Nie cierpię hakerów.
Czy chcecie wątek z murami miejskimi?
Collapse
X
-
Też mi rewelacja. Przez stulecia praktycznie wszystkie browary mieściły się w obrębie murów miejskich. Wynikało to po prostu z przywilejów lokacyjnych.Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Ceza propos murów i browarnictwa w Głubczycach istniejący browar mieści się w obrębie murów miasta...Comment
Related Topics
Collapse
-
Będąc w pewnym małym sklepiku zauważyłem to piwo w wyprzedaży za ok 4,5 PLN. Nazwa mi nieznana, więc dorzuciłem. Miły sprzedawca zaoferował mi, że spuści mi to piwo o złotówkę jak wezmę dwa, bo termin mu się kończy a ma jeszcze trochę tego. Pomyślałem, jaki miły człowiek... W...-
Channel: Piwo - konkretnie
2025-10-20, 00:24 -
-
Kalmar to miasto portowe (40 tys. mieszkańców) nad Cieśniną Kalmarską, znane z historii z Unii Kalmarskiej z 1397 r., wiążącej Szwecję, Danię i Norwegię unią personalną. W jej następstwie, na zamku w Kalmarze, koronowano władcę tych trzech królestw skandynawskich - Eryka Pomorskiego...-
Channel: Szwecja
2025-09-28, 21:34 -
-
Wreszcie się doczekaliśmy, choć wątek został profetycznie założony już dawno
...
-
Channel: Białe Portery
-
-
Browar Němý Medvěd został przez nas odwiedzony w sierpniu br (dokładnie 09.08 – więc dosłownie kilka dni po Jacku).
Położony jest on na rynku głównym Starego Miasta, zaraz obok zamku Mělník. Lokalizacja jest super, ponieważ znajdujemy się na wzgórzu nad Łabą, w pobliżu znajduje...-
Channel: Czechy
-
-
Skoro wyraźnie napisano, że piwo jest pasteryzowane to już mamy tu inne piwo niż przez ostatnie lata i chyba zasługuje na nowy wątek.
Dodatkowo na kontrze widzimy informacje "filtrowane, poddane mikrofiltracji".
Piwo jasne z ekstraktem 12.1*, alko 5.6%.
Piana...-
Channel: Piwo - konkretnie
-
- Loading...
- Koniec listy.
Comment