Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Przepis na porterówkę

Collapse
X
 
  • Filtruj
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

  • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi
    1000 ml Żywiec Porter
    475 ml Revenant RIS
    750 ml spirytusu rektyfikowanego
    8 łyżek cukru trzcinowego
    4 łyżki wyciągu z wanilii

    Trzy butelki 750 ml idą leżakować.
    Zastanawiam się czy następną porterówkę zrobić tylko z RISa, czyli będzie to RISówka.
    Po tygodniu pierwsza degustacja.
    Zbyt mocno wali spirytusem, musiałem dorobić piwa by ja nieco rozcieńczyć.
    4905 kapsli z wypitych piw
    874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
    "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
    http://latarniknj.web-album.org/
    Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell

    Comment


    • Za wcześnie, najoptymalniej po roku można sprawdzić. Po tygodniu jeszcze nic się nie ułożyło, więc aromat i smak przekłamują i najlepiej nic nie robić, tylko zostawić czasowi.
      Mały porterek-przyjaciel nerek

      Comment


      • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Petitpierre Wyświetlenie odpowiedzi
        Za wcześnie, najoptymalniej po roku można sprawdzić.
        Być może i tak będzie, ale teraz zrobiłem porterówkę tylko z amberowskiego Granda i świetnie smakuje od razu po rozlaniu

        4905 kapsli z wypitych piw
        874 nowe piwa opisałem na forum (w tym 774 z USA).
        "Beer is proof that God loves us and wants us to be happy."- Benjamin Franklin
        http://latarniknj.web-album.org/
        Freedom is the right to tell people what they do not want to hear– George Orwell

        Comment


        • Pierwotnie zamieszczone przez Użytkownika Latarnik Wyświetlenie odpowiedzi

          Być może i tak będzie, ale teraz zrobiłem porterówkę tylko z amberowskiego Granda i świetnie smakuje od razu po rozlaniu
          Tak tak, pić trzeba albo zaraz (zanim ostygnie), albo dopiero po czasie...

          Comment

          Working...
          X