Forum miłośników piwa w języku rosyjskim

Collapse
X

• Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • Gwiazda
    Porucznik Browarny Tester
    • 2006.07
    • 400

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika becik
    Hmmm, nie wiem czemu po raz drugi ten sam błąd w jednym temacie...

спАсиба
    drugi raz, bo mam odłączoną rosyjską klawiaturę i bezmyślnie skopiowałam z wcześniejszego postu.

i faktycznie - "o" na końcu
    Ostatnia zmiana dokonana przez Gwiazda; 2007-07-25, 17:00.
    "Oszukać diabła, to nie grzech"

Comment

• Gwiazda
      Porucznik Browarny Tester
      • 2006.07
      • 400

Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika pivaria
      Powinno być z WAM, bo dziękujemy konkretnej osobie.
      Bez WAM jest bezosobowe i praktykowane np. w kiosku gdy nawet nie widzimy sprzedacy.
      A poza tym: grzeczności nigdy dosyć.
      Acha - z tym "спOсиба" też mi nie grało, ale tyle już ja zabył...
      Nie spotkałam się z takim wyjaśnieniem, ale nie dam sobie nic obciąć za to, że tak nie jest. Nie mogę się tylko zgodzić z konkretną osobą. Jeśli dziękujesz komuś, kogo znasz (koledze), to raczej nie użyjesz tej formy i nie świadczy to o bezosobowości (w tym przypadku analogicznie jak po polsku)
      "Oszukać diabła, to nie grzech"

Comment

• żąleną
        D(r)u(c)h nieuchwytny
        • 2002.01
        • 13239

Але файна строна! :Д

Comment

Related Topics

Collapse

• bastion
          Łotwa, Cesis, Skolas Iela 6, Trimpus Craft Brewery.
          bastion
          Cesis, podobnie jak pobliska Sigulda są obowiązkowym punktem na trasie zwiedzania Łotwy. Niewielka starówka na której niespieszno toczy się życie ma swój urok, ale i tak każdy idzie w stronę zamku, który jest największą atrakcją tego miasteczka.
          Dominantą rynku jest spory gotycki...
          2023-10-13, 19:44
        • bastion
          Słowacja, Galanta, Safarikova 430, Pivovar Galgan
          bastion
          Galanta to miasto które znam tylko z okien pociągu, gdy jadąc na trasie Bratysława- Budapeszt, dziesiątki razy już się przez nie przejeżdżało. Tym razem miałem motywację by do niego zaglądnąć. Już przed dworcem przechodząc obok osób czekających na pociąg, zostałem utwierdzony w...
          2021-11-22, 20:17
        • pebejot
          Ekwador, Quito, Joaquín Pinto E7-85, Cherusker Cerveceria Artesanal Alemana
          pebejot
          Kolejny minibrowar w bogatszej dzielnicy Quito, miejsce gdzie gromadzi się burżujstwo i białasy z północnego kontynentu.
          Minibrowar założony w 2011 roku, nawiązujący wystrojem wnętrza do Bawarskiego stylu i kultury, co nie bardzo ma odwzorowanie w karcie, a tym bardziej w jakości i...
          2020-04-11, 19:59
        • bastion
          Łotwa, Aluksne, Talavas Iela 5, Aluksnes Alus.
          bastion
          Łotewska prowincja ma swój urok. Cisza i wszechwładny spokój wręcz emanują z tych miejsc. Miłośnicy lasów, jezior i drewnianych domków, znajdą tam swoje miejsce na ziemi.
          W przypadku miasteczka Aluksne nieco rozwleczonego terytorialnie, celem wizyt jest jezioro z ruinami zamku na...
          2024-11-26, 23:29
        • Serokomlak
          Islandia, Hveragerði, Breiðamörk 2, Ölverk Pizza & Brewery
          Serokomlak
          Pierwsze geotermalne piwa warzone w Europie

„Bez wątpienia największym wynalazkiem ludzkości jest piwo. No, koło też jest ważne, ale nie pasuje do pizzy…”.
          Autorem tej błyskotliwej uwagi jest Dave Barr, amerykański dziennikarz i laureat nagrody Pulitzera. Być może...
          2024-11-03, 02:56
        • Loading...
        • Koniec listy.
        Przetwarzanie...