Promocja dyni

Collapse
X
 
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts
  • e-prezes
    Generał Wszelkich Fermentacji
    🥛🥛🥛🥛🥛
    • 2002.05
    • 19326

    #16
    Festiwal dyni w pełni. W marketach poniżej 1 zł/kg i różne rodzaje.

    Za nami też Dolnośląski Festiwal Dyni -> materiał zdjęciowy z imprezy i rekordzista tegorocznej edycji - dynia o wadze 525 kg. To jeszcze nie rekord Polski, ten miał miejsce w 2015 r. 648,2 kg!

    Niby jednak sezon w pełni, a w Polsce jakby się dyniowe piwa opatrzyły, bo jakaś posucha ostatnio. Czyż nie?
    Za to na Białorusi powoli daje się zauważyć dyniową gorączkę. Najpierw wystartował browar Taler ze swoim Tykva Ale, a za nim kontraktowy Jungle Brewery (warzący w restauracyjnym Arbat) z Mr. Pumpkinson. Ostatniego słowa jeszcze nie powiedzieli najważniejsi gracze białoruskiego kraftu: BrewTeam i Staromestny Piwowar oraz Druzja. Zwłaszcza po tym drugim spodziewam się odpowiedzi.

    Comment

    • Pancernik
      Pułkownik Chmielowy Ekspert
      🥛🥛🥛🥛🥛
      • 2005.09
      • 9822

      #17
      Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
      ...w Polsce jakby się dyniowe piwa opatrzyły, bo jakaś posucha ostatnio. Czyż nie?
      Co się dziwisz...? http://www.rp.pl/Spoleczenstwo/16101...Halloween.html

      Comment

      • e-prezes
        Generał Wszelkich Fermentacji
        🥛🥛🥛🥛🥛
        • 2002.05
        • 19326

        #18
        Ja nie pisałem o HalloDynia, tylko o piwach dyniowych, które nie muszą być związane z wigilią Święta Zmarłych, ale zwyczajnie z sezonem zbioru dyń, tak jak dożynki powiązane są ze żniwami i świętem zbiorów. Dynie wtedy jeszcze nie są do końca dojrzałe.

        Comment

        • Shedao
          Kapitan Lagerowej Marynarki
          🥛🥛🥛🥛
          • 2007.09
          • 931

          #19
          A tak z ciekawości, bo wypadłem już z kraftowej karuzeli a to temat który mnie interesuje: jakie browary zapowiedziały swoje piwa dyniowe na najbliższy miesiąc? Wiem że Dyniamit ponownie nadchodzi, ale ciekawy jestem czy jeszcze jakaś ciekawostka się znajdzie.

          Comment

          • e-prezes
            Generał Wszelkich Fermentacji
            🥛🥛🥛🥛🥛
            • 2002.05
            • 19326

            #20
            Nie śledzę aż tak dokładnie polskiego rynku, ale 3 ostatnie zajawki Jerrego nic o tym nie wspominają. Stąd pozwoliłem sobie na powyższą uwagę.

            Comment

            • e-prezes
              Generał Wszelkich Fermentacji
              🥛🥛🥛🥛🥛
              • 2002.05
              • 19326

              #21
              Zmobilizowałeś mnie i przejrzałem FB w poszukiwaniu tychże.

              Dyniamit 2016 a i owszem się robi.
              Także, dostępny już na WFP Piotrek z bagien Pumpkin Ale Olbrachta. Tym razem nieco zmieniona receptura. Trochę inne składniki (pieprz gwinejski i wędzone papryczki) oraz wyższy baling.
              Zośka Straszybotka też powróci.
              Brovaria ma w tym roku w ofercie Dyniowe, ale oni już wcześniej warzyli.
              I to tyle... niektórzy wybrali inne składniki, inne czary, a inni klasykę.
              Chyba, że coś pominąłem. Olimp, AleBrowar, Kingpin sprawdziłem.

              Comment

              • e-prezes
                Generał Wszelkich Fermentacji
                🥛🥛🥛🥛🥛
                • 2002.05
                • 19326

                #22
                Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                Chyba, że coś pominąłem.
                Jednak!
                Browar Stara Komenda w Szczecinie szykuje na 31 października odszpuntowanie beczki piwa dyniowego. Pytanie czy tylko tyle go będzie?!
                Bojanowo też wypuściło "pumpkina", ale na FB nic o tym nie ma.

                Comment

                • jacekwerner
                  Major Piwnych Rewolucji
                  🥛🥛🥛
                  • 2004.05
                  • 2864

                  #23
                  Powróci też Naked Mummy z AleBrowaru
                  Ochotnicza Straż Piwna
                  BAZA = 7446

                  Comment

                  • e-prezes
                    Generał Wszelkich Fermentacji
                    🥛🥛🥛🥛🥛
                    • 2002.05
                    • 19326

                    #24
                    O.o
                    Przeglądałem profil i nie było zajawki.

