Maja napisal/a ...w pt. impreza z forumowiczami, którzy byli, choć ich nie było, też nie była zła, a nawet była bardzo niezła
Ano, ano - nie było nas w Tychach, ale tam gdzie byliśmy, to raczej nie zachowywaliśmy się tak, jakby nas nie było, a raczej wręcz odwrotnie - było nas wszędzie pełno
?!?! Co to jest worek pokutny? Zakłada się to na głowę i całuje ścianę z rozbiegu jako zadośćuczynienie za śmiertelny grzech niebycia w Tychach, czy jak?
Brzmi to strasznie
To niezupełnie tak z tym workiem pokutnym. Po prostu ludzie, którzy raz byli na spotkaniu forumowiczów szczerze żałuję, że nie mogli skorzystać z okazji kolejnego spotkania. Żałują nawet Ci, którzy tylko ze słyszenia znają atmosferę forumowych spotkań. Myślę, że te wszystkie żale związane są bardziej z towarzyskim spotkaniem niż z samą giełdą.
Ja, mimo, że w Tychach prawie byłem też żałuję. Mogłem zobaczyć Krzysia, którego wcześniej nigdy nie widziałem. Okazja przepadła, trzeba czekać na następną.
To akurat zrozumiałem. Sam miałem zapędy na wizytę w Tychach, ale szkoła skutecznie je zgasiła, co opisałem powyżej.
Chodziło mi worek pokutny sensu stricte, bo kiedyś już chyba coś o takiego obiło mi się o uszy i chciałbym dowiedzieć sie co to jest.
To bez wątpienia najbardziej oryginalny i jedyny taki browar w České Republice. Małżeństwo Jitka i Libor Ilčíkoví z piwami Wild Creatures dali się po raz pierwszy poznać polskim spijaczom sztosów na festiwalu Beer Geek Madness w listopadzie 2019 roku. Wtedy to odbywał się on pod hasłem...
Jedyny klasztor trapistów w Anglii i jedyny browar trapistów w Wielkiej Brytanii!
Opactwo założone w 1835 i prawdopodobnie mnisi warzyli tam piwo w XIX w. Jednak współczesny browar pierwszą warkę wypuścił w 2018 r. (wcześniej mnisi prowadzili mleczarnię). Do lata 2019 r. wyprodukowano...
Jak jest możliwość to czemu nie odwiedzić i wielkiego browaru? Tak okazja nadarzyła się 26.08.2023 gdy na przybrowarnianych łąkach zorganizowano imprezę pod nazwą Radegastův den. Nie brakowało licznych stoisk ze wszystkimi tutejszymi piwami, gadżetami firmowymi i jedzeniem, na scenie do...
Comment