnymi pszeniczniakami).W pierwszej chwili myślałam,że to jedno z piw dostarczonych przez Piwowara z okolic Norynbergi.
    Pyszne!!!
    Od piwa z puchy bolą nas brzuchy!!!
  • oryks
    Senior
    • 01-2002
    • 297

    #2
    A może by tak zdradził przepis ? Skład słodów itp.

    Comment

    • kangurpl
      Senior
      • 03-2002
      • 2660

      #3
      Nie tak dawno Pjenknik zdradził zamiar zrobienia ciemnego pszeniczniaka, podał tam też proporcje.
      Ale to było bardzooo niedawno, czyżby już dało się pić?
      Świat należy do młodzieży, młody robi - stary leży.
      "W niebie nie ma piwa, więc pijmy je tutaj."

      "denerwować się - mścić się na własnym zdrowiu za głupotę innych"

      Comment

      • ART
        mAD'MINd
        • 02-2001
        • 23790

        #4
        wypiłem co prawda tylko ze dwa łyki bo mordek było do zaspokojenia ponad pół tuzina a butelka tylko jedna - ale też przyłączam się do pochwalnych peanów.
        - Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!
        - Moje: zbieranie - Opole & warzenie - Browar Domowy Świński Ryjek ****
        - Uwarz swoje piwo domowe z naszym Centrum Piwowarstwa

        Sprawy dotyczące postów/wpisów/wątków/tematów zgłaszaj proszę narzędziem "Zgłoś [moderatorowi]" (Ikonka flagi przy danym wpisie).

        Comment

        • pjenknik
          • 08-2001
          • 3388

          #5
          Miało tylko 3 tygodnie i zostało otwarte na zasadzie wielkiego eksperymentu.
          Wspieraj swój Browar! Stań się Premium - Użytkownikiem!

          Comment

          • e-prezes
            Senior
            • 05-2002
            • 19163

            #6
            nie chce być niedyskretny, ale kto zasługuje na skosztowanie w/w specyfików? pytam, bo też bym chciał dostąpić tego zaszczytu.

            Comment

            • zythum
              Kot Makawity
              • 08-2001
              • 8305

              #7
              Ja tylko napiszę to co mówiłem: KLASYKA STYLU. NIech się browary chowają i proszą o konsultację.
              To inaczej miało być, przyjaciele,
              To nie o to walczyliśmy, burząc mur,
              Nie ma pracy, nie ma chleba, próżny trud!
              Czy naprawdę aż tak wiele chcemy?
              Chleba i pracy chcemy! Pracy i chleba!

              Rządzący światem samowładnie
              Królowie banków, fabryk, hut
              Tym mocni są, że każdy kradnie
              Bogactwa, które stwarza lud.

              Comment

              • Małażonka
                Senior
                • 03-2003
                • 4602

                #8
                pjenknik napisał(a)
                Miało tylko 3 tygodnie i zostało otwarte na zasadzie wielkiego eksperymentu.
                Jeśli tak, to lubię eksperymenty! Rzeczywiście pszeniczniaczek przepyszny! Nic dodać nic ująć, tylko pić!

                Comment

                • Krzysiu
                  Krzysiu
                  • 02-2001
                  • 14936

                  #9
                  Mogę się tylko dołączyć do powyższych uwag. Od przemysłowych pszenicznych ciemniaków różni się tym, że jest:
                  - lepsze,
                  - nieco ciemniejsze,
                  - mniej trwała piana.

                  Comment

                  Przetwarzanie...
                  X
                  😀
                  🥰
                  🤢
                  😎
                  😡
                  👍
                  👎