                    Comment

                    • jacekwerner
                      Major Piwnych Rewolucji
                      🥛🥛🥛
                      • 2004.05
                      • 2864

                      #25
                      Właśnie wczoraj pojawiła się informacja na FB. Piwo ma być tylko w kegach.
                      Ochotnicza Straż Piwna
                      BAZA = 7446

                      Comment

                      • leona
                        D(r)u(c)h nieuchwytny
                        • 2009.07
                        • 5853

                        #26
                        Jakbyście mogli podać daty w których te piwa trafią do sklepów/barów.
                        Tak dla zuckerbergowych abnegatów

                        Comment

                        • e-prezes
                          Generał Wszelkich Fermentacji
                          🥛🥛🥛🥛🥛
                          • 2002.05
                          • 19326

                          #27
                          Zośka Straszybotka w przyszłym tygodniu, Dyniamit pewnie jakoś przed Halloween, czyli na dniach, a Naked Mummy na premierze 29 października w lokalach AleBrowaru. Resztę masz powyżej.
                          Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2016-10-21, 11:02.

                          Comment

                          • e-prezes
                            Generał Wszelkich Fermentacji
                            🥛🥛🥛🥛🥛
                            • 2002.05
                            • 19326

                            #28
                            Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika e-prezes
                            Zośka Straszybotka w przyszłym tygodniu, Dyniamit pewnie jakoś przed Halloween, czyli na dniach, a Naked Mummy na premierze 29 października w lokalach AleBrowaru. Resztę masz powyżej.
                            Dyniamit w Krakowie w Craftowni od 28.10 i jeszcze w promocji do 20:00 po dychu.
                            Ostatnia zmiana dokonana przez e-prezes; 2016-10-26, 20:07.

                            Comment

                            • e-prezes
                              Generał Wszelkich Fermentacji
                              🥛🥛🥛🥛🥛
                              • 2002.05
                              • 19326

                              #29
                              Na konkursie Kraft Roku w kategorii piw warzywnych oczywiście królowały piwa dyniowe
                              Że zacytuję wyniki tej kategorii:

                              25. Piwo z warzywami (brak widełek °Plato)
                              Miejsce I: "Dyniowe"- Aleksander Helman i Marcin Jędrzejewski - Stary Browar Rzeszowski
                              Miejsce II: "Pumpkin Ale"- Tomasz de Weyher - Browar Wyszak
                              Miejsce III: "Pszeniczny blond z rabarbarem i truskawką" - Jakub Piesio - Browar Maryensztadt

                              Brawo, brawo, zwłaszcza dla "heretyka" z Maryensztadtu.

                              Comment

                              • e-prezes
                                Generał Wszelkich Fermentacji
                                🥛🥛🥛🥛🥛
                                • 2002.05
                                • 19326

                                #30
                                Kusi mnie by przy okazji warzenia jakiegoś piwa zadać znów w dynię piwa do fermentacji. Nie mam olbrzymów, ale duża się znajdzie. Pewnie coś z wędzonym słodem, bo ostatnio takie mnie prześladują.

                                Comment

                                Related Topics

                                Collapse

                                • abelincoln
                                  Dania, Svendborg, Nyborgvej 4D, Svendborgssund Bryghus
                                  abelincoln
                                  Knajpa przy browarze, otwarta w weekendy (czwartek-niedziela 12-20). 12 kranów, ceny około 65-70 koron za 0,4l. dużo miejsca w środku, plus nasłoneczniony taras. Jakieś 1km od stacji i głównego deptaka. Piłem bocka oraz ipę (na zdjęciu) - bardzo smaczne i warte powtórzenia. Jak widać, jest...
                                  2025-07-15, 19:49
                                • dadek
                                  Czechy, Náchod, Dobrošovská 130, Pivovar Primátor
                                  dadek
                                  Po wizycie na 5-leciu pivovaru Ovipistán https://www.browar.biz/forum/piwo/pi...88#post2348988 drugą część dnia 21. 06.2025 (i już do oporu) spędziliśmy w dużo większym i znacznie starszym (1872)...
                                  2025-07-02, 03:24
                                • e-prezes
                                  Osjann, Hazy IPA
                                  e-prezes
                                  Tak jak tu pisałem miesiąc temu była promocja nowych piw browaru Osjann i w tym tego. W dniu premiery smakowało tak wybornie, że wypiłem 3. Teraz wiem dlaczego...

                                  Kolega Gisou upierał się, że to APA bardziej niż IPA, ale w każdym bądź razie jest to wersja "session". Na...
                                  2025-04-07, 16:00
                                • darekd
                                  RODAUNer, Gigerl
                                  darekd
                                  Browarek założony przez piwowara domowego, który warzenie własnych piw rozpoczął jeszcze w l. 90 XX w. Wykorzystując bogate doświadczenie w 2016 r. założył własny browarek w Rodaun, dawnej wsi a obecnie osiedla wchłoniętego przez Wiedeń.

                                  Gigerl to "Wiener Spezial"...
                                  2025-01-10, 17:41
                                • abelincoln
                                  Urugwaj, Montevideo, Indica Beer, Obligado 1259
                                  abelincoln
                                  Jeden z kilku barów lokalnego browaru. Lokal bardziej przypomina przerobiony garaż - ale z drugiej strony dywan na podłodze dodaje temu kampowemu miejscu klasy. 7 piw do wyboru, jedzenia - poza gratisowym popcornem - nie zauważyłem. Za to jest happy hour. Do 20, drugie piwo gratis. Chyba nie cieszy...
                                  2025-01-01, 22:03
                                • Loading...
                                • Koniec listy.
                                Przetwarzanie...